Wie krijgt het traphekje open?

What's on mama's mind kiddy gate
Dreambaby Kiddygate

Voor mijn idee hebben wij een heel simpel traphekje om open te maken. Niet voor kinderen, maar wel voor volwassenen. Het staat er zelfs op; een pijl die aangeeft dat je moet draaien en “push” dat je moet drukken. Draaien, indrukken en dan openschuiven. Ik schreef al eerder over ons traphekje.

Hoe werkt het traphekje?

Afgelopen kerst bleven er twee kleintjes bij ons logeren. Hun papa en mama moesten een paar keer terug naar boven. Omdat één van de kleinen (2,5 jaar) in het grote bed sliep (zonder zijkanten dus), moest het traphekje wel dicht. Vooral in een huis dat je niet kent, of wanneer een kleintje slaperig is is er extra alertheid gevraagd, natuurlijk. Het traphekje was echter ook voor deze papa en mama een obstakel, haha. Waar schuif je hem uit? Hoe gaat hij weer open? Is het draaien en dan indrukken of eerst indrukken en dan draaien? Papa heeft de oplossing, een flinke stap; ja gelukt! Dat hekje werd getrotseerd.

Maar mams had een rok aan, dus eroverheen was geen optie. Als je echter niet goed weet hoe dit oprolbare traphekje (dreambaby) werkt, dan kan het hekje herrie maken als je hem opent. Dat is de beveiliging. Zo hoor je het namelijk als je kleintje stiekem probeert te ontsnappen. Dat leverde wat komische momenten op. We deden namelijk superstil allemaal, zodat alle kleintjes gingen slapen. Ook wanneer er eentje wakker was, wilde je natuurlijk niet de anderen ook wakker maken. “Roeeeetsjjjj”, deed het hekje. “Oeps”, dat was niet de goede manier.

Toen we hadden uitgelegd hoe het werkte, was het opgelost, dat hadden we beter vooraf even kunnen doen. Wijze les voor met de volgende logees. Voor ons was het echter al zo vanzelfsprekend, dat we daar niet aan hadden gedacht.

Uiteraard hebben wij zulke situaties zelf ook al gehad. In vakantiehuisje bijvoorbeeld. Dan kwam je er naar twee dagen achter dat hij ook geluidloos open kon bijvoorbeeld. Het hekje heeft goed werk gedaan, want er zijn geen kleintjes van de trap gevallen!

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Wie krijgt het traphekje open?

  Ilse

  (30 december 2015 - 11:48)

  😀

  Herkenbaar, bij ons moesten ze door een traphekje voor een toiletbezoek en we kregen vaak dezelfde vraag 😉

   mamasmind

   (5 januari 2016 - 21:06)

   Hahaha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *