Middagdutje baby en Teen mom MTV

imageWat kan je uitkijken naar het moment dat je kleintje z’n middagslaapje gaat doen he?! Ondanks dat ik geniet van zijn aanwezigheid, kan het heerlijk zijn als hij eventjes twee uurtjes slaapt, haha.

Tegenwoordig is dat echter geen garantie dat ik zelf ook even kan relaxen. Bijna elke dag is ons dametje (6 weken) precies dan extra wakker. “O, arme mama”, vind je niet? Maar ik snap het wel, dan kan zij even haar quality time met mama opeisen natuurlijk. En ach, dat is ook reuze gezellig. Voor je het weet is ze groot en wil ze niet meer bij je knuffelen. Eventjes accepteren die wallen onder m’n ogen.

Met de gebroken nachten zou een middagdutje voor mij wel welkom zijn. Even bijtanken. Meestal ga ik op de bank zitten en zet ik MTV aan. Misschien een beetje raar, maar Teen Mom is echt een van m’n favoriete programma’s. Vaak komt dat rond het middagdutje (12:30-14:30) van m’n zoontje en zet ik dat aan. Heerlijk ontspannen en leuk om die kleintjes te zien.

Gisteren was het even wat minder ideaal. Boven wilde m’n dreumes niet slapen en beneden was een hongerige baby. Dan vind ik dat erg lastig omdat ik ze beide gelukkig wil zien. Laten huilen vind ik niks, dus rende ik drie keer de trap op en af. Om van de ene naar de andere kleine in tranen te gaan. Maar na 30 minuten waren er twee tevreden kindjes en mama ook. Zoonlief ging lekker slapen. Helaas onze kleine meid niet meteen, maar ik heb wel even heerlijk op de bank kunnen zitten met haar en uiteindelijk viel ook zij in slaap.

Mijn zoontje is bijna twee en slaapt nu al bijna 1 jaar maar een slaapje. Meestal slaapt hij zo’n twee uur. Er waren perioden dat dit maar een uurtje was en er zijn perioden dat het wel drie uur is.

Mijn dochtertje wordt maandag zeven weken. Ze slaapt bijna de hele dag, na een uur wakker zijn gaat ze weer slapen. Soms in haar bedje, maar vaak bij mij, in m’n armen of in m’n draagdoek. Ongeveer 2 uur achter elkaar slaapt ze dan. ‘S avonds slaapt ze nauwelijks, dan heeft ze vaak last van krampjes dus lopen we rondjes met haar op de arm. Dat vindt ze erg fijn. Maar ‘s nachts slaapt ze erg goed. Ze komt nog wel om de 3 a 3,5 uur voor een voeding. Daarna valt ze meteen in slaap, dus dat is helemaal prima zo. Dan krijg ik ook nog m’n uurtjes slaap.

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *