Tips om een vloerkleed te kiezen

Een vloerkleed brengt sfeer in je kamer, het maakt jouw woonkamer tot een geheel doordat het de meubels met elkaar verbindt. Daarnaast zorgt het dat je geen koude voeten krijgt en het verbetert de akoestiek in je woning. Genoeg redenen om een vloerkleed uit te kiezen, maar hoe kies je nou een vloerkleed uit? Waar houd je rekening mee en wat maakt dat het past bij jou meubels?

Natuurlijk is de keuze van het vloerkleed afhankelijk van de ruimte waar je hem wilt plaatsen. Zoek je een tapijt voor op slaapkamer, of een kleedje in je inloopkast? Dan bekijk je heel andere opties, dan wanneer je een vloerkleed zoekt voor je zithoek in de woonkamer.

Verbindt de meubels met een groot vloerkleed

vloerkleed rond

Een groot vloerkleed in je zithoek zorgt er voor dat het een geheel lijkt. Je kan met een groot vloerkleed namelijk een stuk onder de bank schuiven en je houdt nog voldoende ruimte over om ook een tafel en eventueel fauteuil ook het vloerkleed te kunnen aanraken. Zo wordt het een geheel, een plek waarbij de meubels met elkaar in verbinding staan. Zonder het vloerkleed kunnen de meubelstukken heel erg op zichzelf staand blijven, terwijl met het vloerkleed valt het als een puzzel in elkaar. Omdat je woonkamer natuurlijk een plek is waar je veel tijd doorbrengt en in duidelijk in het zicht is wil kun je kijken bij luxe vloerkleden. Iets wat echt een toevoeging is aan je woonkamer.

Kies dus voor een groot vloerkleed in je woonkamer, overigens ook heerlijk met kinderen, je zult gauw merken dat zijn veel op de grond spelen. Op een lekker zacht kleed spelen ze een stuk lekkerdere dan op een harde koude vloer.

Vorm van het vloerkleed

vloerkleed sfeer

De vorm van een vloerkleed doet veel in de sfeer. Je ziet de afgelopen tijd steeds meer ronde meubels, vooral de ronde eettafel is erg populair. Een rond vloerkleed staat hier erg mooi onder. Ronde vormen kunnen een rechthoekige ruimte ook een wat speelsere look geven. Als je vierkante of rechthoekige meubels in een rechthoekige ruimte zet dan bevestig je het patroon. Terwijl met je met ronde vormen juist wat sfeer brengt. Ook onder een tafeltje of of krukje staat een klein vloerkleed, bijvoorbeeld van zeegras of de rietlook heel mooi.
Een rechthoekige vorm kan juist weer heel erg mooi staan als je deze voor een derde onder je bed schuift. Zo verleng je je bed met een mooi tapijt. Ook lekker voor je voetjes als je ’s nachts naar de wc moet.

Patronen, structuren en typen vloerkleed

Een kleine saaie ruimte kun je natuurlijk opvullen met een opvallend vloerkleed, een knalroze persisch tapijt kan heel mooi staan in je inloopkast, maar in je woonkamer wil je misschien een rustige basis. Je kan daar de ruimte namelijk altijd nog aankleden met accessoires. Het advies is dan ook vaak, stop de kleur in je accessoires en niet in je meubels. Houd de meubels rustig en neutraal, zo raak je er ook niet snel op uitgekeken. Tenzij je elke twee jaar een nieuwe bank wilt en kunt kopen, dan kan je natuurlijk losgaan. Maar voor de meesten is dat niet weggelegd. Vervang eerder regelmatig een kandelaar of vaas of misschien het werk aan je muur.

Schapenvachtjes en andere dierenvellen kunnen ook een mooie alternatief zijn voor een vloerkleed. Natuurlijk zorg je er voor dat er geen dieren voor pijn hebben geleden, maar een schapenvachtje is heerlijk voor naast je bed. Je hebt dan een warme en zachte landing als je uit bed stapt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *