Tips om je huis warm te houden tijdens de winter

Het wordt helaas steeds kouder in Nederland. Daarom is het extra belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huis warm blijft. Niets is fijner dan vanuit de koud binnen te komen in een warm huis, toch?

Ramen

Dubbel geïsoleerd glas houdt de koud tegen van buiten. Zet wel elke dag je ramen even open zodat je huis kan luchten.

openhaard vuur

Gordijnen

Isolerende gordijnen houden de koud buiten en de warmte binnen. Zet daarom deze gordijnen helemaal open als er zonlicht is. Zo krijg je alle warmte binnen. Sluit de gordijnen weer als het zonlicht weg is. Zo zorg je ervoor dat er geen warmte kan ontsnappen. Warmte kan anders bijvoorbeeld achter je gordijnen blijven hangen. Je kunt kiezen voor isolerende doorschijnende gordijnen, zodat je huis niet meteen donker wordt als je de gordijnen sluit.

Gashaard

Een gashaard zorgt niet alleen voor warmte, maar oogt ook erg gezellig. Het zorgt voor een warme sfeer in je huis. Je kunt er stoelen en een bank omheen zetten, zodat je hier lange avonden kunt kletsen of borrelen met vrienden of familie. Er naast kan je ook een tv plaatsen.

Vloerverwarming

Met een vloerverwarming heb jij nooit last van koude voeten. Een andere optie is om een mooi warm vloerkleed op je vloer te plaatsen. Zorg dat het vloerkleed past bij de rest van de stijl van je huis. Draag ook zoveel mogelijk pantoffels of speciale huissokken. Als je voeten koud worden voelt ook de rest van je lichaam koud. Als je erg koud binnen komt is een warme voetenbadje ook fijn.

Verwarming

Heb je een vaste verwarming? Zorg er dan voor dat er geen meubels of spullen voor staan. Hierdoor kan de warmte namelijk niet goed circuleren door je huis. Doet je verwarming het niet meer? Laat het dan eerst ontluchten voordat je de reparateur belt. Soms kan het probleem dan al opgelost zijn. Als je een centrale verwarming hebt kan je de verwarming zo instellen dat je huis voordat je thuis komt al is op gewarmd.

Dekentjes

Koop mooie plateaus of dekentjes voor op de bank. Als je stil zit krijg je het snel koud. Je verwarming dan nog hoger zetten is zonde van de elektriciteit. Deze dekentjes kan je bewaren in een mooie opbergkist of in je kast. Zo ziet je huis er netjes uit als je visite krijgt.

Ondanks al deze maatregelen is het belangrijk om jezelf ook warm te blijven kleden. Door je goed aan te kleden hoef je de verwarming niet te warm aan te zetten. Dit is beter voor het milieu en jouw portemonnee.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *