Tips om je kinderkamer in te richten

Het kan nog als gisteren lijken dat je beviel van jouw kindje. Ondertussen loopt je kind nu al vrolijk rond en klets de oren van jouw hoofd. Dan wordt het nu ook eens tijd voor het herinrichten van de kinderkamer.

Vraag jouw kind om zijn/haar mening

Whats on mamas mind kinderkamer jollein

Laat jouw kind ook mee kiezen bij het herinrichten van zijn/haar kamer. Hierdoor leert jij jouw kind zelfstandig te worden. Hoe graag jij misschien wilt dat jouw kind hetzelfde leuk vindt al jou, je kind moet een eigen smaak ontwikkelen. Natuurlijk hoef je niet op de hele gekke ideeën in te gaan, zoals glijbanen en eenhoorns. Je kunt bijvoorbeeld vragen welke kleur verf of behang hij/zij leuk vindt. Ook kan je verschillende soorten meubels laten zien en het kind laten bepalen welke er gekocht worden. Vanuit huis kun je dit rustig uitzoeken op je computer. Als je zin hebt in een dagje erop uit kan je samen met je kind naar de Ikea gaan. Bereid je wel voor op een drukke dag en zorg ervoor dat je kind niet uit je oog verliest.

Bed

Na ongeveer twee jaar is je kind toe aan een nieuw bed, oftewel het peuterbed. Het verschilt per kind wanneer je dit bed moet aanschaffen. Als je kind groot genoeg is om zijn/haar benen op en over de zijkant van het ledikantje te krijgen is het tijd om dit bed aan te schaffen. Het is beter om eerst de overstap te doen naar een peuterbed, omdat het een lagere instap heeft dan een eenpersoonsbed. Zo kan je kind makkelijker het bed in gaan.

Vloerkleed

Naast dat een vloerkleed leuk staat is het ook erg handig. Je kind heeft door het vloerkleed een zachte ondergrond om op te spelen. Schaf vloerkleden via Webkarpet aan als je op zoek bent naar een ruime keuze qua vloerkleden. Hier kan je ook een vloerkleed aanschaffen dat geschikt is voor vloeren met vloerverwarming.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *