Waarom jij jouw eigen groente en fruit zou moeten gaan kweken

Vroeger werd een eigen kweektuin geassocieerd met hippies en oudere mensen. Tegenwoordig is het helemaal trendy. Steeds meer mensen beginnen met het kweken van hun eigen groente en fruit. Lees hier wat de voordelen hiervan zijn.

tomaten uit eigen tuin

Rustgevend

Mensen worden rustiger als ze omringd zijn door natuur. Ook het bezig zijn met tuinieren kan rustgevend zijn. Hierdoor is het een ideale hobby als je op zoek bent naar een rustgevende hobby.

Buiten

Door groente en fruit te kweken kom je vak een stuk vaker buiten. Door overdag voldoende buiten te zijn kan je lichaam vitamine D aanmaken uit het zonlicht. Ja, ook zelfs tijdens de winter. Zelfs dat kleine beetje zonlicht wordt door je huid opgenomen en omgezet tot vitamine D. Als jij een (licht) getinte huid hebt, zwanger bent en/of ouder bent dan 70 jaar kan je niet genoeg vitamine D aanmaken via het zonlicht. Daarom heb je dan een vitamine D supplement van 10 of 20 microgram per dag nodig. Ook kinderen tot 4 jaar hebben dit nodig. Buiten zijn verhoogt ook je concentratie, omdat je schonere zuurstof binnenkrijgt. Dat maakt tuinieren uit een uitstekende activiteit voor in de pauze van je werk. Dan kan je daarna weer geconcentreerd aan het werk.

Kinderen

Wist jij dat kinderen eerder iets eten als ze zelf hebben geholpen bij het bereiden hiervan? Als je kind zelfs helpt met het oogsten van de ingrediënten is de kans nog groter. Hierdoor vergroot je ook de kennis van je kind over de natuur. Al vanaf dat je kinderen klein zijn kunnen ze helpen met tuinieren. Laat ze makkelijke klusjes doen, zoals zaadjes in de grond stoppen. Pas op met gevaarlijk gereedschap als ze klein zijn. Ook tijdens het bereiden van je eigen groente en fruit kunnen je kinderen helpen. Als je kind nog erg jong is kan hij/zij bijvoorbeeld het groente of fruit wassen. Langzaam aan kan je dit uitbreiden naar snijden met een bot mesje en scherpere messen. Door je kinderen te laten helpen leert je kind zelfstandig te zijn en voelt zich autonoom.

Wat heb jij nodig?

Je kunt een stukje grond huren van je gemeente. Hierop kan je kassen zetten. Een andere optie is om een hobbykas aan te schaffen voor in je tuin. Er is keuze uit verschillende formaten tuinkassen, waardoor er altijd wel een formaat is wat past in je tuin. Plaats de hobbykas op een beschutte plek waar minimaal een halve dag zon schijnt. Daarnaast heb je moestuingrond nodig en groente-, fruit- en kruidenzaden of -plantjes nodig.

Kan je niet wachten om te beginnen? Zoek dan hier een hobbykas uit.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *