Toet Toet auto’s

Vtech toettoetMet dit weer zijn we helaas genoodzaakt om veel binnen te blijven. Wandelen was niet ideaal afgelopen week. Graag ga ik elke dag even naar buiten met mijn koters, voor een frisse neus. Een rondje lopen, even naar de speeltuin of een boodschap doen. Met name dinsdag was die neus mij even iets te fris. Met een beetje pech eindigde je zelfs met natte sneeuw in je nek. Wij hebben deze dagen dus heel veel binnen gespeeld. Nu speelt mijn dochtertje (bijna zes weken) natuurlijk nog niet zoveel, maar mijn zoontje (bijna 2) daarentegen speelt voor tien.

Onze dreumes kan zich heel goedToet toet vtech garage vermaken met de Duplo en al zijn auto’s. Van Vtech heeft hij een hele lading Toet Toet auto’s met daarbij een garage en een parkeertoren (die staan tegenwoordig in de tipi in de woonkamer, daar is het lekker warm en knus en dus een heerlijk speelklimaat). Sowieso is het in de woonkamer momenteel erg lekker, dankzij de vloerverwarming zit hij prima op de grond. Binnen spelen is heel zo gek nog niet.

De autootjes hebben allemaal hun eigen melodietjes en liedjes en ook uit de garage komen vrolijke deuntjes. “Het regent, het waait hard, de zon schijnt” hoor ik ineens van achter de bank. Of “Rood, geel, groen”. Je kleintje kan er een hoop van leren en plezier aan beleven. Dat vind ik extra leuk aan Toet Toet auto’s. Soms vraag ik mijn zoontje naar buiten te kijken en te beschrijven wat voor een weer het is. Dit kan hij dan aangeven door op een van de knoppen drukken. Begin deze week was het met name “het regent, het regent, het regent, het waait hard”. Ik hoop dat hij gauw weer eens de knop “de zon schijnt” gaat indrukken.

imageIk ben geen moeder die gek wordt van al die muziekjes en geluidjes, laat hem maar lekker spelen ermee. Soms zeggen mensen weleens “daar haal je zeker gauw de batterijen uit?”. Nou nee hoor, dat is het leukste aan het speelgoed. Dat ik soms onverwachts in het openbaar mezelf er op betrap de liedjes te zingen, dat is weleens gênant. Ik kan ze allemaal meezingen.

What's on mama's mind toet toet parkeertorenOok leuk van Toet Toet auto’s vind ik alle uitbreidingen. Je kunt een heel wagenpark en wegennet creëren met allerlei verschillende auto’s. Die auto’s passen in alle gebouwen die erbij horen, maar die zijn ook weer gepersonaliseerd. Zo zegt de garage “Tim Takelwagen” gedag als die over zijn baan rijdt, maar hij doet dat ook met “Tom Tractor” of “Ruud Raceauto”.

Mijn zoontje reageert ook altijd direct op de autootjes. Hoort hij ergens het begin van een melodietje, dan roept hij enthousiast “O… oooo…oo, toto!”. Uiteraard wordt er ook heel wild gespeeld met deze auto’s. Ze vallen weleens (per ongeluk) van de trap of iets te hard tegen de muur aan. Maar het speelgoed is heel degelijk en gaat goed mee. Een autootje is helaas onlangs gesneuveld. Die werd in de wc gegooid. Dat is geen goede plek voor een auto op batterijen.

Hopelijk kan ik binnenkort weer imagewat meer buiten wandelen, maar gelukkig hoeven we ons binnen niet te vervelen. Daarnaast kan ik niet wachten op het voorjaar, want buitenspelen met de auto’s is natuurlijk helemaal het toppunt.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

10 gedachten over “Toet Toet auto’s

 • 3 december 2015 om 20:41
  Permalink

  Onze zoon van bijna 4 heeft al toet toet auto’s sinds zijn eerste verjaardag en vind het nog steeds leuk en speelt er ELKE dag mee. Hij kan inmiddels zelf wat liedjes en zinnetjes meezingen/mee praten. De bouwplaats en Tom traktor MET aanhanger vind hij het leukst 🙂

  Beantwoorden
  • 4 december 2015 om 01:50
   Permalink

   Wat goed en leuk!! Zag op Facebook ook best een bouwconstructies onder mijn bericht (bij vtech) dat maakt
   het ook extra interessant voor die kleintjes natuurlijk. Grote baan!

   Beantwoorden
 • 3 december 2015 om 19:45
  Permalink

  Ons zoontje is nu al 5jaar en hij speelt nog altijd graag met toet-toet auto’s. En vraagt nog altijd om extra’s van toet-toet auto’s

  Beantwoorden
  • 4 december 2015 om 01:48
   Permalink

   Superleuk! Gaat mooi lang mee dus!

   Beantwoorden
 • 3 december 2015 om 19:44
  Permalink

  Heel leuk idd de toet toet. Wij hebben thuis veel van de zoef zoef. Er wordt daar super veel mee gespeeld. Altijd leuk om het uit te breiden. Wel jammer dat het boomhuis altijd stuk is omdat iets niet op elkaar past. De verbinding laat altijd los…… Niet verwacht van vtech namelijk!

  Beantwoorden
  • 4 december 2015 om 01:40
   Permalink

   O dat is niet leuk nee! Gek ook, ik ken de boom nog niet!!

   Beantwoorden
  • 29 november 2015 om 21:28
   Permalink

   Ja he, echt super! Leuk je berichtje Nathalie!

   Beantwoorden
  • 28 november 2015 om 21:37
   Permalink

   Ja kan ik me voorstellen! Leuk je reactie, thx

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *