Uitkijken naar een nieuw begin…

Een gastblog van Marije over Pasen. Marije is moeder van 2 dochters en een zoon. Ze is bekend als de Schmink Mevrouw, maar houdt zich ook bezig met selfcare! Ze schrijf een reeks met bloggen voor www.mamas-mind.nl. Dit is deel 1.

Bo met lieveheersbeestje

Pasen met de Paashaas of de wederopstanding van Jezus?

Pasen is de tijd van de paashaas… of toch niet… Vieren jullie thuis de wederopstanding van Jezus? Of gaat het bij jullie om de (chocolade)paaseieren? Hoe je het ook went of keert, welk verhaal je ook gelooft, wanneer je alle verhalen op een rij vergelijkt: Het gaat uiteindelijk allemaal om het nieuw begin. Dus kun jij dit moment ook gebruiken om na te denken waar jij opnieuw mee wilt beginnen…

Juist in deze bizarre tijden, want hoe je de situatie met corona ook bekijkt, of je nou angstig bent en focust op de ontwikkelingen, of je nu keihard buffelt in de zorg, met thuisonderwijs of om de economie draaiend te houden, of dat je nu teruggetrokken leeft met angst of met dankbaarheid voor jouw gezondheid en omstandigheden… Het zijn bizarre tijden… we worden aan het denken gezet en hoogstwaarschijnlijk komen we er allemaal met nieuwe inzichten uit… Want zoals een tante van mij ooit op haar sterfbed zei: “alles komt goed op het eind, en als het niet goed is, dan is het niet het einde”. Je kunt hier nu nog geen troost uit halen als er een bekende van jou ligt te vechten voor het leven, maar zelfs zoiets afschuwelijks als de dood is in de natuur uiteindelijk gekoppeld aan een nieuw begin…

Thuisschool struggles loslaten

Maar tot zover, laten we het luchtig houden… juist nu… overal waar kan, laten we ons focussen op wat nog wel kan. Met Pasen heb je dus ook weer een paar extra dagen waarop jullie de thuisschoolstruggles los kunnen laten. Om echt samen als gezin te zijn, te kletsen en te knuffelen… Samen bewust uitkijken naar het vaststaande feit dat na een nacht altijd weer een dag komt, dat na de regen altijd weer een tijd van zon aanbreekt. Dat onder de laatste bruine blaadjes in de tuin een nieuw leven al vol in de weer is, van mooie bloembollen tot de vele lieveheersbeestjes die weer tevoorschijn komen! Hebben jouw kinderen deze al ontdekt? Ga er met een vergrootglas op uit, op veilige afstand van anderen is er altijd nog wel ergens een stukje natuur, of een plantsoentje… Kijk naar je kinderen en geniet.

Als we iets kunnen leren van weken vol paniek om een virus, dan is het wel hoe belangrijk het is om te genieten van de kleine dingen in het leven, van een fijn huis en vrolijke kinderen. En waar worden kinderen nou vrolijker van, dan van vrolijke dingen in huis? Vrolijke dingen waar ze trots op zijn omdat ze het zelf gemaakt hebben! Daarom mag je de komende dagen rekenen op een reeks blogs om je op een aantal leuke ideeën te helpen om samen voor pasen te knutselen!

Maak een poster of tekening

Aan het eind van deze eerste blog daag ik je uit om samen met je kinderen een poster/tekening te maken met als thema ‘een nieuw begin’ Je kunt hierin alle aspecten laten terug komen die volgens jullie bij pasen, voorjaar of andere vormen van een nieuw begin. Je kunt alle technieken gebruiken die jij en je kinderen leuk vinden, van tekenen, handletteren, tot knippen en plakken, stempelen of zelfs verven.

Hier de poster die wij maakten ter inspiratie…

pasen poster

Wil je meer inspiratie? Over hoe je jouw patronen doorbreekt om ruimte te maken voor een nieuw begin? Hoe je de goede energie erin houdt in huis, realitycheck en fijne overdenkingen over het ouderschap, juist nu? Volg mij dan op instagram @marijebrand

Bekijk ook:

De knutsel challange; knutselen met kleuters
Knutselen voor Pasen
4 educatieve denkspellen voor kleuters
Plannen met peuters en kleuters (inclusief free printables)
Disney+ 7 dagen gratis

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *