Uitstapje naar Geofort

Afgelopen week plaatste Kim van Smeerdijk al een blog over Movie Park Germany. Deze zomer bezocht ze ook Geofort. GeoFort is een spannend forteiland, dat is omgevormd tot een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. Het ligt in Herwijnen, bij Leerdam.

Op het geofort

GeoFort

GeoFort is een interactief science center waarin alles om de aarde draait. Centrale thema’s zijn big data, geo-design en klimaat. 

Wist jij dat naast de oude waterlinie er ook een nieuwe waterlinie is en dat die samen de hoofdverdediging van Nederland vormde?
Ik heb dat nooit geweten tot ik in de wc van het restaurant van Geofort stond. De nieuwe linie heeft 60 forten van het Muiderslot tot slot Loevesijn. Wij wilden gewoon een leuk uitje en via de agenda van de postcode loterij kwamen we uit bij Geofort bij Leerdam.

Dit spannende forteiland is, zoals ik hierboven ook al omschreef, omgevormd tot een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. “De thema’s klimaat, energie en water staan centraal. Stap in een lift diep de aarde in, verdwaal in het klimaatdoolhof of bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan. Het zelf doen staat voorop!” Aldus Geofort.

Op het geofort

In bijna elke kamer zijn er dingen te doen. Van filmpjes tot puzzels, een green screen, energie opwekken, blote voeten pad en meerdere speurtochten. Het leuke is dat alles interactief is en je dus lekker bezig bent en dat het ook nog eens leerzaam is. Je bent er zeker een paar uur zoet. Een uitje dat zeker aan te raden is voor kinderen van een jaar of 6 en ouder. Aangezien ze dingen moet lezen zou ik niet snel met kleinere kinderen er heen gaan, maar volgens Geofort is het geschikt vanaf 4 jaar. Wij hebben een verrassend leuke middag gehad.

Minecraft

Voor de Minecraft fans: je kunt bij GeoFort deelnemen aan verschillende Minecraft activiteiten, zoals de Minecraft speurtocht en de Minecraft kubus quiz.

Het museum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *