Met jonge kinderen naar Movie Park Germany

Ben je nog op zoek naar een uitstapje voor komend weekend of de herfstvakantie? Blogger Kim ging met haar dochter van 7 jaar naar Movie Park Germany. Benieuwd naar haar avontuur?

Movie Park Germany

Wij reden op een maandagmorgen richting Movie park Germany nadat ik op weekendjeweg.nl een mooie aanbieding gevonden had voor 2 dagen inclusief hotel. Vol verwachting liepen we om 10.15 uur het park in, om begroet te worden door Paw Patrol en Sam de mascotte van het park. Het was een prachtig mooi fotomoment nu het nog rustig was. Die drukte viel sowieso wel mee. We hebben niet meer dan een half uur moeten wachten om een achtbaan in te komen, dat is ideaal.

Movie Park Germany

Mag ik al in de achtbaan?

Vanaf een lengte van 110 cm kan je in Movie Park Germany al snelle achtbanen in, dat is relatief vroeg, wat erg leuk is voor kinderen. Ben je nog geen 110 cm, zelfs dan is er veel voor je; voor de wat kleineren is Nickelodeon World. Waar je Paw Petrol, Sponge Bob en Dora attracties hebt. Helemaal leuk.

Wat mij een beetje tegenvalt is dat je voor de kermisattracties extra moet betalen, dat zit dus niet bij je kaartje inbegrepen. Maar er is verder genoeg te doen. Er zijn 2 goede snelle rides voor kinderen vanaf 140 cm. Wij zijn 2 dagen geweest, maar 1 dag is eigenlijk ook prima te doen. Zeker als je niet in het weekend gaat en het waarschijnlijk dus minder druk hebt. De meeste achtbanen hadden een wachttijd tussen de 10 en 20 minuten. Wij vonden het wel fijn om er twee dagen te zijn. Zo konden we rustig alles verkennen en hoefde we niet te haasten.

De sfeer voelt als Disney aan, maar dan zonder kasteel. Helaas waren wij op een dag dat de parade er niet is, die rijdt namelijk vanaf donderdag en niet op de maandag, dinsdag, en woensdag. Dat was ook wel heel bijzonder geweest.

achtbaan Movie Park Germany

Het bezoek aan Movie Park Germany

Op beide dagen waren we er vanaf opening van het park, dus vroeg in de ochtend, en stonden de karakters klaar om ons te begroeten. Nikita is een held op sokken als het gaat om op de foto te gaan met een figuur. En dus mocht mama zich weer opofferen om samen met haar mee te gaan. Deze keer ging papa ook mee en maakte de meneer van het park voor ons de foto. Het ware mooie dagen met lekker weer en stonden er op twee plekken sproeiers aan om af te koelen.

Ook zijn er drie waterattracties, wat meestal ook wel verfrissing met zich mee brengt. Maar wil je echt afkoelen, dan moet je op de eerste rij van de jet ski show zitten. Ik geloof dat wij op de perfecte plek zaten om nat te worden of de jet ski rijder had z’n lol broek aan, maar veel van de show hebben wij nadat hij bocht 1 in ging niet meer gezien. Een vloedgolf water spoelde ons en medekijkers weg. En daar bleef het niet bij. Ik denk dat we een golf of 5 a 6 hebben mogen opvangen. Opstaan na de eerste had gekund, maar ik was al zo nat dat het toch niks meer uit maakte. Tot op onze onderbroek nat liepen we al soppend in onze schoenen naar een droog machine denkend dat we daar wat droger in zouden worden. Dat was natuurlijk niet zo aangezien we daar echt te nat voor waren. Voordat we chagrijnig zouden worden heb ik T-shirts gekocht en konden we weer wat op warmen, want ondanks dat het 24 graden was kregen we het toch een beetje koud. We hebben er hard om gelachen en onze dag er niet door laten verpesten.

Slush Puppy Movie Park Germany

Uitstapje naar Oberhausen CentrO

Als je toch al Duitsland bent ter hoogte van Movie Park Germany, dan toch bent en je hebt tijd moet je het grootste overdekte winkelcentrum van Europa in Oberhausen in geweest zijn. Op dag 1 van onze 3 dagen zijn we CentrO in geweest waar je lekker kan shoppen. Tevens kan je op een soort van boulevard lekker eten. Zit aan de overkant de Lego Experience en Sea life. Genoeg te doen dus voor een paar dagen Oberhausen. Een leuk uitje voor een vakantie uitje. Wij hebben in ieder geval genoten.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *