Eropuit met kids: Veluwe IJssel Boemel

Wat ga jij in de zomervakantie allemaal doen? Ik heb een leuke tip: De Veluwe Ijssel boemel. We gaan eerst met de stoomtrein, dan met de boot en dan weer terug met de Arriva trein. Een leuk ochtendprogramma. Zowel de stoomtrein als de boottrip duren iets meer dan een uur. Tussendoor loop je een kwartiertje van de trein naar de boot en hij kan ook in omgekeerde richting. Er zijn namelijk meerdere opstappunten, lees je mee?

veluwe ijssel boemel

Veluwe Ijssel Boemel

Tijdens dit uitje bekijk je de Veluwe vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Je stapt in op station Apeldoorn, precies naast P+R stond voor ons de stoomtrein al klaar. Wij stapten in in het restauratie gedeelte, want ik had wel zin in een kopje koffie. Het was een regenachtige dag, de enige dag dat het heeft geregend die periode, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen vonden het erg leuk en ook heel bijzonder om de stoom te zien. Er komt behoorlijk wat stoom langs de zijkanten van de trein.

veluwe ijssel boemel

De trein rijdt niet heel erg hard en moet altijd toeteren als hij een overweg nadert, er zijn bij de stoomtrein veel onbewaakte spoorovergangen. Er zijn een paar haltes waar nog mensen opstappen, bijvoorbeeld bij een van de campings, in ik geloof Loenen of Eerbeek. Na ruim een uur kom je aan in Dieren. Daar stap je over van spoor op water. Je vaart met een salonboot over de kronkelende IJssel van Dieren naar Zutphen.

 vsm stoomtrein en boot

 

Op de boot kan je wat te drinken bestellen en ook een broodje. Wij bestelden wat te drinken en aten allebei een broodje gezond. De kinderen waren vooral aan het spelen. Er was een meisje van hun leeftijd op de boot, daar gingen ze mee verstoppertje doen. Door de regen was het buiten niet heel lekker, af en toe was er wat zon en dan gingen we op het dek kijken. De omgeving is heel erg mooi. De kinderen waren het na 30 minuten wel een beetje zat, ze wilden weer rond rennen, dus een uur was voor onze peuter en kleuter helaas iets te lang. Maar ze hebben zich goed gedragen en toen we in Zutphen waren, hebben ze even lekker rond gerend. Terug ga je met de Arriva-trein van Zutphen naar Apeldoorn.

Dat was onze route. Er zijn verschillende reismogelijkheden. Je kan ook starten in Zutphen met de salonboot naar Dieren. Vanaf Dieren stap je dan over op de stoomtrein naar Apeldoorn. In Apeldoorn staat de Arriva-trein weer klaar om je naar Zutphen te brengen. De Arriva-trein gaat ieder half uur van Apeldoorn naar Zutphen.

veluwe ijssel boemel

Het is mogelijk om op te stappen in het Museumstoomdepot Beekbergen. Dan neem je de stoomtrein over de Veluwe, vanaf Dieren vaar je met de boot over de IJssel. In Zutphen heb je tijd om de historische stad te bekijken, waarna de Arriva-trein naar Apeldoorn rijdt. Later deze middag staat de stoomtrein in Apeldoorn weer klaar om je terug te brengen naar uw opstappunt Beekbergen.

Dit arrangement is niet mogelijk als je in Dieren, Halte Immenbergweg, Loenen of Eerbeek op de boot of stoomtrein stapt, dus let daar wel op! Voor meer informatie bekijk vooral de site.

Dienstregeling

Klik op één van onderstaande opstapmogelijkheden voor de dienstregeling en tarieven:
Opstapmogelijkheid Zutphen (IJsselkade ter hoogte van IJsselpaviljoen)
Opstapmogelijkheid Apeldoorn (NS-station)
Opstapmogelijkheid Beekbergen (Museumstation)

Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend een tocht per salonboot over de IJssel te maken, meer informatie hierover kun je hier vinden.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Veluwe Ijssel Boemel
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *