Voor de toekomstige moeders: welke babyspullen heb je echt nodig?

Je ziet op deze site met must-haves, must-reads en must-do’s voor moeders met jonge kinderen voornamelijk dingen voorbij komen voor de leeftijdscategorie 1 tot 8 jaar. De meesten zijn de babytijd al uit, maar juist die moeders kunnen heel goed terugkijken op wat je nou eigenlijk echt nodig hebt (gehad) als je een baby krijgt. Welke babyspullen waren nou zeker essentieel en had je niet willen missen in huis. Uiteraard zijn er items die je dacht nodig te hebben, maar die je uiteindelijk amper hebt gebruikt. Maar kijk ook bij de Babyspullen van ikwordmama.nl.

Een draagdoek

Een draagdoek (bij voorkeur elastische) zodat je je handen vrij hebt en je kindje lekker dichtbij jou gedragen wordt. Ik heb er enorm van genoten dat mijn kinderen zo makkelijk meekonden met een wandeling, doordat ze in de draagdoek zaten en dat je even makkelijk vanuit de auto ergens naar toe kon, zonder dat je de hele kinderwagen mee hoefde te nemen. Je knoopte de draagdoek al thuis, zodat je de baby alleen maar vanuit de maxi-cosi (in de auto) hoefde te tillen en in de draagdoek hoefde schuiven. Geen gedoe met daar knopen, maar gewoon meteen erin.

Ze kunnen lekker doorslapen, omdat ze jou ruiken en je hartslag horen is het voor hun ook heel prettig en veilig.

Vaak kon ik ze thuis vanuit de draagdoek, na een wandeling, zo in bed leggen. Of vanuit de auto, zo in de draagdoek doen wanneer we in de stad waren, zonder dat ze wakker werden.

Vraag advies in de winkel hoe je hem goed moet knopen. Kijk ook op YouTube hoe je hem goed kan strikken, maar een draagconsulente inschakelen is ook geen weggegooid geld, je kan een kindje zo lang dragen in een draagdoek, dat je er veel plezier van gaat hebben. Zelf ben ik overigens geen voorstander van mensen die fietsen met hun baby in de draagdoek. Ze zijn zo kwetsbaar.

What's on mama's mind babylonia

Een elektrische borstkolf

Oké, je weet niet zeker of borstvoeding gaat lukken. Dus misschien moet je hem pas kopen als je een week onderweg bent, of je huurt hem in de eerste periode. Maar een elektrische borstkolf vind ik wel een echte must-have. Zo kun je goed en makkelijk kolven voor jou kindje. In het begin probeer je natuurlijk zoveel mogelijk bij jou kleintje te zijn, maar dat kan niet altijd en wanneer je weer gaat werken en je wilt borstvoeding blijven geven, dan moet je kolven om je melkproductie te kunnen blijven activeren.
Een handkolf kun je uiteraard gebruiken, maar mijn ervaring is dat het niet ideaal is. Koop een goed elektrische borstkolf en je bespaart jezelf veel energie.

What's on mama's mind borstkolf difrax

Een voedingskussen

Ik gebruikte het voedingskussen als eerste tijd de zwangerschap, hij zorgde ervoor dat je nog engiszins gemakkelijk in bed kon liggen. Je voedingskussen tussen je knieën en zo had je wat meer ruimte om te lekker te liggen. Vervolgens gebruikte ik het voedingskussen met daarover een hydrofiele doek als babybedje. De baby lag boven op het voedingskussen tussen ons in. Zorg dat je de hydrofiele doek goed strak spant en overleg met je kraamhulp hoe je dit veilig kunt doen. Zorg dat de baby er niet in weg kan zakken en dat je niet op je kleintje kan rollen. Doordat onze baby’s beiden hierop heel hoog lagen en de doek goed strak lag (en wij er altijd bij waren) ging dit goed. We lieten hen er niet overdag alleen op slapen.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *