Een scooter is handiger dan een auto

Je kunt merken dat de herfst weer is begonnen. Het is weer druk op de weg. Gelukkig kan ik bijna altijd met de fiets naar mijn werk, maar mocht je dat niet kunnen dan is het file rijden geblazen of met de trein. Hoe ga jij eigenlijk naar je werk? Trein, bus, fiets, scooter of auto?

veluwe ijssel boemel

Auto versus fiets

Er zijn altijd wel overwegingen waarom je liever met de auto gaat dan op de fiets. Bijvoorbeeld omdat het regent, dat vind ik altijd een geldig argument, haha. Als je ‘s morgens door de regen naar je werk moet en dan als een verzopen katje op je werk aan komt, dat vind ik maar niks. Liever, met de auto dan. Of zou je dan toch maar een goed regenpak moeten aanschaffen. Ik vind een regenpak niet echt fijn, wel heb ik een goede jas die waterafstotend is. Alleen als het echt heel hard regent, wacht ik liever met naar mijn werk gaan tot het droog is. Of ik pak de auto. Alleen doe ik er dan gerust een half uur langer over, dan op de fiets. Op de fiets kan ik via een snelfietspad naar mijn werk. Weinig stoplichten en weinig verkeer. Met de auto sta ik voor elk stoplicht stil, ze kennen hier geen groene golf, volgens mij.

Auto versus scooter

Een van mijn collega’s komt altijd op de scooter. Zijn argumenten zijn; geen last van files, je kan altijd gratis en makkelijk parkeren. Met de auto ben je vaak nog een parkeerplek aan het zoeken en vooral in de stad is het erg duur om te parkeren. Daarnaast verbruik je minder benzine, dan zou je helemaal natuurlijk voor een elektrische scooter moeten gaan kijken. Dan is het natuurlijk nog beter voor het milieu en goedkoper qua verbruik. Je kunt de scooter ook leasen, zoals deze: La Souris Souris S.

Auto versus trein

Zelf vind ik het fijn als je ergens met de trein rechtstreeks naartoe kan, maar zo gauw je moet overstappen en nog erger, meer dan één keer moet overstappen, dan ben ik wel klaar mee. Voor korte afstanden ideaal, of voor rechtstreekse verbindingen (want dan kan je zelfs nog wel een beetje werken) prima, maar anders wint voor mij de auto toch.

Fiets

Voor mij is de fiets de grote winnaar, maar als je wat verder weg moet…

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *