Kinderboekenweek 2015

What's on mama's mind zomerslaapzakJe hoort zoveel dat kindjes alleen maar op de tablet willen of voor de televisie. Nou, mijn zoontje is ook verknocht aan de iPad. Gek op filmpjes van Buurman en Buurman en Jokie en Jet. Soms is het ook wel erg makkelijk om je kleintje even de iPad te geven, zodat hij lekker stil op de bank zit. Of je nog een half uurtje in bed kan blijven liggen. Maar we zijn er wel streng mee en hij moet vooral lekker buitenspelen of binnen met blokken, autootjes en duplo. Er zwerft genoeg speelgoed door het huis en daar vermaakt hij zich heel goed mee. Daarnaast vindt hij gelukkig tekenen ook heel leuk.

Uiteraard is lezen ook heel belangrijk. Hij kan zelf nog niet lezen, maar hij is wel gek op het doorbladeren van boekjes. Hij heeft een hele lading geluiden- en muziekboekjes. Heel interactieve boeken waar hij aandachtig mee bezig kan zijn. Een toeterende auto, een boek vol wildedieren waarbij hij kleine tijger moet zoeken of een olifant, een boek met muziekinstrumenten van triangel tot contrabas. Daarnaast is hij gek op zoekboeken. Boekjes waarbij hij moet kijken waar bijvoorbeeld de giraf of bal is.

Afgelopen woensdag 7 oktober is de Kinderboekenweek weer begonnen. De Kinderboekenweek loopt What's on mama's mind kinderboekenweek 2015 speeltuin kleintjevan 7 tot en met 18 oktober 2015. Het thema is natuur, wetenschap en techniek onder het motto Raar maar waar! Is jouw kleintje ook zo gek op boekjes? Ga je naar de bieb of koop je regelmatig wat in de winkel?

Wij hebben een heleboel voorleesboeken voor ons kleintje. Elke avond lezen we een verhaaltje voor voor het slapengaan. En in zijn 21 maanden dat hij oud is hebben we dat nauwelijks een avond overgeslagen. Al vanaf heel klein hebben we veel gelezen of plaatjes gekeken met hem. Een hele goede tip die ik ooit heb gekregen is “geef de leuke hoofdpersoon van het boek regelmatig de naam van jouw kleintje, dan is het luisteren veel interessanter”. Dat werkt echt.

Nu is het Kinderboekenweek en wat gebeurt er allemaal tijdens de Kinderboekenweek? In boekwinkels, bibliotheken en op scholen is er van alles rondom deze week. Ik herinner het mij vooral van vroeger van de basisschool. Dan was er altijd een thema en in dat thema maakten we knutselwerken en er werd veel klassikaal gelezen. Ik ben altijd een enorme boekenwurm geweest en heb heel wat boeken verslonden in mijn leven.

What's on mama's mind kinderboekenweek 2015 speeltuin1PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

Er is een prentenboek van de Kinderboekenweek. Die is geschreven door Mies van Hout.
“Mies neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna…. Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren.”

Verkoopprijs in de boekwinkel: € 5,-.

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *