Behang StudioDitte

What's on mama's mind huis2Zie hier een fotootje van een van de muren van de kinderkamer in ons nieuwbouwhuis. Deze muur staat op de nieuwe kinderkamer van mijn zoontje. Hij is nu 21 maanden en gek op grote voertuigen. Het autobehang was dus ook zeker bij hem in de smaak gevallen.

Wij kozen voor hem dit schattige en kleurrijke behang uit van StudioDitte: robot behang. Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat. Je hebt op mijn blog al veel voorbij zien komen over ons geknutsel aan het nieuwbouwhuis. Vorige week woensdag kregen we de sleutel. Zondag zat op bijna alle muren de verf, lag de vloer beneden en kreeg deze muur behang.

Behangen is niet eenvoudig volgens mij, ik waag me er zelf niet aan. Gelukkig hadden wij een schilder, met veel behangervaring en die heeft het behang opgehangen. ‘Een makkie’, zei hij. Hij vond de kwaliteit van het behang heel erg goed en het materiaal fijn om mee te werken. Dat is goed om te horen. Ik denk dat het ook erg belangrijk is, want het behang van StudioDitte is niet goedkoop (€ 135 per rol). Het is dan wel heel fijn om te horen, dat buiten het feit om dat het gewoon ontzettend gaaf is, het ook heel mooi materiaal is. Het behang benoem ik als prijzig, maar aan de andere kant is het behang ook niet het type behang waar je de kamer helemaal rondom mee gaat behangen. Vaak kies je ervoor om een muur of een paar stroken te gebruiken, ter decoratie van de kamer.

Ik zal nog foto’s online plaatsen als de kamer af is natuurlijk, maar links tegen de muur komt een witte kast. Dit breekt het behang ook een beetje. Door de lichte kleuren is het overigens helemaal niet ‘te veel’. Het past echt perfect in combinatie met onze witte meubels en de overige witte muren. De gordijnen die recht tegenover deze muur komen zijn ‘ijsblauw’. Deze kleur zie je ook terug in het behang. We hadden een afbeelding van het behang meegenomen bij het uitzoeken van de gordijnen. Dat was een slimme zet. Ook van de gordijnen kan ik helaas pas later foto’s tonen.

Het behang is vliesbehang. Daarvoor gebruik je vliesbehanglijm. Dat hebben wij gewoon bij de plaatselijke What's on mamas mind huis1bouwmarkt gehaald. Hier vind je overigens een handleiding voor het behang op de site van StudioDitte.

Ik kan niet wachten tot het kamertje helemaal af is. We gaan deze dagen beginnen met het plaatsen van de eerste meubels in het huis. Maar de meubeltjes van mijn zoontje zullen als een van de laatste meubels overgaan. Ik wil niet dat hij nog moet slapen in een halfleeg kamertje.

Stay tuned voor meer updates rondom de kinderkamers.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *