Wennen met twee kindjes

What's on mama's mind baby Dan ben je ineens mama van twee kleintjes. Wat een hoop veranderingen. De kraamtijd is heel anders dan bij de eerste, merk ik.

Allereerst is het anders omdat we net verhuisd zijn en ik ook nog moet wennen aan het huis. Veel spullen staan nog op zolder in dozen, dus ik ben een hoop kwijt.

Zo waren we even kwijt waar onze hoeslakens en dekbedovertrekken enzo waren en je wilt natuurlijk wel schoon beddengoed. Na twee gebroken nachten en een bevalling is zoeken door dozen op zolder geen aanrader.

Verder waren we de stop van ons babybadje kwijt. Dus daar heb ik een nieuwe voor besteld. Een stopje van drie cm waar je vervolgens € 3,95 verzendkosten voor betaalt en die in een reuze doos wordt bezorgd. Beetje omslachtig, maar de kleine is in bad geweest, haha.

Vervolgens waren we de brief van de gemeente kwijt waarop de erkenning van ons dochtertje stond. Waarschijnlijk zo goed opgeborgen dat die onvindbaar is geworden. Na een telefoontje met de gemeente bleek dit gelukkig geen probleem voor het aangeven na de geboorte. Dus ook dat is gelukt. Het is allemaal behelpen, maar het komt goed.

Wel is het wat minder ontspannen. Bijkomend zijn we van alles aan het regelen. Zo is het een en ander misgegaan met internet en tv. Dus pas sinds gisteren hebben we dat ook. Al moet ik zeggen dat de tv nog niet echt aan hoeft. Genoeg te doen hier.

Naast de verhuizing is het ook imagewennen dat je twee kindjes hebt die je beide aandacht wilt geven. Doordat ik borstvoeding geef ben ik nu veel tijd met de kleine meid bezig. Soms vind ik dat erg zielig voor mijn zoontje. Die snapt dat natuurlijk nog niet zo goed. Maar hij doet het fantastisch en is heel lief. Hij kan zich heel goed even zelf vermakenZ Hij lacht als hij haar ziet en hij geeft kusjes. Uiteraard moeten we goed opletten, want dat zij heel kwetsbaar is dat snapt hij natuurlijk niet.

Gelukkig komen de oma’s veel met hem knuffelen en is papa nog thuis. Ook is de kraamhulp lief voor hem. Maar op moment mis ik hem en zijn knuffels enorm. We hebben vooral tijdens mijn verlof natuurlijk zoveel tijd samen doorgebracht. Dat vind ik weleens moeilijk. Maar ongetwijfeld komt dat heel gauw weer dat ik weer lekker één-op-één dingen met hem kan doen.

Ook nu lukt dat al wel. Al twee avonden heb ik hem naar bed gebracht en dat is genieten.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

3 gedachten over “Wennen met twee kindjes

 • 24 oktober 2015 om 13:10
  Permalink

  Probeer er lekker van te genieten! Als je je zoontje maar voldoende bij het verzorgen betrekt, zal hij het allemaal wel prima vinden dat je wat meer tijd aan de baby besteedt!

  Beantwoorden
 • 24 oktober 2015 om 11:07
  Permalink

  Wat staat me nog te wachten….. Zulke blogs lezen en hoogzwanger zijn is geen aanrader :’-(

  Succes met alles!

  Beantwoorden
  • 24 oktober 2015 om 13:08
   Permalink

   Ah sorry Auke, maar het is ook heeeeeel leuk!!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *