Wintersport met de juiste kleding voor kinderen

Er zijn zoveel dagen in de winter waarbij ik alleen maar verlang naar de zomer, naar warm weer waarbij je zonder jas naar buiten kan. Lekker naar het strand en zelfs buiten zwemmen. Toch ben ik gek op de winter, maar dan wel op winters met echt winterweer. Mij hoor je niet klagen als er sneeuw ligt, het tegenovergestelde daarvan zelfs, ik word er heel erg blij van. Nog gelukkig kan ik worden van een paar nachten stevige vorst, waarbij de plassen dusdanig bevroren zijn dat de schaatsen in het vet kunnen! Ik ben namelijk gek op schaatsen en zou het liefst meerdere weken per jaar op wintersport gaan om te skiën. Om alvast in de stemming te komen, duik ik alvast in de bak met onze wintersportkleding, past alles nog of hebben we weer nieuwe skipakken nodig dit jaar?

schaatsweer

Winterkleding kinderen

Welke winterkleding mag niet in de garderobe van je kinderen ontbreken? Wij gaan graag skien en zijn gek op schaatsen. Voor die dagen heb ik een speciale wintersportkledingbak in huis. Daarin liggen de thermoshirtjes, de skisokken en skipakken, maar ook skibrillen. Ook als je niet op skivakantie gaat is het handig om, vooral voor jongere kinderen, een aantal goede winteraccessoires voor kinderen in huis te halen. Als er toch nog een aantal echt winterse dagen bij zitten dit jaar, dan komt een warme skibroek ook bij het buitenspelen goed van pas. Daarnaast zijn lekkere warme handschoenen of wanten en een sjaal in de winter in Nederland sowieso essentieel.

Wintersport met jonge kinderen

Ik vind het heerlijk om op skivakantie te zijn met mijn gezin. Een hele week waarbij je de hele dag buiten en met elkaar bent. Twee jaar geleden zijn we tijdens de kerstvakantie nog naar Oostenrijk geweest. De kinderen zijn toen 4 dagen op skiles geweest en konden toen ook al mee met onze de berg op en mooie tochtjes maken. Ik heb er dan ook flink van gebaald dat het afgelopen jaar door Corona niet kon.

skien met jonge kinderen

Deze meest recente kerstvakantie konden er alweer een heleboel mensen gaan skiën met hun kinderen. Dat geeft mij goede hoop dat we dit jaar ook nog wel kunnen gaan. Het vakantieadres is al geboekt, het wordt tijd om de winterkleding aan te schaffen. Uit de oude pakken waren ze helaas alweer gegroeid. Dus ga ik op zoek naar mooie warme skijassen en dikke skibroeken. Gelukkig kun je hiervoor goed terecht bij de HEMA. Wij hebben al een aantal keer skibroeken van de HEMA gehad voor de kinderen die waren heerlijk warm, maar zeer betaalbaar. Daarnaast vallen de handschoenen, sjaals en mutsen ook vaak bij mijn dochtertje in de smaak. Haar HEMA winterset is zo knuffelbaar dat het zo mee in haar bed zou mogen.

Warme kleding tijdens het schaatsen

schaatsen met skipak

Vorig jaar hadden we dan wel enorme pech dat skiën er voor veel van ons niet in zat. We werden wel verwend met een aantal geweldige schaatsdagen. De meeste plassen en uiterwaarden bij ons in de omgeving waren wel zo dik dichtgevroren dat we meerdere dagen hebben kunnen schaatsen. Ook onze kinderen gingen elke dag mee en hebben genoten van het ijs. Ijshockeyschaatjes aan en een lekkere warme dikke skibroek, die skibroek is overigens ook een uitkomst bij het vallen op het ijs. Het valt een stuk zachter als je een gevoerde broek draagt, daarnaast word je tenminste niet nat als je op het ijs terecht bent gekomen.

Ik duim dat ik deze winter nog kan genieten van zowel een mooie lage ijs als een week vol witte afdalingen in Oostenrijk met mijn gezin op de ski’s. Op mijn telefoon check ik daarom ook regelmatig het weerbericht, daarnaast moet ik bekekenen dat ik driftig de langere termijn weersverwachting in de gaten houd en haal hoop uit elke nacht waarbij de temperatuur weer onder het vriespunt daalt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *