Baby met kerst aan tafel

What's on mamas mind stokke kinderstoelHoewel onze kleine dame pas twee maandjes oud is, kan ze toch bij ons aan tafel zitten met kerst. Dat is niet alleen reuze gezellig voor haar en voor ons. Het is ook erg praktisch, want zo hebben wij onze handen vrij. Ik ben volgens mij niet de enige met een kleintje die altijd rond etenstijd wakker is. In het begin zat ik steeds met de draagdoek aan tafel of liepen we omstebeurt rondjes met haar op onze arm. Herken je dat?

Wij hadden het bij ons zoontje ook, of we nou om 17:00 uur of om 19:30 uur gingen eten. Hij was altijd precies dan wakker en had last van krampjes of andere avondperikelen.

Tegenwoordig zit ze erbij, aan tafel. Niet in een zitje, maar in de What's on mamas mind stokke kinderstoel newbornStokke Tripp Trapp newborn set. Dit “kuipje” mag ik lenen van mijn vriendin. Haar kleintje is inmiddels 7 maanden en zit zelfstandig in het babyzitje (baby set). Wij hebben aan tafel twee helemaal witte Stokke Tripp Trapp stoelen. De ene is wel iets witter dan de ander, haha. Die van mijn zoontje heeft namelijk al wat te voorduren gehad. Botsingen tegen de tafel en de muur, want je kant er reuze leuk mee schuiven. Autootjes en fietsen die er tegenop zijn gereden. Soms tref je nog een restje appelstroop op de leuning of modder op het plankje. In die (bijna) twee jaar dat mijn zoontje oud is, is de stoel met veel liefde gebruikt, zullen we maar zeggen.

What's on mama's mind stokke tripp trappMijn dochtertje heeft haar eigen, nog helemaal witte, Tripp Trapp. Al wordt daar ook al tegenop gebotst met auto’s. Niet door haar zelf hoor, maar door haar grote broer. Ik vind de Tripp Trapp ideaal, de stoel past uitstekend in het interieur. Ik denk dat vrijwel iedereen dat kan zeggen over deze stoel, grappig is dat. Hij is dus echt heel slim ontworpen door Stokke; een tijdloos design.

Vanavond zitten wij gezellig met zijn tienen aan het kerstdiner. Althans, als mijn zoontje ook fijn blijft zitten, voor de afwisseling. Hij heeft er tegenwoordig wel een handje van om uit zijn stoel te klimmen. We hebben wel een tuigje voor hem, anders zit hij sowieso al na 10 seconden op tafel. Als hij niet wil eten en stampij gaat maken, dan laten we hem vaak van tafel gaan. Geen idee of dit opvoedkundig de beste manier is, maar voor ons is het op dat moment de juiste oplossing.

Ons neefje van twee-en-een-half is het tegenovergestelde. Zo bijzonder om te zien. Die blijft rustig aan What's on mamas mind stokke kinderstoel newbornsettafel zitten, eet alles en wacht geduldig. Poeh, een ware utopie. Nummer twee van hun, dochtertje, mijn nichtje gaat dezelfde kant op. Bijna 1 jaar en ook al zoveel geduld en gezonde eetlust.

Nu mijn dochtertje twee maanden is kijk ik ook al vooruit naar haar eerste hapjes. Zullen we al rond vier maanden starten of net als bij mijn zoontje bij zes maanden? We gaan het tegen die tijd zien, waar ze aan toe is. In elk geval heeft zij het mooiste plekje aan tafel. Ze geniet ervan dat ze er bij kan zijn. Aandachtig blijft ze mij aankijken en volgen. Heerlijk ons gezinnetje compleet en vanavond met kerst ook opa, oma, oom, tante, neefje en nichtje erbij. Wat een pret.

Merry Christmas vanuit onze Stokke Tripp Trapp stoelen.

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

2 reacties op “Baby met kerst aan tafel

  Ilse

  (26 december 2015 - 16:01)

  Hier drie kindjes, allemaal goede eters en flinke aan te tafel zitters.

  Als baby had ik een wipstoeltje naast de tafel staan op de grond, maar jullie oplossing is gezelliger.

  Helaas geen vierde kindje hier 😉

   mamasmind

   (5 januari 2016 - 21:05)

   Wij hadden ons zoontje ook inde wipstoel inderdaad. Jammer geen nummer vier, haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *