Vegan pepernoten
Het is bijna november. De tijd van pepernoten is weer aangebroken.De winkels liggen alweer een tijdje vol met al dat suikergoed.
Anne van Twillert maakt pepernoten het liefst zelf. Veganistisch en zonder geraffineerde suikers. Vegan Pepernoten a l’Anne: Je vindt dit een veel meer recepten op haar website.
Vegan pepernoten
Ingrediënten:
- 150 gram boekweitmeel
- 150 gram amandelmeel
- 1 el speculaaskruiden
- snuf zout
- 2 tl cacao
- 15 dadels
- 30 gram amandelen
- 5 el gesmolten kokosolie of 50 gram plantaardige boter
- 5 el water
Bereiding:
Stap 1: Voeg meel, kruiden, zout en cacao samen en meng het goed.
Stap 2: Snij de dadels en amandelen grof.
Stap 3: Doe het samen met het meel, de kokosolie of plantaardige boter en het water in een keukenmachine. Mix tot een deeg.
Stap 4: Kneed het deeg tot een bal.
Stap 5: Pak de bal goed in met plastic folie en leg een half uur in de koelkast. Stap 6: Kneed nogmaals en draai er kleine balletjes van.
Stap 7: Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets aan.
Ongeveer 30 minuten in de oven op 160 graden.
‘Mam wil je dit vaker maken? VEGAN’
Anne, moeder van Nora (16), Rosan (14), Jens (12) en Jort (9) kookt en bakt veganistisch, gezond en zonder geraffineerde suikers. Veganistisch eten met kinderen? Anne doet dit nu een jaar en schreef zelfs een kookboek met meer dan 100 recepten. Wat ze dagelijks kookt en bakt kun je op Instagram zien. Volg haar op @mamwiljeditvakermaken.Het afgelopen jaar schreef ze haar tweede kookboek: ‘Mam wil je dit vaker maken? VEGAN’. Door middel van crowdfunding wil Anne de drukkosten bij elkaar krijgen, zodat ze haar boek dit jaar nog kan uitgeven. Wil jij haar steunen door middel van een donatie of pre-order? Dat kan hier tot eind oktober.
Alvast nieuwsgierig naar dit vegan kookboek? Vraag hier het gratis ebook aan als voorproefje.
Sinterklaasblogs op mamas-mind.nl
Pepernoten dobbelspel
Sinterklaas dobbelspel
Vegan pepernoten maken
Kindertiramisu met chocolademelk
Pepernotenzakjes vouwen
Zapp sinterklaasfeest 2019