Recept: bananenbroodjes voor je kleintje

What's on mama's mind Kidzroom fruit

Het is wel weer eens tijd voor een recept voor je kleintje. Ik ben geen keukenwonder, maar ik vind het wel lekker om af en toe iets lekkers klaar te maken voor mijn kleintje. Het liefst zonder toegevoegde suikers. Ik maak graag dingen met fruit. Al een poos terug postte ik een blog over bananenpannenkoeken. Nu maak ik weer iets met banaan:

Bananenbroodjes, volgens mij ook weleens bananenvingers genoemd. Het is heel eenvoudig en je bent alles bij elkaar in minder dan 10 minuten klaar.

Benodigdheden (voor 1 portie voor een dreumes van 1,5 jaar bijvoorbeeld)
2 boterhammen
1 banaan
60 ml melk
snufje kaneel
klein beetje boter om te bakken

1 pan
mixer of een vork om te prakken

Recept
1. Prak of pureer de banaan (met (staaf)mixer is wel het snelst), giet er 60 ml melk bij en meng een snufje kaneel er doorheen.
2. Snijd de boterhammen in de breedte in reepjes. Uit een boterham haal je ongeveer 5 reepjes (vingers). Je hebt er dus uiteindelijk 10.
Dompel ze onder in je beslag.
3. Verwarm de pan en smelt er een klein beetje boter in.
4. Leg de bananenbroodjes in de pan en bak ze aan twee kanten lichtbruin.
5. Even afkoelen en smullen maar.

Een heerlijk recept, zonder toegevoegde suikers. De banaan maakt het heel zoet. Je kunt het zonder boter doen, maar dan heb je wel kans dat het snel aanbakt. De banaan gaat namelijk gauw karamelliseren.

Wil je het recept voor meerdere personen maken dan kun je wel meer boterhammen met deze hoeveelheid beslag gebruiken. Voor 4 personen pak ik 6-8 boterhammen en 2 bananen, 100 ml melk en een snuf kaneel.

Eet smakelijk!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *