Wereld Borstvoeding Week

BorstvoedingDeze week is het Wereld Borstvoeding Week. Deze vindt elk jaar plaats in de week van 1 tot 7 augustus. Sinds 2015 viert Nederland dit mee, daarvoor hadden wij week 40 als Borstvoedings “feest” week.  In de Wereld Borstvoeding Week wordt aandacht gevraagd voor de voordelen van borstvoeding.

Ik vond het een mooie aanleiding om een bericht te plaatsen over de Difrax borstkolf. Dankzij deze kolf heb ik, ondanks dat ik weer aan het werk ging, tot 7 maanden borstvoeding gegeven aan mijn dochtertje. Helaas stoppen nog veel moeders na vier maanden met het volledig geven van borstvoeding. Dit is precies de periode dat ze weer aan het werk gaan. Ik heb het kolven op kantoor ook nooit als echt prettig ervaren. Niet omdat de kolf niet goed was, maar omdat het mijn werk behoorlijk onderbrak. Vaak wilde ik nog even een opdracht afmaken of zat ik lang in vergadering en vond ik het vervelend om daar mee te moeten stoppen. Roken zou dus ook nooit wat voor mij zijn, want die rookpauzes zouden mij zeker niet uitkomen.

Van Difrax kreeg ik dit persbericht rondom kolven op kantoor.
Kolven met blote borsten in een afgezonderde kantoorruimte
Ruim 1/3 van de moeders geeft minder lang borstvoeding dan ze zich vooraf had voorgenomen1.

Hoewel het geven van borstvoeding steeds populairder wordt, stoppen veel moeders nog steeds na 4 What's on mama's mind borstkolf difrax met flesmaanden met het volledig geven van borstvoeding. Bijna de helft van de borst voedende vrouwen gruwt bij het idee op kantoor een borstkolf te gaan gebruiken.

Met de borsten ontbloot, afgezonderd in een (kantoor)ruimte met een kolf die een hoop lawaai maakt, veel vrouwen gruwelen hiervan.  Bij 4 op de 10 schiet bij kolven meteen het beeld van een melkkoe te binnen; 45% zegt zelfs nog nooit een aantrekkelijk kolfapparaat te hebben gezien. Dit zijn conclusies uit onderzoek van Difrax1, marktleider in babyproducten. Ruim 300 vrouwen die in de afgelopen 2 jaar zijn bevallen en borstvoeding hebben gegeven of dit hebben overwogen zijn ondervraagd over het onderwerp kolven in 2010 en in 2016.

In 2010 bracht Difrax een mamavriendelijke borstkolf op de markt. Inmiddels heeft het apparaat diverse internationale prijzen gewonnen en onlangs ontving deze kolf een dikke 8,5 van de testers in het Wij testpanel2.

“Met de Difrax borstkolf hoef je niet langer uit de kleren en afgezonderd te kolven” aldus Gert Bleijenburg, hoofd productontwikkeling bij Difrax.
De mamavriendelijke borstkolf maakt discreet en ontspannen kolven mogelijk. De schelp van de kolf plaats je in je BH en dankzij het melkslangetje kun je gewoon je kleding aanhouden. Ideaal voor onderweg, op het werk of in de auto.

What's on mama's mind borstkolf difrax3Negatiever beeld rondom kolven
Vrouwen vinden het vaker gênant om op het werk te kolven, maar ze voelen zich wel vaker moreel verplicht om te gaan kolven, omdat gezegd wordt dat borstvoeding nu eenmaal het beste is. 1/3 van de vrouwen kiest bewust voor borstvoeding. Wel wordt voeden met de fles vaker gebruikt als middel om te voeden naast het geven van borstvoeding.

8 op de 10 kolvende vrouwen combineert borstvoeding met flesvoeding. De belangrijkste redenen hiervoor zijn het teruglopen van de melkproductie en het hebben van voeding voor de baby als de moeder er zelf niet is. De meeste moeders starten met het voeden via de fles als het kindje 8 weken oud is.

Cindy (27), moeder van Jill (10 maanden): “Acht weken na Jills geboorte ben ik begonnen met kolven. Ik ging weer werken en wilde graag borstvoeding blijven geven. Dankzij de Difrax borstkolf kolf ik nu nog steeds drie keer per dag. Met de Difrax kolf heb je je handen vrij, hij maakt weinig geluid en de melk zit meteen in de juiste fles.”

Over Difrax
Difrax, opgericht in 1967, is het Nederlandse A-merk van babyproducten en is marktleider in het segment babyflessen én fopspenen. Met haar innovatieve en eigentijdse producten wil Difrax het leven van baby’s, kinderen en ouders zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. In de afgelopen jaren verwierf Difrax naam en faam met de ontwikkeling van baanbrekende en award winnende producten. Difrax staat voor Happy Growth! Het ruime assortiment is wereldwijd te vinden bij babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken, warenhuizen en op www.difrax.com.

1 Blauw Research BL 21065 – juni 2016
2 Wij testpanel, juni 2016, http://wij.nl/item/testpanel/difrax-btob-borstkolf

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *