Capi Europe de mooiste bloempotten

Het was groeizaam weer deze lente. We waren natuurlijk enorm verwend de afgelopen 3 jaar, met enorm zomers lenteweer. Viel ons dat even tegen dit jaar. Gelukkig is het inmiddels al eventjes volop zomer geweest en konden we weer barbecueën in de tuin en suppen op de plas. Voor de tuin was het daarentegen wel even goed en dat zie je ook. Het is supergroen, toen wij in de meivakantie een weekje naar Zeeland waren, zagen we een compleet nieuwe tuin terug na die week. De haag was in een week tijd volledig verkleurd van bruin naar groen, het gras stond tot aan de enkels en de bomen hadden volop blad.

bloempot capi europe

Capi Europe bloempotten

Voor onze voordeur hebben we twee prachtige potten van Capi Europe staan. De potten zijn heel erg herkenbaar door de oranje binnenkant. Deze potten had ik al heel lang willen vullen, maar uiteindelijk is het er net voordat het juni werd pas van gekomen. Ik had heel mooie hortensia’s uitgezocht. Namelijk de Magical jewel. De plant blijft lekker compact zodat hij buitengewoon geschikt is voor toepassing in potten. Deze roze of blauwe hortensia (Hydrangea) verandert tijdens de bloeiperiode van 6 maanden 3 keer van kleur.

Door het koude voorjaar moesten ze nog eventjes wachten, maar ze staan prachtig in de potten voor ons huis. Wat ik zo fijn vind aan deze potten is dat ze er heel stevig uitzien en daardoor ook zwaar lijken. Maar het zijn echt licht gewicht potten. Ze zijn absoluut stevig en sterk en zullen niet gauw kapot gaan, maar je hoeft je er geen ongeluk aan te tillen, zolang er nog niks in staat overigens.

bloempot capi europe

De potten vullen

De mooie Capi Europe bloempotten heb ik natuurlijk niet zomaar vol gegooid met potgrond. Omdat de potten zowel binnen als buiten kunnen staan moet je, wanneer de pot buiten gebruikt wordt, eerst een boorgat in de bodem maken, zodat water weg kan. Daarop heb ik wat oude pot scherven gelegd. Tot 3/4 is de pot gevuld met hydrokorrels en daarna potgrond.

Voordat je de planten in de pot zet, kun je ze het best even een uur in een emmer water zetten. Zodat de wortels goed water opnemen. Na het verpotten naar de mooie bloembak geef je ze nogmaals goed water. Omdat wij er hortensia’s in hebben staan, die onder een afdakje staan, zullen we ze heel veel water moeten geven. Vooral als het zo warm is.

Magical Jewel hortensia

Magical Jewel is de nieuwste parel binnen de Magical Hydrangea-collectie. Elk bloemscherm bestaat uit vele magische mini-bloemetjes met unieke kleuropbouw. Ze zijn eerst groen en krijgen steeds meer een roze of blauwe kleur in de zomer. De plant bloeit rijk en heeft een volle opbouw. Hoewel de bloemen delicaat ogen zijn ze zijn oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en blijven mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen zal de plant ook niet gaan hangen tijdens hevige regenbuien. Dat de plant maximaal 50 cm hoog wordt, maakt ‘m ideaal voor op het balkon en terras. Je kunt de Magical Jewel uiteraard ook een plekje in de tuin geven.

magical jewel hortensia

Magical hortensia’s kunnen zowel op een zonnige als een schaduwrijke locatie staan. Extra opvallend is dat tijdens de bloeiperiode de bloemen 3 keer van kleur verandert. Hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Wat begint als een groen-roze Magical Jewel eindigt in het najaar in romantische tinten als donkerrood of vergrijsd groen. Dat gaat overigens niet per dag, maar heel geleidelijk tijdens de zomer en nazomer (tot aan de eerste nachtvorst). Op het plantenetiket zie je de verschillende bloemkleuren.

Verzorging van de hortensia’s

Hortensia’s houden van voldoende vocht, dus geef zeker in periodes van droogte regelmatig water bij de wortelkluit (niet op de bloemen of het blad). Tijdens de zomermaanden af en toe verwennen met plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei. Magical-hortensia’s zijn vorstbestendig en de uitgebloeide bloemen zijn in de wintermaanden ook nog decoratief. Bij het begin van een nieuw tuinseizoen (maart) knip je de oude bloemen weg. Dat doe je net onder het bloemscherm en voor de rest hoef je de Magical hortensia’s niet te snoeien.

Er zijn ook Magical kamerhortensia’s. Net als de tuinhortensia’s veranderen deze tijdens de bloeiperiode van kleur. De bloei in huis duurt wel 6 maanden en daarom geven de kwekers een 150 dagen-bloeigarantie op de planten.

Magical kamerhortensia’s (14 cm) zijn verkrijgbaar vanaf € 16,99 en tuinhortensia’s vanaf € 24,99 via www.magicalhydrangea.com en bij tuincentra. De nieuwe Magical Jewel is verkrijgbaar vanaf € 24,99.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *