Correctbook; uitwisbaar notitieboek

Ken je correctbook al? Het is een uitwisbaar notitieboek. Je maakt notities, die je later weer kunt uitwissen en waardoor je weer nieuwe notities kan maken. Je verspilt geen papier, hoeft niet uren te zoeken naar je laatste notities en gebruikt een duurzaam product. Ik mag een pakket weggeven t.w.v. € 50 met producten van Correctbook, zodat je het uitgebreid kunt testen. Een duurzaam alternatief op je notitieboek. Daarnaast lees je over hun unieke samenwerking met het Rode Kruis, waarbij ze analfabetisme willen tegengaan.

Win een Correctbook set

Win een Correctbook set

Win: Een Correctbook set

 • 1 Correctbook A5 Blue
 • 1 Correctbook Flashcards
 • 1 Correctbook schoonmaakset
 • 1 Correctbook set to-do pagina’s

Winnaar bekend
Hoe: Laat weten waarom jij graag een Correctbook set wint. Volg je ons en correctbook ook op Facebook?

Wat is een uitwisbaar notitieboek?

correctboek uitwisbaar notitieboek

Met een Correctbook kun je keer op keer hetzelfde notitieboekje gebruiken voor je notities, het is niet voor niets een uitwisbaar notitieboek. Vergelijk het met een mini whiteboard met meerder pagina’s. Ik herken mij zelf wel in het probleem dat ik een overvol notitieblok heb, waar ik amper nog wat mee doe. Wanneer ik notities terug wil zoeken weet ik soms niet eens meer waar ze staan. Niet dat ik nou zo ongestructureerd werk eigenlijk, maar meer dat ik zoveel notities maak. Soms vind ik het ook fijn om wat punten op te schrijven, dan luister ik geconcentreerder, maar vervolges gebruik ik de notities niet eens. Het Correctbook is voor mij een uitkomst. Ook fijn dat ik hiermee niet heel veel papier verspil en daarnaast heeft Correctbook een mooie missie waarover je hieronder meer leest.

correctboek uitwisbaar notitieboek

Magisch boekje

Voor mijn kinderen is het Correctbook ook heel leuk. Ik heb er onlangs een gekregen en die werd mij direct ontvreemd. De kinderen maakten tekeningen en wisten die weer uit. Een magisch boekje vonden ze het. Het mooi vind ik, dat je echt geen strepen ziet en het vlekt ook niet als je er met je vingers overheen gaat. Oké, soms wel tijdens het schrijven, maar als linkshandige is dat een story of my life. Als het eenmaal opgedroogd is, dan vlekt het niet meer.

correctboek uitwisbaar notitieboek

Samenwerking Correctbook Rode Kruis

In de tijden van het Coronavirus, werkt Correctbook samen met het Rode Kruis. Zo hebben zij 10.000 felrode uitwisbare notitieboekjes ter beschikking gesteld waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Rode Kruis. Zoals ook duidelijk werd uit hun persbericht.

Correctbook lanceert in samenwerking met het Rode Kruis een speciale editie van haar steeds bekendere wisbare notitieboek. Van elk verkocht Rode Kruis Correctbook gaat maar liefst 8,26 euro naar de bestrijding van het Covid-19 virus dat ons land in de greep houdt. Een gelimiteerde opgave van 10.000 Rode Kruis Correctbooks wordt geproduceerd met het doel een opbrengst van minimaal 80.000 euro te realiseren.

Een duurzame schrijfoplossing, voor iedereen.

Correctbook is een succesvolle Social Enterprise die sinds enkele jaren wisbare notitieboeken verkoopt in Nederland en diverse andere Europese landen. In 2015 startte Sam van Tol het bedrijf op om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelende landen in Afrika te voorzien van schrijfmateriaal dat oneindig mee gaat. Het schrijnende tekort aan zoiets vanzelfsprekends als schrijfmateriaal inspireerde Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika om met een oplossing te komen. Die oplossing, een oneindig herschrijfbaar notitieboek, bleek zowel in Afrika als in Europa in een belangrijke behoefte te voorzien.

Het wisbare notitieboek bespaart veel papier, zowel bij gebruik thuis als in het bedrijfsleven. Je kunt de bladen uit het boek aanvullen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen. Zo zijn er gelijnde, geruite, blanco of andere soorten bladen verkrijgbaar. Correctbook produceert op grote schaal gepersonaliseerde notitieboeken voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen. Met een deel van de opbrengsten, worden projecten in Afrika opgezet en ondersteund waarmee hetzelfde wisbare schrijfmateriaal lokaal wordt geproduceerd en verspreid onder kinderen in moeilijke omstandigheden.

correctbook rode kruis afrika

Waarom een gelimiteerde opgave van 10.000 stuks?

Dat is heel simpel, vertelt oprichter Sam: “Wij hebben nog 10.000 Correctbooks liggen voor de consumentenverkoop. Ook bij ons is de productie moeilijker in deze tijd, ondanks wij de Europese Correctbooks in Nederland produceren. Met deze laatste 10.000 stuks wilden wij iets terug doen voor de Nederlandse samenleving. Naast het gegeven dat onze hulpprojecten in Afrika gewoon doorgaan.”

Samenwerken met het Rode Kruis

De huidige Coronacrisis inspireerde het team van Correctbook om ook in eigen land de mouwen op te stropen en bij te dragen aan de strijd waar we met elkaar onverwachts en ongevraagd mee geconfronteerd worden. Per verkocht Correctbook, doneert het bedrijf 8,26 euro netto aan het Rode Kruis Nederland. Dit geld wordt gebruikt voor ondersteuning van de GGD’s en ziekenhuizen, het in stand houden van de Rode Kruis hulplijn en voor de centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het streefbedrag is maar liefst 80.000 euro.

Wil jij een steentje bijdragen aan de bestrijding van het virus? Pre-order het Rode Kruis Correctbook hier en ontvang zelf een duurzaam Correctbook voor oneindig schrijfplezier

Analfabetisme en armoede tegengaan

‘1 verkocht correctbook = 1 trimester lang schrijven’. Help mee alfabetisme, en daarmee armoede, tegengaan. Ook jij kunt dat doen. Voor ieder Correctbook verkocht, kunnen zij een kind in rurale gebieden in Afrika drie maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen worden voorzien van een Correctbook set bestaande uit: een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en levert Correctbook nieuwe inktpotten om het komend jaar te schrijven. De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt.

Uit de verkoop- en donatieresultaten van de afgelopen jaren blijkt dat zij per verkocht Correctbook een kind uit een ontwikkelend gebied één trimester (drie maanden) lang kunnen laten schrijven op ons wisbaar schrijfmateriaal.

Win Correctbook

Doe mee met de winactie en maak kans op de set hierboven. Je kunt meedoen door hieronder een reactie achter te laten of op Facebook. Volg je ons ook? De reacties hieronder moeten soms nog even door het spam filter heen, daardoor kan het zijn dat je reactie er niet direct bijstaat. Echter, keur ik alle reacties goed voordat er geloot wordt. Voor deelname aan winacties verwijs ik je naar mijn disclaimer.

Meer op What’s on Mama’s Mind

Knutselen met kinderen? Bekijk de lente knutseltips en last-minute moederdag knutseltips.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

56 gedachten over “Correctbook; uitwisbaar notitieboek

 • 24 april 2020 om 12:32
  Permalink

  Wat gaaf! Ik ben behoorlijk chaotisch, maar hou daarom juist enorm van nette bulletjournals en kleurgecoordineerde planningen. Helaas maak ik daarbij vaak een ontwerpfoutje en daarom is mijn whiteboard mijn grootste vriend. Zou geweldig zijn om dat in zo’n Correctbook te kunnen bijhouden, en dan fijn overal bij me kunnen hebben.

  Beantwoorden
 • 23 april 2020 om 13:32
  Permalink

  ziet er zeer handig uit, hier kan mijn kleinzoontje nog veel op oefenen

  Beantwoorden
 • 23 april 2020 om 11:35
  Permalink

  Dit lijkt mij echt super handig. Ik ben iemand die graag to-do en boodschappenlijstjes nog gewoon opschrijft ipv in een app. Maar ergens vind ik het wel zonde van al dat papier dus dit zou echt een uitkomst bieden.

  Beantwoorden
 • 22 april 2020 om 14:22
  Permalink

  Wat een mooi pakket. Superhandig en ik vind schrijven nog altijd fijn i.p.v. alleen maar kloppen op de pc.

  Beantwoorden
 • 22 april 2020 om 13:55
  Permalink

  Mijn eigen boekje is ingepikt door mijn zoon. Ik doe dus heel graag mee.

  Beantwoorden
 • 22 april 2020 om 13:33
  Permalink

  Hoewel ik heel veel digitaal doe, vind ik pen en papier toch prettig om snel wat notities te maken. En het is op deze manier duurzaam ook.

  Beantwoorden
 • 22 april 2020 om 10:51
  Permalink

  Handig om snelle notities te kunnen maken, zonder papier te verspillen.

  Beantwoorden
 • 20 april 2020 om 22:38
  Permalink

  Echt zeer gemakkelijk om boodschappen te noteren en toch geen Papier verspillen!

  Beantwoorden
 • 20 april 2020 om 11:55
  Permalink

  Heel handig om mijn kinderen huiswerk op uit te leggen of voor hun om sommen op uit te rekenen. Mijn jongste zoon gebruikt nl. voor 1 som al vlug 1 a5-je 🙂 . Zonde van het papier dus!. Maak hier graag kans op.

  Beantwoorden
 • 20 april 2020 om 10:51
  Permalink

  Ohh dat zou een hoop boodschappen en to do lijstjes besparen……..

  Beantwoorden
 • 20 april 2020 om 10:08
  Permalink

  lijkt me erg handig. ik hou altijd alles bij… noteer alles… bewaar alles…, maar bij mij wijzigt er nogal eens vaak wat.

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 22:30
  Permalink

  In deze tijden zijn dit de super gave zaken handige notitieboekjes wisbaar.
  ook hier in quarantaine… niet oud, wel ongeneselijk ziek

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 22:09
  Permalink

  Lijkt me echt super handig! Ben altijd door mijn blaadjes heen en biets tijdens vergaderingen een blaadje bij de collega naast me. Met deze set ik dat probleem niet meer én heb ik altijd teken “papier” bij me voor onze dochter van 3.

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 16:20
  Permalink

  Ik doe graag mee! Ik heb er eentje op mijn werk. Maar daar mag ik niet meer komen (ivm de corona). En ik mis ‘m zo.. Zo handig om mijn to-do-listje op te schrijven en vervolgens uit te poetsen. Maar ook de huiswerktaken van de kinderen kunnen er mooi in. Het weekmenu,, de boodschappen die we nodig hebben en natuurlijk de aantekeningen die ik voor mijn werk moet maken..

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 14:11
  Permalink

  Lijkt mij handig om een planning te maken voor het huiswerk. Is het af, dan kan het uitgewist worden. Lijstje af? Tijd om te gaan spelen.

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 13:47
  Permalink

  Heel erg leuk, super handig voor het thuis werken voor me zelf en voor de kinderen.
  Doe erg graag mee, super.
  Groetjes Anneliese

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 13:17
  Permalink

  wauw!! ik vind het correctbook zo´n mooi product! ik doe heel graag mee

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 11:42
  Permalink

  Dat lijkt me toch echt wel het perfecte notitieboekje voor mij! Het zal veel papier schelen. Ook zal ik dan verlost zijn van al die losse briefjes die ik om de haverklap kwijt raak. Ook handig bij vergaderingen!

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 10:34
  Permalink

  Lijkt me super handig omdat ik altijd met losse kladblaadjes zit!

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 10:33
  Permalink

  Ik doe graag mee. Ik gebruik altijd herinnering briefjes maar dit uitwisbaar notitieboek zou veel briefjes weggooien schelen. Veel milieu vriendelijker.

  Beantwoorden
 • 19 april 2020 om 10:20
  Permalink

  Super handig in deze stressvolle tijd! Komt vaak voor dat afspraken toch niet meer doorgaan of dat ik toch iets anders moet doen, ideaal om even uit te wissen en de afspraken opnieuw in te plannen. Ik doe mee! 😀

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 23:37
  Permalink

  Wauw, wat een leuk en goed initiatief! Ik ben heel nieuwsgierig naar de werking. Ik kan het zeker goed gebruiken, want ik schrijf heel veel. Veel inspiratie.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 20:34
  Permalink

  Met dit leuke uitwisbare notitieboek
  hoef ik niet meer naar een cadeau voor mijn nichtje op zoek.
  Dan weet ik dat zij de mooiste verhalen in haar boek zet
  en beleeft zij veel schrijf- en leespret!

  Beantwoorden
  • 19 april 2020 om 16:04
   Permalink

   Ik ben een enorme sloddervos! Maar ik doe ook enorm veel inspiratie op en wil daarmee iets doen! Dus zo’n notebook zou een uitkomst zijn voor mij! Orde in de chaos!

   Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 18:53
  Permalink

  Geweldig wat een uitvinding, dit is heel goed voor het milieu, dit zal waarschijnlijk weer de nodige bomen sparen die anders voor papier worden gekapt, maar uiteraard ook in het gebruik reuze handig, fouten makkelijk te wissen. Ik ga er voor.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 18:51
  Permalink

  Geweldig voor mijn dochter om haar aantekeningen tijdens de thuislessen op te maken!! Superhandig!! Super welkom!!

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 18:07
  Permalink

  Ik zou m graag willen winnen omdat het handig is voor de online taalcursus die ik volg.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 16:52
  Permalink

  Superhandig deze uitwisbare notitieboeken, ik loot graag mee.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 16:33
  Permalink

  Ideaal voor op mijn werk bij de telefoon. Daar gaat zo veel papier doorheen. Allemaal kleine notities en hup weer een papiertje in de prullenbak. Zonde! Dit is dé oplossing!

  Beantwoorden
  • 18 april 2020 om 18:36
   Permalink

   Als lijstjes gek is dit ideaal voor mij. Niks meer losse blaadjes. Het lijkt mij super handig.

   Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 15:52
  Permalink

  Super geweldig handig voor zowel werk en privé alhoewel ik denk dat ik het heel graag voor mijn werk zou willen gebruiken. Heerlijk dat alles uitwisbaar is. Geen gezeul meer met blocnotes en zware tassen papier. Ik vind het erg belangrijk dat het milieuvriendelijk is en dat er daarnaast ook nog eens een heel goed doel mee geholpen wordt zodat straks nog meer mensen deze boekjes kunnen gebruiken!

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 15:52
  Permalink

  Super geweldig handig voor zowel werk en privé alhoewel ik denk dat ik het heel graag voor mijn werk zou willen gebruiken. Heerlijk dat alles uitwisbaar is. Geen gezeul meer met blocnotes en zware tassen papier. Ik vind het erg belangrijk dat het milieuvriendelijk is en dat er daarnaast ook nog eens een heel goed doel mee geholpen wordt zodat straks nog meer mensen deze boekjes kunnen gebruiken!

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 15:35
  Permalink

  Ik zal graag een Correctbook set winnen omdat deze duurzaam, economisch en milieuvriendelijk is.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 14:31
  Permalink

  Heel handig voor m’n werk en ook voor thuis! (Wat tegenwoordig dezelfde plek is 😉

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 14:26
  Permalink

  Wauw, mooier als al die papiertjes overal. En we gebruiken op deze manier veel minder papier. Er wordt hier in huis namelijk nogal eens een briefje geschreven als we even weg zijn, of wat de ander niet mag vergeten.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 13:43
  Permalink

  Lijkt me ideaal om in zetten tegen al ons losse rondslingerende briefjes😉!

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 13:42
  Permalink

  Lijkt me leuk om te geven aan 1 van mijn leerlingen dmv een verloting via Microsoft teams. Omdat ze allemaal zo hun best doen om online les te volgen

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 13:28
  Permalink

  Leuke prijs.
  Geef ik aan een jongen
  Waar moeder in ziekenhuis van ligt.
  En waar hij niet heen mag
  In verband Corona viris

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 13:20
  Permalink

  Ideaal voor mijn vrijwillige werk ,als kaderlid, van het Regionale Platform Noord-Limburg van vakbond FNV in Weert en de BedrijfsLedenGroep van NLW in Venray waarin ik mijn collega’s vertegenwoordig die een arbeidsbeperking hebben . Dit doe ik vrijwillig náást mijn fulltime baan.

  Beantwoorden
 • 18 april 2020 om 11:29
  Permalink

  Doordat ik in quarantaine zit (74 jaar en behoor tot de risicogroep door een ziekte) hoef ik met dit notitieboekje niet meer naar de winkel om een nieuwe te halen, als hij vol is.
  Perfect in deze verschrikkelijk bizarre tijd.
  Ik volg op Bloglovin en doe heel graag mee.

  Ik wens iedereen sterkte en een goede gezondheid en houd afstand tot elkaar.
  groetjes, oma Will

  Beantwoorden
  • 20 april 2020 om 16:53
   Permalink

   Ideaal!!! Nu thuiswerken de ‘nieuwe’ realiteit is kan ik dit pakket zelf heel goed gebruiken. Mijn notitieblokken worden letterlijk verslonden door mezelf en mijn meiden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *