De 5 lekkerste nagerechten met recept voor ijstaart

Of je nou kiest voor een zomerse barbecue, een wildmaaltijd of kerstdiner in de winter. We bewaren altijd een gaatje in onze magen voor de nagerechten, toch? Ben jij van zoet of hartig? Ik ben heel erg gek op kaasplankjes, maar na een grote maaltijd heb ik vaak juist meer trek in zoet dan hartig. Wat zijn op moment mijn 5 lekkerste nagerechten? Ik zeg op dit moment, want als je mij weer een ander toetje voorschotelt, dan kan het zomaar zijn dat een ander hiervoor van plek moet ruilen. Ik deel hieronder ook het recept van een superlekkere en simpele ijstaart, die het altijd goed doet bij etentjes, zonder dat het jou uren voorbereiding kost.

Crème brûlée

Mijn favoriete nagerecht is Crème brûlée. Dat wij afgelopen zomervakantie in Zuid-Frankrijk doorbrachten heeft daar wel aan bijgedragen. Want, dit vanille toetje met krokant gekaramelliseerde laag suiker, die kunnen de Fransen natuurlijk het allerbeste maken. Het klinkt alleen al mooi als je met je dessertlepeltje het bovenlaagje van suiker breekt. Het lekkerste smaakt de Crème brûlée als deze nog warm is.

Tiramisu en kindertiramisu

Ik ben gek op tiramisu, maar dankzij de kinderen die geen alcohol mogen, heb ik een nieuwe favoriete variant op de traditionele Italiaanse tiramisu. Namelijk aardbeientiramisu. Gemaakt met lange vingers, mascarpone en slagroom en bovenop heerlijke rode verse aardbeien, daar kan je op een barbecue zeker mee aankomen. Het mooist is deze als je hem serveert in een glazenschaal, zodat je het bouwwerk van alle kanten kunt bewonderen.

Pavlova of pavlova taart

Pavlova is een russisch dessert vernoemd naar een russische balletdanseres. Een elegant taartje dus. Gemaakt van meringue (eiwit) en versierd met heel veel fruit. Het lekkerste met seizoensfruit. En in de winter perfect met bosvruchten uit het vriesvak, of versier hem niet met fruit, maar met chocolaatjes, pepernoten en speculaas. Een beetje speculaaskruiden door de meringue en je hebt een perfect Sinterklaas toetje.

Kaasplankje

Welke kazen moet je kopen voor een kaasplankje? Dat kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen, smaak is verschillend. Het beste kan je kiezen voor 4 of 5 kaasjes die van zacht naar sterk gaan. Vergeet niet om iets van een stukje krentbrood of vijgenbrood erbij te serveren en wat appelstroop. Dat maakt het kaasplankje helemaal af. Voor tips voor kazen bij een kaasplankje kun je heel goed terecht bij je lokale kaasboer! Soms hebben ze zelfs al kant en klaar voor je.

ijsje als toetje

Ijstaart

Nou is ijs natuurlijk al een dessert dat perfect op zichzelf geserveerd kan worden. Of je nou kiest voor italiaansschepijs of een cornetto, het is een lekker toetje. Toch is ijstaart nog veel leuker en ook nog eens heel makkelijk om zelf te maken.

Hoe maak je ijstaart?

Het maken van een ijstaart is supersimpel en snel. Maar het ziet er wel uit of je er heel veel werk aan hebt gehad en als je dat hebt, dan heb je het goed gedaan.

Ingrediënten ijstaart

5 pakken choco battons
500 ml slagroom
Nougatine nootjes

Gebruik een taartvorm en leg deze vol met de chocobattons. De koekjes die je over hebt, stamp je fijn. Dit doe je in de verpakking, zo heb je het minste rotzooi. Zodra ze helemaal geplet zijn, open je de verpakking en roer je ze in een grote beslagkom door de 500 ml slagroom. Voeg geen suiker toe aan de slagroom, de koekjes zijn al superzoet. Doe het mengsel van slagroom en de koekjes over de choco battons die in de taartvorm liggen. Strooi er de nougatine nootjes overheen en vries hem in. Maak de taart een dag van te voren, dan is hij de volgende dag klaar en heb je een prachtige ijstaart die ook nog eens zalig smaakt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *