De Slimste Mens Junior – vanaf 8 jaar

De Slimste Mens vind ik zelf een heel leuk programma om te kijken op tv.

In het tv programma de slimste mensen worden bekende Nederlandse uitgenodigd om de strijd aan te gaan om de titel “de slimste mens”. In het programma dat wordt gepresenteerd door Philip Freriks en waar kritisch commentaar wordt geleverd door jurylid Maarten van Rossum, is het belangrijk dat je veel algemene kennis hebt, maar ook associatief kan denken. Een leuk en spannend spelletje, waar elke dag 1 speler afvalt. Wij hebben de Slimste mens junior gespeeld als bordspel.

De slimste mens ter wereld junior

De Slimste Mens Junior

De Junior editie van De Slimste Mens ter Wereld bevat 5 rondes met vragen, speciaal voor de jonge spelers van 8 jaar en ouder. Speel je tegenspeler naar 0 seconden en kroon jezelf tot de jongste ‘Slimste Mens ter Wereld’! Het spel is uitstekend te spelen voor de hele familie in combinatie met het basisspel.

Tijdens het spel heeft iedereen een eigen timer, daarom kan je maximaal met 4 personen tegelijk spelen. Je kan een quizmaster aanstellen of de speler rechts van de speler die aan de beurt is speelt de quizmaster.

Je hebt 5 vragenrondes.

Ronde 1: 3-6-9
Een voorbeeld vraag: Wat voor een soort dier is een arabier?
Ronde 2: Open Deur
Een voorbeeld vraag: Wat weet je over de jojo? En dan moet je bijvoorbeeld noemen dat het speelgoed is, rond, een touwtje aan je vinger.
Ronde 3: Puzzel
Welk sleutelwoord hoort bij vier trefwoorden.
Ronde 4: Ingelijst
Bij ingelijst moet je als speler het woord van de linker rij proberen te combineren met een woord van de rechter rij.
Ronde 5: Finale
Een voorbeeld vraag wat weet je over Napoleon?

De slimste mens ter wereld junior

Het is een heel leuk spel om te spelen met kinderen in midden- of bovenbouw van de basisschool. Voor de jongere kinderen kunnen sommige vragen nog wat lastig zijn, maar ze hebben al gauw de smaak te pakken. Het spel is heel compleet, met de digitale timers en de kaartjes zit het ook nog eens heel professioneel uit. Mooi spel om te spelen en erg leuk. Het is ook spannend om te spelen, want je wilt natuurlijk niet degene zijn die nog maar 0 seconde op zijn teller heeft. Het is een educatief spel, maar ook zeker een goede combinatie van spelenderwijs leren en plezier hebben.

Leeftijd: 8-12 jaar Aantal spelers: 2-4 Adviesprijs: €16,75

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *