Recept: kwarktaart verjaardagstaart
Ik heb weer een recept gemaakt, simpel en lekker!
Een kwarktaart als verjaardagstaart. Een gezond, maar lekker alternatief voor de slagroomtaart. Ik probeer nog altijd mijn kinderen zo gezond mogelijk te laten snoepen. Mijn zoontje wordt bijna drie jaar en hij krijgt gerust af en toe een paar pepernoten en een keer een koekje. Maar mijn dochtertje van net één krijgt toch minder zoetigheden. En ze vinden een kwarktaart ook heerlijk, dus maakte ik er een op mijn eigen verjaardag.
Natuurlijk deel ik graag het recept met je. Ik ben geen keukenprinses, dus ik houd van simpele recepten. Ik houd wel van lekker eten, dus het moet wel smaken.
Hierbij het recept voor de kwarktaart. Oh ja, wat maakt het nou dat het sowieso lekker wordt? Kies zelf je favoriete kwark waarmee jij de taart maakt. Dan weet je zeker dat het in elk geval bij jezelf in de smaak valt.
Ik koos voor een kwarktaart gemaakt van 500ml aardbeien cranberry kwark. Lees verder:
Nodig:
Koelkast
Een springvorm van 20 cm. Ik heb gelezen dat als je een springvorm hebt van 24 cm dat je dan simpelweg alle ingrediënten kan verdubbelen.
Een deegroller (of iets om de koekjes te verkruimelen)
Ingrediënten
500 ml kwark (kies zelf een kwark die je lekker vindt)
150 gram volkoren (of meergranen)koekjes
75 gram boter
4 gelatineblaadjes
We starten met de bodem. Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de biscuitjes (bijvoorbeeld met een deegroller). Ik liet mijn zoontje van twee de koekjes verkruimelen (vond hij superleuk).
Meng de verkruimelde koekjes door de boter in het pannetje.
Schenk het mengsel op de bodem van een ingevette (of met bakpapier bekleedde) springvorm en druk het aan. Je bodem is klaar, deze zet je in de koelkast.
Leg ondertussen de velletjes gelatine 5 minuten in een schaal met koud water, zodat ze kunnen weken. Knijp ze vervolgens uit en verwarm de gelatine velletjes met 4 eetlepels (1 eetlepel per gelatine velletje) water in een pannetje. Blijf roeren, zorg dat het niet kookt (mag niet koken!). Als de gelatineblaadjes helemaal opgenomen zijn door het water laat je het afkoelen. Maar niet te lang want anders gaat het stollen.
Meng de gelatineblaadjes vervolgens door de kwark en roer het goed door.
Haal de bodem uit de koelkast, giet de kwark eroverheen, maak het mooi glad met een spatel en zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast. Zo stijft de kwark en zakt je kwarktaart niet in. Ik heb de kwarktaart zelf op vrijdagavond gemaakt en zaterdagochtend geserveerd!
Om het te versieren heb ik er een speeltje opgezet (niet eetbaar) en met heerlijke mandarijnenpartjes gegarneerd. Je kunt ook kiezen voor ander fruit.
EET SMAKELIJK!