De mooiste winterjassen voor het najaar 2021

De zomer was niet helemaal wat we er van verwacht hadden dit jaar, na een paar jaar lange aaneengesloten zomerse en bijna tropische dagen, was het dit jaar vooral regen afgewisseld door een zonnetje. De herfst begon vervolgens ook al vroeg dit jaar, maar daarmee ook de zin om najaarscollecties te bekijken en nieuwe kleding te kopen voor de winter. De najaarscollecties vind ik vaak mooier dan de voorjaarscollecties, de stoffen en de kleuren spreken mij enorm aan. Een nieuwe winterjas kan ik ook enorm naar uitkijken, ondanks dat ik ook liever nog even lange zwoele avonden had gehad, waar we in de tuin konden zitten en genieten van een drankje, zonder dat je het koud hebt of moet schuilen voor de regen.

De winterjassentrends van 2021

Winter sneeuw en schaatsen

Ik heb al uitvoerig de collecties bekeken voor de herfst en winter 2021 en ik zie heel veel heerlijke teddy dameswinterjassen, fluffy en eigenlijk best wel knuffelbaar, maar ook weer heel stijlvolle trenchcoats en lekkere warme puffer jackets. Een goede winterjas is een must-have kledingstuk voor in jouw wintercollectie. Een stijlvolle winterjas die je op een koude winterdag kan dragen, maar ook wanneer het met kerst dit jaar weer eens 15 graden blijkt te worden. Op zoek naar een nieuwe winterjas? Ik heb een aantal winterjassentrends voor 2021 verzameld die mij opvielen en waar ik wel blij van word. Wat gaan we dragen deze winter?

Wanneer koop je je winterjas?

Ben jij iemand die het liefst in september de najaarscollecties inkoopt of wacht je af tot alles geleverd is en maak je dan je keuze uit alles wat er dit jaar te krijgen is? Soms zie ik al vroeg in het seizoen zo’n mooie jas, dat ik hem meteen aanschaf, je weet nooit of hij straks nog wel voldoende op voorraad is. Datzelfde doe ik met mijn schoenen, een geschikt paar gespot, dan wacht ik niet te lang. Als je vroeg bent dan zijn soms nog niet alle collecties binnen, dus even wachten geeft je wel meer keuze, met het risico dat je te laat bent. Wat voor een type ben jij?

Teddy en schapenvachtjes

Overal waar je keek was er dit jaar al de teddy jas, het liefst lichtbruin en zowel lang als kort model. In de winter mag de teddy winterjas extra lang zijn en daarmee dus heerlijk warm. De teddy stof lijkt ook iedereen te staan, of je hem nou draagt op je gescheurde spijkerbroek met sneakers of op een chique en stylish zwart jurkje met naaldhakken. Ik ben gek op deze stijl die ook bij kinderen overigens zeer geslaagd is. Zowel wanneer je als ouder een lekker knuffelbare jas aan hebt, als dat zij er zelf één dragen! Twinnen mag dus ook zeker deze winter, moeder beer en baby beer.

De dikke comfortabele puffer winterjas

Puffy, wijd en oversized, het mag. De maxi puffer jassen zijn heerlijk warm. Zoals van het merk OPUS. Alsof je een grote slaapzak aantrekt die ook nog eens superstijlvol is. Als je redelijk smal en klein bent kan je er wel een beetje in verdwijnen, dus kijk wel goed hoe het je staat. Al moet ik eerlijk zeggen, soms is het vooral belangrijk dat je lekker warm bent, ook al ben je verdwenen in je jas en het hoort ook wel een beetje bij de stijl

Trenchcoat

Een trenchcoat is een jas die bijna iedereen wel heeft, een must-have die voor alle gelegenheden geschikt is. De trenchcoat kan je met vrijwel iedere stijl combineren. Bij een lange jurk is het soms lastig een mooie jas te vinden, een kort jackje kan dan erg mooi staan, maar dat is in de winter niet altijd warm genoeg. Een lange trenchcoat tot op de kuit is dan ook perfect voor een lange jurk, maar staat ook prachtig bij een broekpak met naaldhakken of een stoere jeans. Stijlvol, chique, stoer en tijdloos. Het merk Geisha bijvoorbeeld heeft prachtige zwarte wollen lange jassen.

Ruitjes

geruite winterjas vest

Wellicht was het je al opgevallen, maar overal zien we ruitjes, tenzij het een teddy jas is. Een ruit hoort erbij dit jaar, zowel in het voorjaar werd het al heel populair, maar ook op de winterjassen kan het niet ontbreken. Daar kan je kiezen van een wollen vestjas tot en regenjas met kleine ruit of trenchcoat.

Benieuwd naar jouw favoriete winterjas voor 2021!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *