Dierenpark Amersfoort – uitje met kinderen in de meivakantie

Wij hebben weer een geweldig uitje gehad in de meivakantie; wederom bezochten wij Dierenpark Amersfoort.

Dierenpark Amersfoort

Wij zijn nu een aantal keer in Dierenpark Amersfoort geweest en vinden het een erg mooi en leuk park. Het leuke aan dit park is, dat het zoveel leuke speelplaatsen heeft voor kinderen. Overal zijn er glijbanen en klim- en klauterplekken. Natuurlijk, moet ik het Dinopark niet vergeten zonder levensgrote nagemaakte dinosaurussen en natuurlijk de vele dieren!
Een dierentuin is geen dierentuin zonder dieren. We hadden een superleuk uitje in deze dierentuin deze meivakantie.

Ontdek het Boerenleven in de meivakantie

Dierenpark Amersfoort

In de meivakantie kon je ook weer genoeg beleven in Dierenpark Amersfoort. Van 19 april t/m 5 mei ontdekte je Het Boerenleven. Met je neus in de buitenlucht kon je meehelpen met de boerenfamilie. En heel leerzaam, zo kon je raden welk ei bij welke vogel hoort, dook in de wereld van de zoemende bij en ontdekte je hoeveel melk je nodig hebt om kaas te maken.

Lees ook onze eerdere bezoekjes aan Dierenpark Amersfoort, voor elke seizoen de beste tips:
Dierenpark Amersfoort in de voorjaarsvakantie
Dierenpark Amersfoort in de winter

Het dierenpark

Dierenpark Amersfoort plattegrond

In deze dierentuin zitten wel 150 verschillende soorten dieren, maar is ook een groot speelparadijs. Ze noemen zichzelf de meest speelse dierentuin van Nederland. het park is verdeeld in verschillende werelden:

  • Het woud
  • Dinopark
  • Snavelrijk
  • Expeditierivier
  • De stad der oudheid
  • Rijk der reuzen
  • De prairie

Dierentuin dieren

Neushoorn dierenpark Amersfoort

In Dierenpark Amersfoort vind je olifanten, leeuwen, tijfers, krokodillen, neushoorns en meer grote roofdieren, maar ook kamelen, slangen, flamingo’s en heel veel verschillende apensoorten. De Maki’s zijn ook absoluut een bezoek waard. Ze lagen dit weekend weer zo heerlijk schattig met elkaar te slapen in hun huisje. De Maki’s kun je bijna aanraken, zo dichtbij kom je bij ze. Het advies is om dit overigens niet te proberen, want ze kunnen heel hard bijten.

Dierenpark Amersfoort

Dinopark

Wij hebben echte dinofans, maar eerlijk is eerlijk, bijna elk kind is fan van dino’s. Jongens en meisjes, allemaal zijn ze onder de indruk van de 70 levensgrote dinoaursussen, die staan opgesteld in het bos van de dierentuin. Het Dinopark is ook een supergoede plek om te lunchen. Je kan er lekkere frietjes halen, maar ook prima je eigen lunch opeten op een van de picknickplekjes. Bovenaan bij het Dinoparkrestaurant zit een kleine speeltuin, waar ook picknicktafels staan. Een perfect plek om lunch met spelen te combineren . En met een beetje geluk zit je in het zonnetje.

Dierenpark Amersfoort Dinopark

Speeltuinen

Er zijn zoals ik al aangaf heel veel speelplekken in Dierenpark Amersfoort. Bij het restaurant in het midden van het park zit een heel grote speeltuin, maar door het hele park heen zijn er glijbanen en plekken waar je kunt klimmen en klauteren. Er is een draaimolen, een kartbaantje, een treintje en waar je voor 1 euro in kan.

Dierenpark Amersfoort klimmen

Tarieven en parkeren Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

De dierentuin is momenteel elke dag open van 10:00 tot 17:00 uur.
1 januari t/m 24 maart vanaf 10:00 tot 17:00 uur
25 maart t/m 28 oktober vanaf 09:00 tot 18:00 uur
29 oktober t/m 31 december vanaf 10:00 tot 17:00 uur

Adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Parkeren kan er voor de deur, ze hebben een groot parkeerterrein. Toen we aankwamen deze keer, was het beginstuk, al vol. Maar konden we nu verderop parkeren, wat uiteindelijk 20 meter verderop inhield, ze hadden vanaf de parkeerplaats een doorgang naar een dieper gelegen parkeerplaats.
Parkeerkaartje kost € 8.

Entreeprijzen

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar € 19,50
Ouder kind of volwassene € 23,50
Kinderen tot 3 jaar gratis

Voor meer informatie: Dierenpark Amersfoort

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Dierenpark Amersfoort met kinderen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *