Kinderen en sport

Als je kind vier jaar is, gaat hij naar school en vaak begint dan ook de interesse in specifieke sporten te groeien. Vriendjes zitten misschien al op een sport, of vanuit school krijg je de jaarlijkse sportgids, waarbij je de optie hebt om allerlei sporten uit te proberen.

Vanaf welke leeftijd gaat een kind sporten?

peutergym gastblogger Kim
Nikita van gastblogger Kim op peutergym

1 tot 4 jaar – Vanaf dat een kindje kan lopen is het al mogelijk om aan bepaalde lessen mee te doen. Zoals peutergym of dreumes- of peuterdansles. Meestal zijn dit soort sporten nog samen met een ouder. Voor jonge kinderen is het al goed om te bewegen. Buiten wandelen, een loopfietsje, fietsen, gymnastiek of zwemmen met ouders.

Vanaf 4 tot ongeveer 6 jaar – Misschien vind je kindje het wel leuk om mee te doen met een hardloopwedstrijdje van 400 meter. De meesten hebben rond deze leeftijd al best wel goede motoriek ontwikkeld. Een bal vangen en gooien gaat steeds beter. Ook begint een kind vaak rond 4 of 5 jaar met zwemles. Wel is het belangrijk dat je kindje genoeg rust krijgt, want hij is nog flink in ontwikkeling.
Leuk voor kinderen van 4 tot 6 jaar zijn:

  • Gymnastiek
  • Kleutergym
  • Zwemles

Vanaf 6/7 jaar – Rond deze leeftijd beginnen veel kinderen met een sport die ze voor langere tijd willen beoefenen. Voetbal, hockey en tennis zijn erg populair. Maar ook gaan kinderen door voor de volgende zwemdiploma’s of gaan ze op ballet, dansles, judo of andere balsporten zoals basketbal en handbal.


Sporttas bulbby kindertennistas

Wanneer gaat je kind op zwemles?

De meeste kleuters beginnen eerst met zwemles. Als je kindje 4 of 5 jaar is en sterk genoeg is, dan kan hij of zij aan de slag om zijn A-diploma te gaan halen.

happy swimmer

Een kind dat op vakantie al veel heeft gezwommen, of als peuter al regelmatig in het zwemles lag, heeft een voorsprong als het gaat om watervrij zijn. Maar op zwemles begint het echte werk. Tegenwoordig is het A-diploma wel een stuk uitgebreider dan toen wij jong waren. Behalve de schoolslag, gaan ze in badje 2 al aan de slag met rugcrawl en borstcrawl. Pittig hoor, vandaar dat je beter een kind niet te jong kan laten starten, anders is het zo zwaar voor ze. Zijn ze al wat ouder, dan gaan ze vaak veel sneller door de zwemlessen heen. Dat is voor jou ook fijner, want anders zit je nog langer wekelijks in dat snikhete zwembad te wachten.

Een sport kiezen

asics hockeyschoenen nike

Hoe kiest jouw kind een sport uit? Misschien sport je zelf wel, vaak vinden kinderen de sport die hun ouders doen ook heel leuk en gaan ze zelf ook voetballen, hockeyen, tennissen of wat jij ook doet/deed. Maar kinderen kunnen vaak ook meerdere sporten uitproberen. Veel sportclubs bieden een aantal proeflessen aan, zodat een kind een kijkje kan nemen en kan proberen of het wat voor hem of haar is.

Tennis

Toen ons zoontje bijna 4 jaar was, heeft hij een aantal lesjes getennist. Het was vooral spelletjes doen met een bal en een racket, maar wel op een tennisveld en in een tennisoutfit. Hij vond het leuk, maar ook wel lang. Vaak vond hij het na 45 minuten wel genoeg geweest. Inmiddels is hij 5 jaar en heeft hij weer zin om aan de slag te gaan. Ze bieden voor kinderen vanaf zijn leeftijd leuke lessen aan met leeftijdsgenootjes. Ze doen spelletjes, maar slaan ook al tegen de bal. Een potje tennissen met onze kleuter is dan ook al echt wel leuk.

Sporttas bulbby kindertennistas

Sportkleding kopen

Voor kinderen heb je ook heel leuke outfits. Kleine hockeysokken of tennisschoenen shoppen is helemaal niet lastig. Er wordt genoeg aangeboden in de sportwinkels. Ze zien er meteen heel professioneel uit in hun outfitjes. Voor onze kleuter hebben we een toffe tennistas van Bulbby. Daar past zijn tennisracket mooi in als hij naar tennis fietst. We wonen minder dan een kilometer van de tennisbanen, dus we fietsen er samen heen

Een tennistas kan je personaliseren bij Bulbby door een tekst of naam toe te voegen, maar je kiest ook zelf uit verschillende kleuren tas en kleuren opdruk. Net als wat je gewend bent bij Bulbby met andere producten. Onlangs personaliseerden wij ook al twee leuke Koningsdagtruien. Welke overigens ook leuk zijn om in te sporten!

De kosten van een tas zijn € 29,99.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Sportkleding en tennistas kleuter
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *