Digitaal Carnaval vieren

Hoewel de lockdown voorlopig tot 9 februari 2021 is verlengd, weten we al wel dat zelfs daarna Carnaval niet door zal gaan zoals we de afgelopen jaren het hebben kunnen vieren. Ook als je zelf geen Carnavalvierder bent, vinden je kinderen het waarschijnlijk wel superleuk om te verkleden en zich te laten schminken. Mogelijk vieren ze op school normaal (pre corona) wel Carnaval. Dit doen ze namelijk in toch best wel veel steden, zelfs buiten Brabant en Limburg om. Wat gaat er dit jaar gebeuren vanuit school? Zijn er al initiatieven gestart voor digitaal carnaval vieren? Zijn er bij jou op school of in de buurt al dergelijke plannen gemaakt? Deel ze gerust hieronder in de reacties. Ik ben er heel benieuwd naar. Ook deel ik graag een aantal ideeën voor Carnaval via livestream met jullie en heb ik een te gekke winactie met 30 euro shoptegoed van Carnavalskleding.nl. Lees onderaan de blog hoe je meedoet en maak kans op je eigen carnavalskleding.

dino verkleedpak carnaval

Carnaval start dit jaar op 14 februari 2021. Op Valentijnsdag, misschien geeft dat nog wel extra inspiratie voor je outfit dit jaar!

Digitaal carnaval vieren

Natuurlijk hoort bij Carnaval vieren, verkleden. Verkleedkleding heb je juist aan om er in gezien te worden en als we allemaal thuis zijn, dan ziet niemand je. Daarom is het leuk om het te vieren via een livestream. Dus open een Zoom meeting of Teams meeting samen met je vrienden of school of vereniging waarbij iedereen zijn outfit showt en versier natuurlijk met slingers en confetti of serpentine en andere Carnavalsaccessoires. Nodig een DJ uit die een leuke plaat draait, of bekijk de Carnavalshits op YouTube.

jbl speaker thuiswerk office

Carnaval quiz

Maak een leuke carnaval quiz. Met vragen over carnaval of Carnavals opdrachten. Je kan voor de oudere kinderen en natuurlijk ook voor volwassenen een soort pubquiz opstarten. Maar, ook voor de kleintjes hebben we leuke ideeen.

Carnavalsbingo

De bingo was nog nooit zo populair als sinds het thuisonderwijs! We hebben van alles voorbij zien komen. De leesbingo, de huisnummersbingo, de kerstbingo, noem ze maar op. Bij de carnavalsbingo ga je natuurlijk proberen een bingo te scoren op allerlei carnavalstermen. Wie heeft als eerste bingo? Bij een valse bingo zing je natuurlijk een carnavalsliedje!

K3 dans als een farao pakje

Carnaval wie ben ik

Voor jonge kinderen, die al kunnen schrijven en lezen, kun je de opdracht geven om een Carnval wie ben ik spelletje te doen. Iedereen plakt een post it op zijn voorhoofd met een carnaval karakter: Clown, Indiaan, Prinses, Elsa, Olav, Spiderman,… et cetera. Vervolgens mag je om de beurt een vraag stellen en die mag alleen met ja en nee beantwoord worden. Bijvoorbeeld een vraag: heb ik een rode neus? heb ik een pruik? kan ik vliegen. En ga zo maar door, totdat je zeker weet wat je bent, dan mag je je het zeggen.

schmink

Carnaval hits raden

Ben je een echte Carnavalvierder en kun jij in een split second een carnavals knaller herkennen? Dan is de Carnavalhits quiz een must-do voor jou. Maak groepjes. Regel een quiz master die steeds kort een stukje uit een Carnavals hit laat horen en kijk wie de winnaar wordt. Net als bij een digitale pubquiz kun je heel goed een google form aanmaken om deze pubquiz te organiseren. Via Zoom of Team of andere livestream ga je uitzenden. De groepjes zorgen dat 1 iemand hun google form invult. Aan het eind krijgt de quiz-master alleen google forms en kijkt deze na. Wie heeft de meeste vragen goed?

Schminken Carnaval

leren schminken

Schminken is best wel lastig, maar heel leuk om mee te oefenen. Schmink producten, zoals stiften, kwastjes en schmink kan je ook makkelijk online bestellen en ga gewoon eens oefenen. Bij digitaal carnaval vieren horen ook mooi geschminkte gezichtjes, toch? Al is dat best lastig, als je het echt mooi wilt doen, ik probeer het regelmatig. Ik heb bij Carnavalskleding.nl een en ander aan schmink besteld en zoek dan op Pinterest voorbeelden op. Ik doe echt mijn best, maar mijn penseelstreken zijn toch vaak wat bibberend gezet en dikker dan gewenst. Gelukkig zijn de kinderen al blij met what ever ik er van maak. Wat dan wel weer heel lief is van ze. Maar, houden ze dat ook vol als ze groter en ouder zijn? Wil je er ook goed in worden dan heb ik trouwens wel een leuke tip, daar deel ik binnenkort nog een blog over. Marije a.k.a. De Schmink mevrouw schreef eerder weleens een blog voor ons over schminken op kinderfeestjes, wist je dat ze ook online schmink cursussen geeft? Hartstikke leuk om eens een kijkje te nemen op haar website, misschien is het wel wat voor jou zo’n cursus! Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij hartstikke leuk. Op Instagram zie ik het resultaat voorbij komen van anderen die zo’n cursus hebben gevolgd van Marije en het resultaat is echt wel indrukwekkend. Dat geeft wel vertrouwen dat jij en ik het ook kunnen leren. En schmink kun je dus ook makkelijk online shoppen!

Carnaval wandeling

We zullen dit jaar geen polonaises lopen, maar je kan wel in de wijk een wandeling uitzetten, die men individueel over de tijd verspreid kunnen lopen. Maak iets kenmerkens voor carnaval in je voortuin of voor je raam. Bijvoorbeeld een leuk knutselwerkje van een clown, een plant met een pruik op of serpentine aan je voordeur. Dit maakt het extra leuk voor kinderen om even naar buiten te gaan en een wandeling door de wijk te gaan.

Winactie Carnavalskleding

verkleedkleding carnaval

Win: 30 euro shoptegoed bij Carnavalskleding.nl
Wanneer: 29 januari t/m 6 februari 2021
Hoe: Laat hieronder weten of jij en vooral hoe jij Carnaval gaat vieren dit jaar.

Bekijk voor het meedoen aan de winactie de disclaimer. Let op als je reactie hieronder niet direct verschijnt, dan komt het doordat deze nog door de spamfilter moet. Komt goed, alle reacties worden namelijk voor het einde van de winactie verwerkt!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

55 gedachten over “Digitaal Carnaval vieren

 • 9 februari 2021 om 23:03
  Permalink

  Na 2 weken quarantaine met het hele gezin is het voor ons al feest áls we zaterdag weer naar buiten mogen 😁 Alaaaaf! Tot die tijd lopen we gezellig samen thuis de polonaise.

  Vorig jaar liep mijn zoon (nu 8) voor het eerst met zijn vriendje mee in de carnavalsoptocht van school, met een eigen motto. Dit jaar organiseert de school een Zomercarnaval. Iets later in het jaar maar voor hun niet minder leuk!

  Beantwoorden
 • 4 februari 2021 om 17:38
  Permalink

  Ook wij maken er gewoon dit jaar thuis een feestje van!

  Beantwoorden
 • 4 februari 2021 om 08:37
  Permalink

  wij wonen in Groningen dus carnaval zit niet in ons DNA, hier in de buurt is normaal gesproken wel een optocht die we graag bezoeken. Dit jaar wordt het een polonaise door de woonkamer en leuk verkleden.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2021 om 21:23
  Permalink

  We maken er gewoon dit jaar thuis een feestje van.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2021 om 16:35
  Permalink

  Zeker, thuis maken wij er een groot feest van…buren zijn al gewaarschuwd.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2021 om 09:38
  Permalink

  Bij ons thuis is het vaak carnaval. Onze kleine boef is gek op verkleden, carnavalsmuziek aan en gaan …
  Dus ook met Carnaval maken wij er thuis een feestje van.

  Beantwoorden
 • 3 februari 2021 om 09:16
  Permalink

  Wij vieren thuis lekker carnaval. Gezellig samen verkleden, lekker muziekje opzetten en natuurlijk veel lekker eten!

  Beantwoorden
 • 3 februari 2021 om 07:45
  Permalink

  Wij gaan er er een feestje thuis van maken met alleen ons gezin .
  Muziek lekker hard en natuurlijk verkleed.

  Beantwoorden
 • 2 februari 2021 om 21:17
  Permalink

  Mijn dochter en ik hebben al afgesproken det we gewoon verkleed gaan. En op verzoek van onze jongedame de hele dag snollebolleke luisteren. Volgend jaar halen we het in.

  Beantwoorden
 • 2 februari 2021 om 21:16
  Permalink

  Zoals we wel vaker doen de laatste tijd. Even de snollebollekes op en even van links en naar rechts. En dan hossen we door de kamer. En met carnaval pakken we uit. Met onze pakken aan. Worstenbroodjes en ranja.

  Beantwoorden
  • 2 februari 2021 om 22:41
   Permalink

   Mijn dochtertje en ik gaan onze leukste carnavalsoutfit aantrekken en er een leuke meiden dag van maken! We maken er een grote feest van in huis! We moeten wel nog een leuke outfit kiezen voor mijn dochtertje, hier op de website heb je heel veel keus. We duimen heel hard!

   Beantwoorden
 • 2 februari 2021 om 20:20
  Permalink

  Dit jaar geen polonaise voor ons, er zal niets te doen zijn en buiten wat kijken op tv zal er weinig te ondernemen zijn met carnaval. Maar neemt niet weg dat verkleedkleding altijd leuk is, niet voor carnaval dit jaar maar hopelijk wel voor thema’s op scholen en verenigingen.

  Beantwoorden
 • 2 februari 2021 om 19:35
  Permalink

  Onze kleinkinderen komen tijdens de Carnavals vakantie naar ons toe.
  Ze mogen hun carnavals kleren aan en we gaan samen naar oude filmpjes en oude foto’s van Carnaval bekijken.
  En dat zijn er veel, want ze zitten in een Carnavals dansgroepje en zijn net als hun ouders, fervente Carnavals vierders.
  Carnavals muziek aan en gaan met die banaan.
  Als Limburgers leven we de lol

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 23:25
  Permalink

  Carnaval vieren we dit jaar gewoon thuis met een hele korte polonaise.

  Beantwoorden
  • 2 februari 2021 om 20:22
   Permalink

   Verkleed naar de laatste skiles op de Wijchense Berg (dochter Aimée) en beide kids volgende week verkleed naar school, want ze mogen vanaf maandag 8 februari weer naar school!!!!!!!

   Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 22:32
  Permalink

  Dit jaar gaan we carnaval gezellig thuis vieren. We zetten een cd op met vrolijke carnavalsliedjes, het huis een beetje versieren met ballonnen en serpetines. Maken lekkere hapjes en een drankje erbij en het gezellige Carnaval feest kan voor ons beginnen!!

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 21:18
  Permalink

  Gaan dit jaar anders carnaval “vieren”. Iedereen blijft lekker thuis. En op maandag, de dag dat normaal de kinderoptocht plaats vindt, gaan we verkleed ff via skype, onze eigen optocht houden. Met liedjes, slingers, en natuurlijk de grootste lol.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 19:47
  Permalink

  ik denk dat we gewoon met ons eigen gezinnetje een beetje leuk carnaval gaan vieren.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 19:36
  Permalink

  wij vieren dit jaar carnaval in onze thuis met onze kinderen
  met muziek hapjes verkleden smincken en spelletjes

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 18:24
  Permalink

  Carnaval altijd leuk. Moeilijk in deze periode maar we kunnen het gezellig maken thuis met een Klein carnvalfeestje met het gezin😊

  Beantwoorden
  • 2 februari 2021 om 20:30
   Permalink

   Ik denk dat het dit jaar bij de polonaise in de woonkamer blijft. Wel heel jammer dat we niet de optochten kunnen lopen. Onze kinderen (nu 6 en bijna 4) genieten hier altijd heel erg van. Ik vind de carnavals quiz wel heel leuk. Eens zien of we daar nog iets voor geregeld krijgen met de familie ipv de optochten.

   Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 15:05
  Permalink

  Ikzelf ben geen carnaval vierder, mijn dochters (en man) wel. Mijn oudste zit in groep 8, waar normaal gesproken een prins en prinses gekozen worden. Helaas gaat dat dit jaar niet door, maar gaan ze kijken voor een viering later dit jaar. Waarschijnlijk gaan we dan met zijn allen los :D!

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 14:10
  Permalink

  Wij gaan gewoon lekker thuis verkleden.. Dat blijft een feestje! 🥳

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 11:59
  Permalink

  Wij vieren normaal altijd flink carnaval en heerlijk om onze kids dan leuk te verkleden. Ze genieten daar zelf ook zo van! Dit jaar alles anders , maar op peuterspeelzaal en school mogen de kinderen wel een dagje verkleed komen. Een nieuw pakske daar maak ik ze dan ook heel blij mee!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2021 om 20:23
  Permalink

  Wij wonen helemaal niet in carnavalsregio, maar gaan die dag traditie gewoon leuk verkleed in huis en dat kan dit jaar natuurlijk gewoon voortgezet worden!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2021 om 19:04
  Permalink

  Verkleed achter Zoom met mijn beste vrienden!
  + Carnavalsliedjes op de speaker!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2021 om 18:02
  Permalink

  Wij vieren nooit carnaval hier in het noorden. Mijn dochter is dol op verkleden en speelt graag rollenspelen. Een nieuw setje daar zou ze dolblij mee zijn, ik ga duimen!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2021 om 09:37
  Permalink

  lekker thuis carnaval vieren we kunnen ook dit jaar niet overslaan toch

  Beantwoorden
 • 31 januari 2021 om 00:26
  Permalink

  Het wordt dit jaar een gezellige carnavalsviering in huiselijke kring.
  Het is niet anders.
  Allemaal verkleed en Alaaf…!!! Lekker verkleed allemaal en lekkere hapjes op tafel.
  Ik volg op bloglovin en loot graag mee.

  Beantwoorden
  • 2 februari 2021 om 09:43
   Permalink

   Owww super! Wij vieren carnaval thuis. En wie weet op school als het weer open mag.
   Verder hebben wij in ons dorp in de zomer feestweek, dus een mooi nieuw pak zou heel goed uitkomen

   Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 19:33
  Permalink

  Leuke opkikker in deze moeilijke tijd! Wij vieren Carnaval dit jaar gewoon thuis. Lekker verkleden met het hele gezin.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 17:09
  Permalink

  Sinds ik niet meer in Brabant woon, doe ik eigenlijk te weinig meer met carnaval. Maar zeker nu is het wel een goede reden om er thuis weer wat van te maken.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 16:30
  Permalink

  We vieren het met de kinderen thuis, allemaal verkleed 😊😊.
  Doe erg graag mee 😀😀 Groetjes Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 15:33
  Permalink

  we hopen dat mijn dochter het zal vieren in haar kinderdagverblijf

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 15:22
  Permalink

  Ik hoop dat ik ergens Carnaval kan vieren, ik kijk er erg naar uit. Ik ben groot fan van The Joker , dus dat is zeker mijn kostuum.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 13:46
  Permalink

  Hier zijn we gek op carnaval, dus we zullen het thuis een beetje vieren. Snollebollekes op, verkleedkleding aan en lekker dansen. Met tussendoor kruimelvlaai en chips. Mijn dochter is dan ook jarig en zodra het kan, vieren we het kinderfeestje nog in carnavals-stijl dus een nieuwe verkleedset komt hier zeker van pas.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 12:45
  Permalink

  Zo leuk!!! Even lekker verkleden, wat leuks in deze vervelende tijd… Plezier maken!

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 12:38
  Permalink

  Wat een leuke winactie, ik doe graag mee.
  Wij vieren thuis gewoon carnaval, wij gaan verkleed en zetten carnavalsmuziek op.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 11:14
  Permalink

  Totaal nog niet nagedacht hoe wij carnaval gaan vieren, maar nu zie ik jou tip over die quiz en dat is echt een leuk idee! Met kerst hadden we ook een quiz online. Dus topidee!

  Beantwoorden
  • 30 januari 2021 om 20:33
   Permalink

   Mijn kleinkinderen vieren Carnaval bij Oma met versiering, verkleden en dansen en hossen. Geweldig!!

   Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 10:29
  Permalink

  Wij zullen de aftrap van Carnaval zeker kijken op Omroep Brabant met drie uurkers vurraf. Een traditie die we nog nooit overgeslagen hebben en meerdere keren daar live geweest. Verder zullen we de muziek draaien en ons huis versieren. Gezellig samen dansen en gek doen

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 10:19
  Permalink

  Dat zal alleen op de school van de kinderen zijn, tenminste als corona het toelaat.

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 09:05
  Permalink

  we gaan een carnavalsspeurtocht lopen met de kleinkinderen en daar verheug ik me al op

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 08:49
  Permalink

  Wat gaaf! Ook al is het dit jaar anders, carnaval zit toch echt in ons bloed. Dit jaar misschien wat minder uitgebreid, maar we maken er iets leuks van! Via Zoom, de kinderen wel de straat op, het huis versieren én uiteraard verkleden: wij kunnen wel nieuwe outfits gebruiken!! Duimen!

  Beantwoorden
 • 30 januari 2021 om 06:14
  Permalink

  Mijn dochter heeft wel nog een carnavalsviering op school, zouden deze weer open gaan en voor de rest gaan we niet echt vieren, maar verkleedkleding is altijd geweldig..! Is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en de fantasie

  Beantwoorden
  • 30 januari 2021 om 15:36
   Permalink

   Samen met mijn vriendin bij mij thuis carnaval vieren, in een super outfit en natuurlijk muziek erbij

   Beantwoorden
   • 3 februari 2021 om 13:26
    Permalink

    Jaa lekker verkleden, carnavalsmuziek aan en een carnavalsquiz spelen met vrienden online

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *