Doorkomende tandjes van je baby

What's on mama's mind lieve kleine rups3Mijn zoontje kreeg met 8 maanden zijn eerste tandje. Zijn onderste voortanden kwamen als eerste door. Bij mijn dochtertje was het al eerder raak. Ze had met 7 maanden al twee blinkende snijtanden onder, maar krijgt er nu zelfs vier tegelijk door boven. Mooi op een rijtje staan ze. Ze is er trots op volgens mij, want ze laat ze graag zien. Dat er eerst twee ondertanden verschijnen schijnt wel de meeste gebruikelijke volgorde te zijn. Bij onze kids was dat dus ook het geval.

Ik hoor altijd vaak als een baby’tje ietwat minder vrolijk is. “Och, ja ze krijgt tandjes”. Tanden krijgen gaat vaak gepaard met kwijlen, luieruitslag, verhoging, rode wangetjes en huilen. Je baby lijkt misschien wat minder lekker in zijn vel te zitten. Soms slapen ze ook slecht.

Ik merk echter momenteel niet aan haar dat ze er heel veel last van heeft. De bekende tandjespoep is mij dan weer niet ontgaan. Ook had ze van het weekend wel wat verhoging, maar of dat aan de tandjes ligt weet ik niet. Daarnaast vindt ze het heerlijk om te sabbelen op een bijtring. We hebben er al diverse in verschillende vormen en maten, degene die ze van Lieve kleine rups heeft is wel een grote favoriet. Dat ik gek ben op kleur mag al wel duidelijk zijn als je mij al even volgt. Zelf heb ik het idee dat mijn What's on mama's mind lieve kleine rups2kleintjes het ook wel extra mooi vinden als iets felle kleurtjes heeft. Bij Lieve kleine rups ben je dan aan het juiste adres. Hoewel je er ook leuke grijze en zwart-wit kralen kan vinden. Lieve kleine rups maakt bijtkettingen, speelkettingen en bijtringen.

Vanaf ongeveer 5-6 maanden vaak de eerste tandjes. Die van ons waren dus wat later, maar een bijtring is zeker rond die tijd al wel een fijn speeltje. Wil je ook zo’n bijtring of bijtketting. Neem dan eens een kijkje bij Lieve Kleine Rups.

What's on mama's mind lieve kleine rups2

 

 

Over Lieve Kleine Rups
Alle kettingen worden met veel liefde handgemaakt. De kettingen worden gemaakt van zachte siliconenkralen die vrij zijn van BPA en andere giftige stoffen. Het materiaal masseert het tandvlees van je kindje en verlicht zo de pijn van doorkomende tandjes.

De bijtketting draag je zelf als je kindje bij je zit. De mooi gekleurde kralen zijn niet alleen een leuke accessoire voor jouzelf, maar trekken ook de aandacht van de kleine tijdens de borstvoeding. De speelketting klik je makkelijk vast aan de riempjes van de autostoel, fietszitje of draagzak. Zo heeft je kindje ook onderweg altijd iets om op te bijten en mee te spelen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *