Kinderen last van droge ogen?

Het is momenteel niet echt hoogzomer, maar het is wel steeds warm wanneer je in een gebouw bent. Er hangt simpelweg veel warmte, misschien nog van de warmere periodes, maar volgens mij omdat het ook niet echt koud is buiten. Ook al zouden we liever op het strand liggen.

Droge lucht in het vliegtuig en op kantoor

Op mijn kantoor hebben ze een soort klimaatcontrole die iets minder heftig is dan een loeiende airco, maar ik merk toch wel dat het wat kan “tochten”. Ik draag harde lenzen en merk al naar een paar uur werken dat mijn ogen helemaal droog zijn geworden.

Als je toch wat langer in een ruimte verblijft met airconditioning is de kans vaak wel groter op droge ogen. Dat effect heeft het verblijf in een vliegtuig overigens ook. Nu weet ik wel dat mensen die contactlenzen dragen, zoals ik dus, vaak al sneller last hebben hiervan. Want je ogen zijn toch door de lenzen vaak wat minder vochtig. Soms maak ik ook overdag mijn lenzen een keer schoon met lenzenvloeistof, dat voelt dan weer een stuk prettiger. Je kunt je ogen ook druppeln met speciale druppels voor droge ogen, zoals van Oogzorg-producten.nl.

Hebben kinderen ook last van droge ogen?

Ook zit ik natuurlijk lang aan een beeldscherm te werken. Zouden kinderen daar ook last van hebben? Echt in de airco laten slapen doe ik ze ook niet aan, op vakantie bijvoorbeeld. Maar ik heb er eigenlijk ook nooit zo over nagedacht dat het voor hun ogen ook weleens vervelend kan zijn.

Kinderzonnebril specsavers

Ik merkte op vakantie in Zuid-Frankrijk dat mijn dochtertje (1,5 jaar) vooral last had van haar ogen bij het zwembad. Het licht is dan enorm fel, want het zwembadwater weerspiegelt het licht. Daarnaast zijn de kleuren zo helder bij het zwembad en de zon fel. We hebben die dag ook direct een zonnebril voor haar gekocht, om te zorgen dat ze niet te veel last van haar ogen zou hebben. Dat advies hoor je nu overigens wel vaker, dat het heel belangrijk is om ook de ogen te beschermen van kinderen.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *