Efteling Sprookjesomnibus – boek 70 jaar Efteling

De Efteling bestaat 70 jaar! Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes, groeide in zeventig jaar uit tot een attractiepark met uitdagende achtbanen en unieke familie-attracties. Het Sprookjesbos is echter nog steeds het kloppend hart van het park en de Efteling is al zeventig jaar hoeder van het sprookje. Rubinstein bracht eerder al Efteling-sprookjes uit in de Gouden Boekjes-reeks. Voor deze bijzondere verjaardag werden die, met vier nieuwe sprookjes samengebracht in één lekker dik voorleesboek vol herkenbare, kleurige illustraties. Het boek bevat meer dan twintig nieuwe tekeningen van o.a. Job van Gelder en Laury Tinnemans. Vanaf heden is de dikke Efteling Sprookjes omnibus in de boekhandel en in de Efteling-winkels verkrijgbaar.

sprookjes omnibus efteling

Afgelopen week brachten wij nog een bezoek aan de Efteling. Beide kinderen konden allebei eindelijk in de Python en daar hebben ze enorm van genoten. Vanaf de lengte van 120 cm mogen ze in onder andere deze achtbaan en dat opent nieuwe deuren. Gingen we de hele dag doorbrengen in de achtbanen van het park? Ik was er even bang voor, maar nee, we brachten ook nog een bezoek aan het sprookjesbos. Het blijft een fantastisch park en wat een belevenissen en verwondering voor de kinderen. Ook al ben je 6 en 8 jaar, of zelf 10 of 12, het blijft genieten.

Efteling Sprookjesomnibus

sprookjes omnibus

Dit prachtige boek is lekker dik en staat vol bekende sprookjes “de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault, maar ook andere sprookjes zoals die horen bij de achtbanen Joris en de Draak en Max & Moritz (een verhaal dat ik niet kende). Het blijft niet alleen bij lezen, bij elk sprookje hoort ook een vraag die uitnodigt tot goed luisteren of lezen. Waanzinnig boek, een boek om uit voor te lezen, om zelf te lezen en om in je boekenkast te hebben!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *