Ossip prentenboektop 10 2019

Ossip en de onverwachte reis staat in de prentenboektop 10 van het jaar 2019. Een boek over Ossip het kleine mannetje met de grote rode puntmuts. Onderaan de blog vind je een knutseltip van de Knutseljuf Ede.

Lees deze maand de recensies van de geweldige boeken uit de prentenboektop 10 van 2019.

Ossip prentenboektop 10

Ossip en de overwachte reis

Ossip, een klein mannetje dat een grote ontdekkingstocht maakt. Hij wacht op de zoete broodjes die hij heeft gebakken, maar ja wachten is saai en duurt lang. En dan ziet hij iets… Ossip volgt het spoor en hij trekt aan het rode touw, oeps dat was het rode puntmutsje van buurvrouw Wawwa. Daar is niet veel van over, hij punnikt de puntmuts opnieuw. En de zoete broodjes van Ossip maken veel goed. Onderweg komt Ossip een heel hoop tegen in het boek. Een leuk boek met veel kunstzinnige prenten.

Ossip prentenboektop 10

Annemarie van Haeringen

Annemarie van Haeringen is winnaar van meerdere boekenprijzen van Gouden Penseel tot zilveren griffel en nog veel meer. Ze maakte al veel meer heel leuke kinderboeken.

Auteur: Annemarie van Haeringen
Uitgeverij: Leopold
Aantal pagina’s: 32 pagina’s
Leeftijd: 3 tot 5 jaar
ISBN: 9789025872984

Tip: Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar Een huis voor Harry uit in een mini-editie voor € 5,25 inclusief app.

Knutseltip Ossip

Wie is ossip knutseltip knutseljuf
Afbeelding van De Knutseljuf Ede

Wil jij Ossip ook knutselen? De Knutseljuf Ede maakte een mooie knutsel van Ossip. Ze heeft een houten lepel omgetoverd tot Ossip. De puntmuts is gemaakt van papier, draai er een pijltje van. Weet je niet hoe dat moet? Vraag het dan je vader of je opa, die hebben vroeger vast met deze pijltjes (van krantenpapier) geschoten.

De neus is een luciferstokje (zonder zwavelkopje). Met een handboortje of een hamer met spijkertje maak je eerst een gaatje in de lepel. Let op, maak het gaatje lager dan het midden van de lepel. Het volledige knutselwerk vind je bij De Knutseljuf Ede.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Ossip
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *