eTA of visum voor Canada, met kinderen op reis

Door de Corona crisis zijn we veel bewuster geworden van de vrijheid die we hadden om te reizen en groeit de behoefte om weer op pad te gaan enorm. Zelfs een Europese reis is nu niet zo makkelijk te maken als voor Covid_19, laat staan een verre reis naar een van de andere continenten. En het kriebelt bij zoveel mensen enorm. Welk land staat er bovenaan jouw lijstje?

kinderkoffers kruidvat

Een verre reis met kinderen

Hoe zit dat met jou? Een grote reis maken, is dat altijd al een droom van je geweest, heb je dergelijke reizen al geregeld gemaakt of zie je vooral beren op de weg? In Canada zie je misschien wel echte beren op de weg. Het lijkt mij er prachtig, is dat goed te doen met (jonge kinderen). Op reis met kinderen kan uitstekend in Canada, als ik de verhalen mag geloven. Vooral de West-Kust moet prachtig zijn, maar ook de rest van het land is de moeite waard en je kan er je lol op, want het land is het een na grootste land van de wereld. Het land is zeer toegankelijk als het om de mensen gaat, met de Engelse taal kom je heel ver en misschien dat je ook wel een beetje Frans beheerst? Het lijkt mij er prachtig. Zelf heb ik Nieuw-Zeeland bezocht en zou hier graag eens met kinderen naartoe gaan, ook hier kun je makkelijk met een camper rondreizen.

De wildernis van Canada

De afgelopen weken heb ik op Netflix Win the Wildernis gekeken. Een programma waarbij stellen konden strijden, door te laten zien dat ze kunnen overleven in de wildernis, om een prachtig huis in Alaska. Een plek, waar je net als in Canada veel wild tegen kan komen tijdens je wandelingen. Oog in oog met een beer? Alaska lijkt mij ook prachtig, maar toch zou ik eerder voor Canada kiezen, want als ik het zo mag geloven is Alaska wel heel erg wild.

Waar moet je aan denken als je naar Canada gaat?

Voor Canada heb je echter een visum nodig of een eTA, Het laatste is het simpelst en het snelst, lees hieronder meer. Je moet alleen wel even uitzoeken waar en hoe dat moet, dus dat vertel ik je in deze blog over Canada.

Wat moet je regelen als je naar Canada op vakantie gaat met kinderen?

Voor inwoners van Nederland en België is een een eTA Canada verplicht als je naar Canada wilt vliegen. Dus als je op vakantie gaat, of een zakenreis, studie of familiebezoek plant, of zelfs als je een overstap maakt in Canada heb je een eTA Canada nodig. Tenzij je een visum hebt, of natuurlijk een Canadees (of Amerikaans) paspoort bezit. In dat geval heb je geen eTA nodig.

Een rondreis maken door Canada met kinderen is een fantastisch idee. Houd er rekening mee dat kinderen vanaf 5 jaar leerplichtig zijn en dus niet zomaar mee op reis kunnen buiten de vakanties. Een reis door Canada maak je vanwege de prachtige natuur. Je kan er heelijke wandelingen maken en genieten van de vergezichten. Zowel in de zomer is het Canada prachtig als in de winter, dan zijn er geweldige skimogelijkheden.

Het eTA voor Canada

ETA Canada of terwijl: electronic Travel Authorization is een digitale reistoestemming voor Canada. Het eTA Canada is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. Een eTA vul je online in, het is eenvoudig en het aanvragen duurt ongeveer 5 minuten. Je betaalt hier wel kosten voor, houd daar rekening mee. De kosten voor het aanvragen van een eTA voor Canada bedragen € 19,95 per persoon. Dit betaal je via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Een eTA voor Canada aanvragen gaat het snel en wordt verwerkt binnen 72 uur. Bij spoedaanvragen wordt het eTA gemiddeld al na 18 minuten toegekend en per e-mail bevestigd. Daarnaast kan je dit op elk moment aanvragen, 24 uur per dag.

Zell am See Ski

Een visum voor Canada aanvragen kan ook, maar een eTA is goedkoper dan een visum, dat is de reden dat je vaak voor deze digitale reistoestemming kiest. Daarnaast moet je voor een visum een afspraak maken op een consulaat van Canada, terwijl het eTA dus digitaal gaat. Het eTA Canada is 5 jaar na toekenning geldig.

Op reis met jonge kinderen

Heb je ook zin om je koffers weer te pakken en op reis te gaan? Hopelijk is er snel een vaccin of zijn er gauw weer mogelijkheden om veilig de wereld rond te reizen. Ook in Europa is er veel leuks te zien. Lekkere snorkelen in Slovenië of wandelen in de Ardennen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *