Yepp, achterop in het fietsstoeltje

What's on mama's mind achteropzitjeFietsen, fietsen, fietsen. Wij Hollanders zijn er gek op, toch? Ik in elk geval zeker. Dat ik nog niet kan fietsen met mijn dochtertje vind ik dan ook super jammer. Ze is nu bijna 8 maanden en kan al goed rechtop zitten. Als ze negen maanden is, zou ze in theorie, op de fiets mogen. Toch vind ik dat wel spannend. Je leest weleens enge verhalen van baby’s die te vroeg in een fietsstoeltje mee zijn gegaan, met alle nare gevolgen van dien. Ik ga tegen die tijd bekijken hoe sterk ze is en hoe goed zit. Dan kan ik starten met kleine stukjes wellicht. Bijvoorbeeld naar het kinderdagverblijf. Dat zal al veel schelen. Dan hoef ik ze niet meer met de auto weg te brengen. Heerlijk, ik kijk er nu al naar uit.

Een fiets delen

Wij hadden al een fietsstoeltje van Yepp, voor voorop mijn fiets. Aangezien ik een stuk kleiner ben dan mijn vriend was het delen van een fiets niet altijd ideaal. Omdat bij mij het fietsstoeltje zat, werd er door hem ook op mijn fiets gefietst. Dus het werd het tijd voor hem ook een fietsstoeltje aan te schaffen. Nu onze zoon alweer 2,5 jaar is kan hij ook goed achterop. Dus we hebben een achteropfietsstoeltje aangeschaft. Het systeem van Yepp is erg makkelijk, waardoor je het stoeltje er heel makkelijk weer afhaalt of zo op mijn fiets zet. Wij hebben voorlopig dus aan één achterstoeltje en één voorfietsstoeltje genoeg.

Op veel nieuwe fietsen kan je het Yepp achteropzitje zo bevestigen, zonder tussenkomst van een extra onderdeel. Je hebt in zo’n geval namelijk een “easyfit window” op je fiets. Die een vierkantje in je achteroprekje. Daar past de Yepp zo op. Anders schaf je een Easyfit dragen van Yepp aan. Hieronder een instructievideo waarin je makkelijk kunt zien welk zitje geschikt is voor jouw fiets. Ik was er meteen uit. Jij ook?

 

Nog meer handige tips nodig? Bekijk het overzicht van instructie- en montagevideo’s van Yepp hier. Ik heb er veel aan gehad.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *