Foto’s in je interieur: 5 manieren

What's on mama's mind stickersVind je het ook zo gezellig met de kerstboom in huis en alle kerstversiering? Ik vind het ontzettend sfeervol. Alleen heel jammer dat het buiten niet sneeuwt. Dat had het nog knusser gemaakt binnen. Een sneeuwpop voor de ramen en dan het liefst ook een blauwe lucht met een zonnetje, haha.

Ondanks dat ik het zo gezellig vind, ben ik stiekem ook altijd wel weer blij als de boom uit huis is. Erg he, dat ik dat nu al zeg. Het neemt simpelweg best wel wat ruimte in en ik heb dan ook wel weer zin om vooruit te kijken naar het voorjaar. Ondanks dat de winter eigenlijk pas net begonnen is. Maar toch, als de kerstversiering eruit is, kun je je interieur weer even een boost geven.

Ben jij iemand die veel foto’s in huis heeft? Foto’s maken je huis heel persoonlijk en kunnen echt een toegevoegde waarde zijn aan je interieur. Van familiefoto’s en vakantiekiekjes tot die mooie sneeuwpop die je vorig jaar hebt gemaakt in je achtertuin. Vorig jaar zijn we verhuisd en we zijn nog steeds bezig het huis verder aan te kleden. Foto’s ontbraken nog een beetje in ons interieur, maar inmiddels zijn de eerste opgehangen. We zijn begonnen met drie foto’s op de wc. What’s is next? Ik heb al wel veel leuke ideeën voorbij zien komen.

Hierbij 5 eenvoudige manieren om foto’s stylish in je interieur te verwerken.

Fotolijsten compositie aan de muur
Natuurlijk een bekende manier, maar zo eenvoudig om sfeer mee te maken. Maak een compositie op What's on mama's mind interieur mamablogde muur met fotolijsten. Ik vind houten fotolijsten erg mooi, bijvoorbeeld in het trappengat. Een selectie van mooie familie- en vakantiekiekjes. Je kan bijvoorbeeld kiezen om alle foto’s in zwart wit te laten afdrukken.
Een tip die ik vond en jullie niet wil onthouden: oefen eerst op de muur door a4tjes (of het juiste formaat van jouw lijsten) op de muur op te hangen met een plakbandje. Zo zie je wat de mooiste compositie in jouw woonkamer is, zonder dat je muur direct een gatenkaas is. Omdat je achteraf de plekjes waar je al wel heb geboord of gespijkerd toch niet zo goed gekozen vond.
De compositie hebben wij ook gedaan met drie koperkleurige lijsten op het toilet.

Behang
Maak behang van een foto. Bijvoorbeeld een mooi portret van je kind(eren). Eén baan over de hele hoogte van de muur is genoeg. De strook zou niet misstaan achter de eettafel. Houd je de rest van de muren rustig, dan maak je een enorm statement met de foto. Dat geeft een geweldig effect in huis en natuurlijk ontzettend uniek.

Stickers
Gebruik stickers om bijvoorbeeld de keuken of juist het kinderhoekje een extra dimensie te geven. Je kan er voor kiezen om je foto’s als sticker af te laten drukken. De sticker kan je op je muur plakken als een muursticker, maar bijvoorbeeld ook op een houten of kurkplaat. Je hangt het dan als een soort schilderijtje aan de muur. Leuk ook om samen met je kids te maken.

Fotoplank
Wederom fotolijsten, maar deze keer hang je ze niet op, maar groepeer je ze op planken aan de wand. Als je allerlei verschillende lijsten zou kiezen zou dit niet eens misstaan en juist een speels effect geven, doordat de planken de foto’s met elkaar verbinden. Dus A4 en A5 formaten, maar ook hout en aluminium, gewoon door elkaar. Als de planken mooi op elkaar afgestemd zijn kan dat heel gaaf staan.

Foto op ander materiaal
Je kunt tegenwoordig (eigenlijk al jaren, inmiddels) foto’s op diverse materialen laten afdrukken. Zo ook op hout of plexiglas. Het geeft een speciaal effect aan de foto. Wat je tegenwoordig vaak ziet zijn foto’s met het ixxi systeem. De foto die je kiest wordt dan afgedrukt op losse plaatjes die aan elkaar worden gekoppeld middels koppelkruisjes. Je kunt ook kiezen voor meerdere foto’s en verschillende formaten, maar een grote foto op de losse plaatjes staat ook heel gaaf.

Poeh.. benieuwd wat het wordt. Welke tips heb jij nog?

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *