Gastblog door Kim: Naar Engeland vliegen met een peuter

Kim schrijft regelmatig een gastblog op What’s on mama’s mind. Kim gaat geregeld naar Engeland. Nu gaat ze vliegen met peuter.

What's on mama's mind gastblog engeland nikitaBerend Botje ging, deze keer niet, uit varen

Familie in Engeland betekend vaak op en neer het kanaal. Vaak gaan we met de auto naar Duinkerken of Calais en vandaar met de boot. Maar als ik alleen ga ga ik vliegen. Ik ben een held op sokken om te rijden in het buitenland laat staan aan de verkeerde kant van de weg. Vliegen duurt maar een uurtje. Je bent langer op Schiphol als in de lucht.  mooie is dat er een vliegveld om de hoek bij mijn schoonmoeder is.

Ik ben een echte Engeland liefhebber. Al voordat ik een vriend kreeg met Engelse roots was ik er gek op. Toeval bestaat niet dat wij nu samen zijn. De taal, de beleefdheid, het landschap en heerlijk shoppen. Meestal roepen we dat we dat jaar maar één keer komen, maar als een van ons  weer de kolder in zijn hoofd heeft wordt het wel drie of meer keer. Gemiddeld verblijven we er dan een week en is het altijd druk met familie langs gaan en boodschappen inslaan.

Met het vliegtuig

Sinds de geboorte van Nikita zijn wij er al drie keer met haar geweest en afgelopen week voor de vierde keer. Deze keer dus voor het eerst zonder papa en met het vliegtuig. Tweede keer vliegen voor haar. Oma (mijn moeder) ging ook mee. Voor morele steun en gezelligheid. We zijn maar twee dagen geweest, echt even heen en weer. Oma Engeland komt pas in april naar Nederland en mist Nikita verschrikkelijk plus de nieuwe collectie van Next hangt in de winkel en is te leuk voor woorden.

Ik ging voor de grap kijken naar tickets en vond de prijs wel meevallen en heb meteen geboekt. Puntje bij paaltje komen er allerlei kosten bij en valt het toch weer tegen, maar nu had ik mijn zinnen erop gezet en toch doorgezet. Je leeft maar één keer. Wat moet je anders met je geld, toch?! Na het regelen van een leenbuggy, online ingecheckt en een rugzak gekocht te hebben zodat ik mijn handen vrij heb was ik klaar vertrek.

Woensdag 15 februariWhat's on mama's mind gastblog engeland

We vertrokken vroeg met de trein naar Schiphol. Alles ging goed en we waren netjes op tijd. Op naar de douane. Paspoort check, ID kaart check, boardingspassen check. Toestemming van de vader? Ja mondeling, ik ga tenslotte naar zijn moeder. Maar nee, niet schriftelijk. Dat heb ik wel nodig mevrouw zei de douane meneer. Schijnbaar heb je een schriftelijke verklaring van de vader nodig als je alleen het land uit wilt met je kind. Wist ik veel. Ik had dit van te voren moeten regelen op www.rijksoverheid.nl.

Begrijpelijk met al die buitenlandse gescheiden ouders die hun kind meenemen naar het moederland en nooit meer terug komen, maar wij? Kaaskoppen die maar één nacht weg zijn? . Na wat vragen en het zien van mijn retourticket mochten we alsnog de douane door, maar o wee als we het nog eens deden. En dat terwijl mijn vent bij de politie werkt, die had mij wel even mogen waarschuwen.

Na de schrik bekomen te zijn, nou ja dat viel ook wel mee. Zijn we richting gate gelopen en hebben we nog even een broodje voor vertrek genuttigd. In het vliegtuig viel Nikita direct in slaap. Voordat je het door hebt had het  propeller vliegtuigje van flybe.com weer netjes zijn werk gedaan en waren we geland. Netjes werd de buggy aangereikt en zijn we naar andere oma gelopen.

Donderdag 16 februari

Na vele knuffels, fish and chips, ons nieuwe nichtje ontmoet te hebben en nieuwe zomerkleding aangeschaft te hebben was het weer tijd om te vertrekken. Deze keer geen problemen we gingen tenslotte naar huis. Ze sliep helaas nu niet en werd wat onrustig. De twee stewardessen waren super aardig en door het heldere weer kon zo ook nog even naar buiten gluren. Na een lange taxitocht van het vliegtuig naar de gate konden we papa weer in onze armen sluiten en was ons avontuur tot een einde gekomen.

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

 

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Gastblog door Kim: Naar Engeland vliegen met een peuter

    Babs

    (8 maart 2017 - 19:17)

    Veel te kort maar super leuk om te zien hoe Nikita iedereen om haar kleine vingertje wind..bye bye .en Engeland lag plat voor haar charme.en als klap op de vuurpijl ook nog een levensgrote beer op het vliegveld.dus zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *