Gezinswoning: welke vloer met kinderen?

Ben je toe aan een update van je woning of ga je verhuizen? Een vloer is heel veel bepalend voor de uitstraling van je huis. Er zijn veel mogelijkheden, vooral bij nieuwbouw, omdat je dan nog niet beperkt wordt door wat er al in het huis ligt aan bijvoorbeeld vloerverwarming. De kleur van de vloer, de vorm waarin het gelegd wordt (bijvoorbeeld visgraat of brede stroken laminaat of ga je voor een pvc vloer? Wij verhuizen deze maand en hebben gekozen om de huidige stenen vloer, waaronder vloerverwarming zit te laten liggen en hier een nieuwe pvc vloer op te leggen. Wat is een fijne vloer met kinderen in huis?

webshop houtenspeelgoed

De beste vloer met kinderen

Een kindbestendige vloer kan hoog komen op je wensenlijstje. Een kostbare houtenvloer zal je veel zorgen opleveren, wanneer kinderen met autootjes, stiften en fietsjes in de weer gaan. Je wensen veranderen daardoor vaak ook pas op het moment dat je kinderen krijgt. Hield je voorheen hooguit rekening met een huisdier, zijn er nu andere gevaren op de loer. Behalve dat de vloer beschadigd kan raken, wil je ook veilige en fijne vloer voor jouw kinderen. Een baby die gaat kruipen over een ijskoude tegelvloer heeft het vast minder naar zijn zin op de grond, dan wanneer hij op een minder gladde en harde pvc vloer zijn eerste stapjes gaat zetten.
En dan heb je nog het punt schoonmaken: heb je nog wel tijd om je vloer elke dag te dweilen? En als je tijd hebt, heb je de energie of de zin er nog in? Denk dat ook goed overna bij de vloer. Wat is nou een fijne vloer met kinderen?

Budget vloer gezin

Natuurlijk is budget ook een onderwerp. Een houtenvloer, een gietvloer of parket, het is best kostbaar. Wat dat betreft kun je met pvc of plavuizen, of nog beter nog met laminaat veel goedkoper uit zijn. Laminaat is heel betaalbaar, je hebt daarin echter wel grote kwaliteitsverschillen.Een vloer kan daar net zo goed 65 per m2 kosten, als dat je ze vindt voor 13 euro/m2.

kinderkamer radiator
500

Look is ook belangrijk

Het oog wil ook wat. En ik zou de laatste zijn die de look van mijn woning volledig opgeeft voor kinderen. Een combinatie van goede eigenschappen en een goede look is zeker realiseerbaar. Daarom gaan wij voor een PVC visgraat vloer. Een sterke vloer, die tegen een stootje kan, maar ook goed de warmte van de vloerverwarming zal doorlaten. Een pvc-vloer is minder dik dan laminaat, daardoor is het vaak beter om voor pvc te kiezen dan laminaat als het om vloerverwarming gaat. Daarnaast is het effect van pvc op laminaat in de hoogte minder merkbaar. wanneer je laminaat over een plavuizen vloer legt, kan het zijn dat je vloer te hoog komt te liggen voor de deuren. Je moet natuurlijk nog wel de deuren open kunnen krijgen, zonder problemen.

Laminaat op de kinderkamers

Hoewel vloerbedekking lekker zacht is voor op de kinderkamers, spreekt het mij niet echt aan. Ik vind het mooi om op de hele bovenverdieping dezelfde vloer te hebben. Met uitzondering van de badkamer en het toilet. Daarom kiezen wij voor laminaat op de bovenverdieping. Het laminaat voelt niet heel koud aan aan de voeten, maar wat dat betreft is vloerbedekking wel veel zachter. Dat kan je wel oplossen met een warme badmat op de badkamer en toiletruimte en een vloerkleed of schapenvachtje op de kinderkamers. Laminaat is makkelijk schoon te maken, ook wanneer kinderen per ongeluk met stiften op de vloer tekenen. Mocht je het er met jif of ander schoonmaakmiddel niet afkrijgen, probeer eens nagellak remover. Gebruik een heel klein beetje op een doekje en je veegt zo de stift van de grond of muur,

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

3 gedachten over “Gezinswoning: welke vloer met kinderen?

 • 28 september 2021 om 11:31
  Permalink

  Interessant artikel om te lezen! Ik ben persoonlijk ook geen fan van vloerbedekking boven. Wij hebben boven voor een keramische vloer gekozen en hier gewoon een vloerkleed opgelegd. Daarnaast is een keramische vloer ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. ideaal voor in de winter.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

  Beantwoorden
 • 24 februari 2021 om 22:35
  Permalink

  Leuk blog! TIp : We hebben laats vloerverwarming als hoofdverwarming in het gehele huis laten plaatsen. Dit is een investering die op lange termijn zichzelf terug verdient. We hebben namelijk veel minder stook kosten dit jaar gehad ( de warmte blijft veel langer in het huis door de vloerverwarming)
  Groetjes Anne,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *