Trapje of opstapje voor je kind

Klein maar fijn zullen ze zeggen, maar uit het bovenste kasje niks kunnen pakken zonder trappetje. Oké, ik ben niet superklein, ik ben eigenlijk heel gemiddeld met mijn 1 meter 72 en dat houdt in dat ik vaak genoeg wel kan pakken op de bovenste plank wat ik nodig heb. Maar de wilg snoeien in de achtertuin en de muur schilderen, daar heb ik een vouwladder voor nodig. En met een huishoudtrap kom ik toch wel makkelijker boven in mijn kledingkast. Het zijn van die handige items die je graag in huis hebt. Ook of misschien wel: JUIST, met kleine kinderen. Een trapje of opstapje voor je kind is erg nuttig om meerdere redenen. Hoofdzakelijk bij het zelfstandig maken van jouw kind.

Handen wassen dat gaat tot dat ze een jaar of zeven zijn nog helemaal niet zonder hulpmiddel. Want een aanrechtblad dat op 94 cm hoogte begint, daar komt jouw kind amper met zijn armen ver genoeg overheen voor de kraan. En je wilt wel dat ze ook kunnen zien of de kraan wel op koudwater staat, in plaats van dat er heetwater uit gutst. Daarom hebben wij een handig trappetje in de keuken staan. En een opstapje kunnen ze ook wel gebruiken als ze op de wc moeten klimmen of bij spiegel boven wastafel in de badkamer moeten zijn.

dreumes op de trap met traphekje

Handen wassen met huishoudtrap

Handen wassen is een van de meest genoemde hygiënehandelingen die we doen op moment. Zeker sinds de hele situatie rondom corona, je kan er zelfs in de pretparken niet meer omheen. Overal vind je handenwaspunten en handalcholdispensers. Met kinderen roep je ook de hele dag door “handen wassen!”. Komen ze uit school, zijn ze naar de wc geweest of gaan ze aan tafel, je moet ze er altijd even aan herinneren. Een huishoudtrapje is ideaal voor kleine kinderen om dit makkelijker te maken. Het voordeel van zo’n trappetje is, is dat je hem handig inklapt en achter de kast weg schuift. Niets zo onhandig als een trappetje waar je continu tegenaan botst als je zelf in de keuken bezig bent. Een voorwaarde dus is dat hij inklapbaar is, maar een andere voorwaarde is dan het trappetje licht genoeg is voor je kinderen om hem zelf te voorschijn te halen, wanneer ze hun handen gaan wassen.

Opstapje voor je kind bij zindelijk worden

peuter op het potje

Naar de wc gaan is een van de onderdelen van zindelijk worden. Beginnen de meeste peuters op een potje, is de wc niet gauw daarna al aan de beurt. Maar een wc is best hoog als je 2 jaar oud bent. Kortom, een opstapje is een zeer nuttige product om in huis te halen, met jonge kinderen. Waar let je op bij het perfecte opstapje? Natuurlijk wil je altijd voorkomen dat kinderen vallen doordat ze uitglijden. Een opstapje met anti slip rubbers voor de voetjes is dus ideaal. Daarnaast hebben sommige opstapjes ook een antislip pootje, zodat ook het opstapje niet wegglijdt, wanneer het kind er op klimt. Een opstapje is handig voor de eerste jaren toiletbezoek en handen wassen aan de wastafel.

Kinderopstapje tandenpoetsen

What's on mama's mind ringana tandenolie

Tandenpoetsen is heel belangrijk, ook bij een melkgebit. Er wordt geadviseerd dat je tot 13 jaar je kinderen napoetst. Dat houdt niet in dat kinderen niet al op jonge leeftijd zelf voor de spiegel kunnen gaan staan en hun tanden leren poetsen. Met een handig kinderopstapje in de badkamer kunnen zij zichzelf en hun tandjes zien in de spiegel. Wij laten onze kinderen eerst zelf poetsen, zowel ’s morgens als ’s avonds. Vervolgens gaan wij alle tanden na met de tandenborstel, om er zeker van te zijn dat er geen tandje is vergeten. Mijn kinderen hebben er wel een handje van om vooral te gaan kauwen of sabbelen op de tandenborstel. Meestal is de tandpasta er als eerste afgegeten, nog voor ze door de hele mond heen zijn gegaan met de tandenborstel.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *