Radiatorombouw op kinderkamer

Een radiator is vaak niet het mooiste wat je op de kinderkamer hebt staan. In onze regio hebben we stadsverwarming, dit houdt in dat de radiatoren ook nog eens extra dik zijn. Beneden en in de badkamer hebben we vloerverwarming in ons nieuwe huis, maar op de kinderkamers boven zitten nog enorme radiatoren. Als je er een beetje onderzoek naar doet vind je mooiere modellen zoals een henrad alto line bijvoorbeeld met strakkere en modernere uitstraling. Ook kan je er voor kiezen om een radiatorombouw te maken om je radiator of de radiator af te laten doppen en verwijderen.

kinderkamer radiator

Ombouw maken om je radiator

Een ombouw maken om je radiator kan je zelf doen, als je een beetje handig bent. Er bestaan ook speciale ombouwen, zodat je er bijvoorbeeld een bankje van kan maken of de radiator uit zicht wilt halen. Als je radiator onder het raam staat, vaak is dit een plek waar je een radiator ziet. Dan is het heel erg leuk om een brede vensterbank te maken. Een radiatorombouw is praktisch en stijlvol. Je maakt een radiatorombouw die voldoende opening / ventilatieruimte heeft zodat de warmte wel de kamer in kan gaan, maar je maakt dit netjes door dat je hem wit schildert en er leuke kussentjes oplegt. Een heerlijk plekje voor jouw kind om een boekje te lezen. Als je op pinterest zoekt naar “radiator ombouw maken” dan vind je heel leuke en redelijk eenvoudige voorbeelden. Het resultaat is prachtig en je hebt hier niks aan technische kennis voor nodig, want je gaat geen radiator verwijderen en afdoppen

Radiator afdoppen en verwijderen

Het weghalen van een radiator is ook een optie om je kamer strakker te maken. Vooral als het enorme element je in de weg zit, wanneer het een kleine kamer is, of omdat je de radiator simpelweg lelijk vindt. Een radiator weg laten halen kan echter niet zomaar. Heb je een heel goed geisoleerd huis, bijvoorbeeld nieuwbouw of houtskeletbouw, dan kan het maar goed zijn dat je huis warm genoeg is, zelf als het heel koud wordt. Of je vervangt de warmte door vloerverwarming, dan kan het element ook weggehaald worden.

Een radiator weghalen, mag dat? Als je een radiator laat weghalen dan kan je dat het beste door een vakman laten doen. Hij weet precies wat er bij komt kijken. Indien je je radiator bewaart kun je hem altijd nog terug laten zetten, dit kost natuurlijk wel weer extra werk. Maar opnieuw aansluiten is mogelijk en dan heb je bij verhuizing ook geen problemen met ontbrekende radiatoren. Natuurlijk moet je wel kunnen zorgen dat er bij echt kou geen problemen ontstaan in huis. Dus dat dien je wel goed uit te zoeken.

3 Tips om je radiator mooi te laten uitkomen op de kinderkamer

Hieronder een paar tips die ik op Pinterest tegen kwam om een mooie radiatorombouw te maken. Bij ons hebben we het bed van mijn dochtertje voor de radiator staan. Daardoor staat het bed wel 10 cm van de muur af. Het geeft bij haar echter wel wat ruimte voor de gordijnen achter het bed en opbergruimte onder bed.

Little Dutch dekbedovertrek kinderbed

Tip 1 Boekenkast maken van radiatorombouw

Maak een radiatorombouw met aan de zijkanten vakken voor boeken. Zo heb je een boekenkastje en indien breed genoeg kun je er ook nog op zitten om een lekker warm plekje te hebben om een boekje te lezen.

Tip 2 Plank boven radiator

Je kunt de ombouw ook beperkten tot een bovenkant. Maak een plank net zo breed als de radiator en hang deze er kort boven. Een mooi plekje voor je spulletjes is zo gecreeerd.

Tip 3 Bureau voor warmte voeten

Als je naast de radiator twee ladekasten (bijvoorbeeld van ikea) plaatst en daar bovenop een plank legt die boven de radiator uitsteekt, heb je een bureau rondom je radiator gebouwd. Zo heb je altijd lekker warme voeten en de radiator pikt geen ruimte in van de kinderkamer.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Radiatorombouw op kinderkamer

    Oma Will

    (14 juli 2020 - 19:26)

    Je kunt ook een kleine badkamer radiator aan de muur bevestigen. Kun je dan in de winter de kleding op verwarmen of een plaid die dan lekker knuffelig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *