Giraf schrijft! Een fantastisch prentenboek

Deze maand staat What’s on mama’s mind in het teken van driejarigen. Wat is er leuk om te kopen voor een peuter van 3 jaar? Wat dacht je van een… BOEK?!

What's on mama's mind giraf schrijftPrentenboeken zijn fantastisch. Bij ons in huis wordt veel (voor)gelezen. Mijn zoontjes’ kast staat vol met boeken. Elke avond voor het slapengaan lezen we een verhaal. Daarnaast slaan we ook geregeld op andere momenten een boek open. Vol belangstelling kruipen onze koters dicht tegen mij aan. Ze willen de plaatjes natuurlijk goed kunnen zien.

Giraf Schrijft

Mijn zoontje kreeg een heel leuk verjaardagscadeau van de schrijvers van de boeken “Giraf en vriendjes!”, hun nieuwste boek “Giraf schrijft!”.

Het boek gaat over Giraf en Krook (de krokodil) die gaan leren schrijven. De jongste zoon van Marie-Louise en Mark Sekreve was de inspiratie voor dit boek. Hij leerde schrijven en het moment dat hij zijn naam kon schrijven was een magisch moment. Dat moment is herkenbaar voor veel kinderen en hun ouders. In Giraf schrijft vissen Krook en Giraf flessenpost uit het water, het is een brief van Ijsbeer. Olifant kan lezen en de vrienden besluiten tekeningen en brieven terug te sturen. Maar dan schrijven ze hun naam onder de brief en dat kan Giraf niet. Dat maakt hem boos en verdrietig, maar Olifant helpt hem en leert Giraf om zijn naam te schrijven.

Het gaat dus naast leren schrijven ook over doorzetten en je vrienden helpen. Wat leuk is aan de What's on mama's mind giraf schrijft !boeken van Giraf is dat er tekeningen in de illustraties zitten. Deze tekeningen zijn getekend door de kinderen van Marie-Louise en Mark. In ‘Giraf schrijft’ zijn ze getekend door Lolo.
Ook zit er nog een verhaaltje verstopt. Er is altijd een mini diertje dat op iedere bladzijde terug komt en zijn eigen avontuur beleefd. Leuk voor de kinderen om dit diertje te zoeken.

Mooi prentenboek

Ik vind het een heel leuk boek dat in weinig pagina’s en mooi afgerond verhaal vertelt. Het is een boek waarin kinderen zich in kunnen inleven zo gauw ze zelf hun naam kunnen gaan schrijven. Maar ook als ze dat nog niet kunnen. Want het is een leuk verhaal vol mooie plaatjes. Dieren doen het sowieso goed bij onze kinderen en flessenpost krijgen is natuurlijk hartstikke spannend.

What's on mama's mind giraf schrijftWat extra bijzonder is in dit boek dat er tekeningen instaan van Lolo, zoals ik hierboven al schreef. Net als in andere boeken van de schrijvers staan er zelfgemaakte tekeningen van hun kinderen in verwerkt. Deze hangen bijvoorbeeld als poster aan de wand in de kamer van de hoofdpersonen. Leuk gedaan en ook superleuk voor hun kinderen zelf voor later, mooi.

Giraf schrijft! Is het nieuwste boek van Giraf en is in juni 2016 uitgekomen. Op www.girafenvriendjes.nl vind je ook nog info over alles van giraf.

Er zijn inmiddels vijf boeken verschenen van Giraf en vriendjes:
Giraf schrijft!
Giraf en de krookeritis
Giraf leert fietsen
Giraf viert feest
Griaf gaat slapen

De schrijvers en sociale media

Het boek is geschreven en geïllustreerd door Marie-Louise en Mark. Ze spelen ook vertelvoorstellingen. Op de site kan je leuke info vinden over Giraf en zijn vrienden en je kan er leuke kleurplaten downloaden of flessenpost maken.

Je kunt Giraf volgen op:
Instagram Giraf en vriendjes
Facebook: Giraf en vriendjes
YouTube: Op het YouTube kanaal bulkjes kan je nog leuke video’s kijken van ze. In januari 2017 gaan ze weer starten met de video’s. Ze zijn heel divers, over het illustreren van het boek, oefenen van de vertelvoorstelling tot aan het grote boekenfeest (dat was toen Giraf schrijft uitkwam) Je krijgt echt een kijkje achter de schermen.

Giraf schrijft! bestel je voor € 14,95. Houd de blog in de gaten, want deze maand is het feest en geven we ook een boek weg van Giraf en vriendjes!

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Giraf schrijft!
Beoordeling
41star1star1star1stargray

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *