Handwasjes op vakantie

What's on mama's mind - vakantie 2015Ik schreef al een blog over onze heerlijke vakantie in de Dordogne. Aan zo’n vakantie zitten natuurlijk ook voorbereidingen vast. Koffers inpakken en lijstjes maken wat je allemaal mee moet nemen. We waren maar een week weg, dus we hadden ruimte zat in de koffers om voldoende kleding mee te nemen. Toch was het zeker geen verkeerd idee om handwasmiddel mee te nemen.

Een camping is best stoffig en de kleine is de hele dag buiten aan het spelen. De veranda die bij de stacaravan zat gaf bruin stof af, dus na 5 minuten spelen was zijn hele broek vies. We hadden een groot picknick kleed mee. Uiteraard is het veel leuker om net naast het kleed te spelen dan op het kleed. Beetje water uit het badje en dan lekker op de knieën met auto’s spelen.

Wat had ik mee qua kleding voor de kleine man? Twee lange spijkerbroeken, waarvan hij er eentje de What's on mama's mind - zaraeerste dag heeft aangehad, in de auto op de heenweg. De andere heeft schoon in de koffer gezeten tot bij thuiskomst. Vijf korte broeken, zes T-shirts, een trui (niet gedragen), een jas (niet gedragen), een hele rits sokken (alleen in de auto heen aangehad), zwembroek, uv-shirtje, twee paar schoenen en sandalen (elke dag liep hij op zijn sandalen). Een heleboel luiers en ehh geen zwemluiers.

De zwemluiers die waren ingepakt, in de koffer. Natuurlijk is alles uit de koffer halen ook heel erg leuk. Nadat ik vlak voor vertrek een pak zwemluiers in de woonkamer had gevonden, moet ik hebben gedacht. “Huh, wat doen die hier nou?” En heb ik ze netjes teruggelegd in de kast, waar ze normaal horen. Niet in de koffer natuurlijk. Gelukkig konden we ze nog kopen bij de Carrefour in Frankrijk.

What's on mama's mind -  wasje HuishoudpleinHoe wordt die kleding nou zo vies van de kleine man? Nou dat hoef je geen ouder te vragen. Perziken eten, kruipen over de vloer, spelen met water en zand, stof, nog meer perziken eten, nectarines eten, pasta eten, noem maar op.

Ik deed dus regelmatig ‘s morgens een handwasje in de wasbak van onze stacaravan. Beetje HG op reis wasje erbij. Dan lekker laten staan, ‘s middags uitspoelen. Ongeveer 10 minuten op de waslijn en het was weer klaar voor gebruik. Ideaal!

HG op reis wasje (200 ml) koop je bij Huishoudplein voor maar € 2,49.

 

Opgestuurd artikel klein

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *