Help, babykamer gezocht

En opeens is het zover; je hebt een positieve test in handen. Natuurlijk zijn jullie door het dolle heen en kun je niet wachten tot het nieuwe gezinslid zich aandient. Maar vanuit praktisch oogpunt gaat het natuurlijk ook het één en ander betekenen. Niet alleen wanneer het de eerste is, ook bij een tweede, derde en alle daarop volgende kan het nogal wat organisatietalent met zich meebrengen. Gaat het nog lukken met zijn allen in de huidige auto veilig van a naar b te komen? Nu is een nieuwe auto kopen nog tot daar aan toe. Maar ook in je huis is wellicht een extra kamer nodig. Natuurlijk kunnen kinderen (tijdelijk) op één kamer slapen, maar een eigen plekje voor je kind is natuurlijk wel zo fijn. Daarom onze tips uit de praktijk om snel een fijne babykamer te maken!

Whats on mamas mind kinderkamer jollein

Kijk anders

Bijna alle huizen in Nederland zijn huizen zoals je die vroeger als kind tekende; met een mooi punt dak. Maak hier dan ook gretig gebruik van wanneer jij extra ruimte in je huis wilt creëren voor een (baby)kamer. Een ruimte die nu nog dienst doet als inbouwkast kun je met een dakkapel in één keer omtoveren tot een volwaardige kamer. Dat een dakkapel veel moet kosten is niet meer het geval. Online kun je eenvoudig verschillende offertes vergelijken en je zult zien dat de prijzen zeer aantrekkelijk zijn. Daarnaast geeft een dakkapel niet alleen meer ruimte, het geeft ook veel meer licht. Twee vliegen in één klap.

Op je hoede

Veel ouders besluiten in eerste instantie dat kinderen bij elkaar op de kamer gaan slapen omdat een verbouwing veel gedoe oplevert. Maar pas hiermee op, het is voor broertjes en zusjes al een zeer intense gebeurtenis wanneer er een nieuwe gezinslid bijkomt. De verhoudingen binnen een gezin veranderen drastisch. Niks ernstigs, maar wel iets om alert op te zijn. Wanneer een kind dan ook direct zijn of haar eigen veilige plek moet delen, dan kan dat van grote invloed op zijn of haar gevoel van veiligheid en geborgenheid zijn. Wees hier voorzichtig mee en ga liever wel voor een aanpassing van het huis. Door een prefab dakkapel aan te schaffen heb je maar een paar dagen de troep van een verbouwing. Dit is zeer te overzien, zeker wanneer je een paar nachtjes ergens kunt logeren.

Kortom, geen paniek meer wanneer je niet genoeg kamers in huis hebt om een babykamer te maken. Je hebt nog volop tijd om een extra ruimte te creëren. De kosten én de troep vallen vandaag de dag erg mee. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je deze stap zet, en met jou vele huisgenoten!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *