Herfstbladeren overtrekken met waskrijtjes

Kleuren, knutselen, verven, het is hier in huis allemaal erg populair. Die creativiteit kan ik alleen maar aanmoedigen, maar soms heb je weer even nieuwe inspiratie nodig. Vandaag een leuke herfsttip met Primo driehoekige waskrijtjes; herfstblaadjes overtrekken. Eigenlijk is het niet overtrekken maar wrijven (frottage).

primo zachte krijtjes

Wat is waskrijt, wasco of vetkrijt?

Waskrijt en vetkrijt is niet hetzelfde, dat dacht ik eerst. Wasco wel. Waskrijt heeft was als bindmiddel, vandaar de naam.

Wasco is hoe wij vroeger op de basisschool waskrijtjes noemden, herinner ik mij dat is echter een merknaam, net als dat de Amerikanen waskrijtjes Crayolas noemen. Het betreft allemaal waskrijt. Kleurstiften van was.

Vetkrijt is echter weer heel wat anders en niet te vergelijken met waskrijt. Het is een mengsel van talg en roet (zwarte vetkrijtjes), veel meer kan ik er niet over vinden.

Wat is frottage?

Frottage is het wrijven met krijtjes. Wrijvingen maak je door voorzichtig op een gesneden of ingesneden oppervlak te plaatsen en te drukken. Zodat je de contouren door het papier heen ziet die je wilt kopiëren. Bijvoorbeeld texturen zoals kant, of hout of bladeren, je wrijft net zo lang tot je de kernmerken van het patroon ziet verschijnen.

Primo driehoekige waskrijtjes

zachte krijtjes primo

Van Primo heb ik een doosje driehoekige waskrijtjes. De driehoekjes moeten er voor zorgen dat ze minder gauw breken en door de vorm fijn in de hand liggen en daardoor een “easy grip” hebben. Bij mijn primokrijtjes zat een boekje met heel leuke tips om te kleuren met waskrijt. Hierbij een tip die ik graag met jou deel.

Bladeren overtrekken met waskrijt

waskrijtjes herfstbladeren maken

Maak een leuke wandeling in het bos en verzamel verschillende soorten bladeren. Nu het herfst is, is het ideaal om op zoek te gaan naar mooie plaatjes.

Stap 1: Verzamel bladeren
Stap 2: Leg een vel tekenpapier over een blad en wrijf met de platte kant van het driehoekige waskrijtje over het papier, op de plek waar het blad ligt.
Stap 3: Breng, zodra de bladeren goed zichtbaar zijn; je ziet de nerven, meerdere kleuren over elkaar heen aan.
Stap 4: Veeg met een zakdoekjes, tissue, wc-papiertje of ander doekje over de tekening. Dan gaat je blaadje prachtig glanzen.

waskrijtjes herfstbladeren maken

Tada… een kind kan de was(krijtjes) doen ;). De bovenste twee tekeningen zijn gemaakt door onze (bijna) 4-jarige met klimop.

De Primo waskrijtjes koop je bijvoorbeeld bij Rapunsel in Assen www.rapunsel.nl.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Primo driehoekige waskrijtjes
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *