In de tuinwerken met je kinderen

Ik ben gek op tuinieren, hoewel ons tuintje niet heel groot is en ook pas 3 jaar oud. Ondanks dat we dus in een nieuwbouwwijk wonen, hebben we toch al aardig wat groen in de tuin. Fruitboompjes, bloemenborders en een grasveld. Daarnaast hebben we voor de kinderen ook hun leuke plekjes gecreëerd. Zo hebben ze een ronde trampoline, die we hebben ingegraven en een schommel, welke aan de schutting is bevestigd. En hun groentetuin.

tuinmeubels en trampoline

Meehelpen in de tuin

De kinderen helpen ook graag mee met tuinieren in de tuin. Meehelpen voor wat ze kunnen, ze zullen niet de heg snoeien, maar wel helpen met harken en planten van bloemen. Ze hebben zelfs hun eigen moestuintje of groentetuintje, waar ze onder andere aardbeienplantjes hebben staan. Die plantjes doen het erg goed en worden uiteraard met grote zorg en veel liefde verzorgd.

Wel is werken in de tuin met kleine kinderen soms wat minder georganiseerd, dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Ook komt er veel meer rotzooi van, natuurlijk is dat niet erg, maar het is wel lekker om later weer gewoon aan de eettafel te kunnen eten en niet tussen de stukken aarde en afgevallen blaadjes te zitten, haha.

Maar nu hebben ze iets, wat ze superleuk vinden, om mee te helpen. De tuin stofzuigen, met onze terrasstofzuiger.

Gardena tuinstofzuiger

Tuinstofzuiger van Gardena

Gardena tuinstofzuiger

Sinds kort hebben we een tuinstofzuiger. Superhandig, want ik heb zo vaak zoveel tuinaarde dat ik mors bij het verpotten van plantjes, maar ook van het eten in de tuin blijft er geregeld wat liggen. De tuinstofzuiger van Gardena is de Gardena easyclean en werkt op een accu. Superhandig dat hij ook werkt als je vloer nat of vochtig is en hij kan ook gewoon binnenshuis gebruikt worden.

Een normale stofzuiger kan vooral zand echt niet aan, als dat in de motor komt van je stofzuiger, dan kan je hem vaak wel afschrijven. Hier is de accu (18V/2,6 Ah) ingebouwd. Je leegt hem eenvoudig in je kliko of prullenbak en er kan 0,7 litter in. Daarnaast is hij superlicht, hij weegt 1,3 kg en je kan er 20 minuten mee zuigen. In 4 uur is hij weer helemaal opgeladen.

tuinkleed met gardena tuinstofzuiger

De GARDENA EasyClean is ook als set verkrijgbaar met een borstel en een plat mondstuk voor het zuigen van lastig bereikbaar plekken zoals bijvoorbeeld in de auto.

Het is echt een ideaal apparaat dat je vlug even pakt om wat weg te zuigen. Je leegt hem makkelijk en je kan hem goed opbergen, doordat hij klein is. De garage is een prima plek om hem op te bergen, maar in huis misstaat hij ook zeker niet door zijn design. Het enige minpuntje vind ik, dat hij veel herrie maakt. In huis hebben we een stofzuiger met een geluidsdemper, omdat ik stofzuigerlawaai ontzettend vervelend vind. Maar buiten vind ik het dan soms ook ongemakkelijk voor de buren, om te veel lawaai te maken. Dus ik houd er wel rekening mee, met wanneer ik hem gebruik.

Naar Buiten - Genieten

Trampoline schoonmaken

Het beste kun je je trampoline afdekken in de winter. Hiervoor bestaan trampoline afdekzeilen. Echter, wanneer je dit niet doet, dan kan je best wel ver komen met een sopje. Met de tuinstofzuiger, haal je supereenvoudig het zand ervan af. Daarna met een sopje met water en groene zeep goed boenen. Als je het elk jaar zo bijhoudt, houd je hem goed schoon en voorkom je dat hij glad wordt en kinderen vallen.

trampoline salta schoonmaken

Verkoopadviesprijzen

GARDENA EasyClean (incl. oplader): € 119,99
GARDENA EasyClean set (incl. oplader, borstel en plat mondstuk): € 129,99
Inclusief 2 jaar garantie. Kijk voor meer info op www.gardena.nl.

What's on mama's mind samenwerking
Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
GARDENA EasyClean
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

1 reactie op “In de tuinwerken met je kinderen

    123sierbestrating

    (6 juni 2019 - 13:47)

    Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *