Kinderboek: Dog Man serie

In juli vorig jaar schreef ik al over het grappige boek Dog Man en de gekloonde kat, nu is er weer een nieuw boek in de serie Dog Man verschenen. Het kinderboek: Dog Man en de vlooienkoning. Dav Pilkey heeft het dus weer voor elkaar gekregen om een geweldig grappig boek te schrijven, vol kleurrijke en grappige plaatjes. Het is het vijfde deel in de populaire serie over de blaffende boevenvanger. In totaal zijn er al meer dan 40.000 Nederlandse Dog Man-boeken verkocht. De boeken lezen als een stripboek en zijn geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Dog Man en de vlooienkoning

Dog Man en de vlooienkoning.indd

ls de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie! Maar hij is niet de enige. Ook Karel zet alles op alles om deze boeven tegen te houden. Biggie is namelijk een oude vijand van Karel. En hij is iets heel gemeens van plan: hij wil Kleine Karel vernietigen!

Dog Man en Karel zullen hun krachten moeten bundelen om Biggie tegen te houden. Maar of dat gaat lukken…?

ISBN 978 94 9318 908 9 

Dog Man en de gekloonde kat

Een graphic novel met een bijzonder kattig randje… Dit kinderboek van 256 pagina’s is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Het is het derde deel uit een stripboekserie, over een agent die na een aanslag de kop van zijn hond op zijn lijf genaaid krijgt: Dog Man. Hierdoor is jaagt hij heel wat criminelen angst aan.

Dog Man

In Dog Man en de gekloonde kat probeert Karel, Dog Mans grootste vijand, zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar ‘papa’ blijft noemen.

Dog man

Als de kitten op het politiebureau van de stad belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis!

Het derde boek in deze bestsellerserie staat weer vol vrolijke tekeningen, bizarre grappen en geweldige nieuwe personages. Met achterin leuke tekentips, waarmee kinderen zelf gemakkelijk Dog Man-personages kunnen tekenen. Geschreven en getekend door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp.

ISBN 978 94 9289 958 3

Dog man

Voorlezen aan de hond, als tip

Wist je dat voorlezen aan een hond heel fijn is voor kinderen die moeite hebben met lezen? De leeshond ligt lekker te luisteren en dat motiveert en geeft zelfvertrouwen. Uit onderzoek van de Universiteit van Californië* is gebleken dat de leesvaardigheid van kinderen die hun hond voorlezen kan verbeteren met wel 30%. Daarom introduceren ze de hashtag #leesdogman en sporen we alle kinderen in Nederland aan om aan hun hond – of die van hun vrienden, buurvrouw of meester – voor te lezen uit de Dog Man-boeken.

Over de auteur Dav Pilkey

Toen de bedenker van Dog Man, Dav Pilkey, nog op school zat, kwam hij door zijn ADHD en dyslexie vaak in de problemen. Tijdens de vele uren die hij voor straf op de gang moest zitten, tekende hij voor het eerst Kapitein Onderbroek en Dog Man – twee superhelden die later wereldberoemd zouden worden.

Lezers over Dog Man:

‘Ik was heel blij met het tweede deel van Dog Man, ik heb hem al drie keer gelezen. Ook het eerste deel lees ik vaak opnieuw.’ – Hugo, 8 jaar

‘Dog Man-boeken zijn mijn favoriete boeken! Soms lees ik ze zelfs ‘s avonds stiekem in bed.’ – Thomas, 7 jaar

Nog leuker dan de vorige Dog Man-boeken.’ – Noortje, 8 jaar

‘Ik heb het in één keer uitgelezen.’ – Polle, 11 jaar

‘Ik kan niet wachten tot de volgende komt!’ – Remy, 8 jaar

‘Je blijft hardop lachen.’ – Kidsweek

*(Davis: Reading to Rover, 2010)

Plezier in lezen van kinderboeken

Kinderen het plezier van lezen leren ervaren kan heel goed met dit soort boeken. Korte zinnen, veel plaatjes, er gebeurt veel, het is grappig. Ik vind het fantastisch. Kinderen die eenmaal het lezen onder de knie hebben zouden dit soort boeken vaker moeten krijgen voorgeschoteld. Ik vind het hartstikke leuke boeken en zie ook dat kinderen er hard om moeten lachen.

Bekijk ook het overzicht met kinderboekentips

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Dog man
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *