Herbruikbare rietjes en drinkflessen Hip

Ik heb op de blog steeds vaker aandacht voor duurzame en herbruikbare producten. Dit keer aandacht voor herbruikbare rietjes en drinkflessen. De plastic tasjes die niet meer gratis worden meegegeven in de supermarkten waren natuurlijk al een heel mooie start om te zorgen dat er minder plastic in de natuur komt. Ik heb zelf echt het idee dat mensen er aan gewend zijn. Zelf koop ik zelden een plastic tasje, ik probeer altijd een stoffentas mee te nemen en anders een lege kartonnen doos te gebruiken in de supermarkt, als ik mijn tas ben vergeten. Vervolgens kwam er ook een ban op plastic rietjes. Daar is een goed alternatief: herbruikbare rietjes.

herbruikbare rietjes

Verbod op plastic rietjes

Vanaf 2021 komt er een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek en borde in de EU. En dat is goed nieuws voor de natuur. Maar wat is dan een goed alternatief? Geen rietjes gebruik, dat is natuurlijk een goed alternatief, maar niet iedereen kan uit een normale beker drinken en voor kleine kinderen is rietjes vaak wel de meest knoeivrije oplossing. Plastic rietjes zijn wel wat steviger dan papieren of kartonnen rietjes. Na een beetje sabbelen zijn die kartonnen rietjes slap of gebroken. Daarom zijn herbruikbare rietjes een perfecte oplossing. Ze kunnen namelijk in de vaatwasser.

Innovatieve herbruikbare rietjes

De SqueakyCleanStraw™ rietjes van Hip hebben een gepatenteerd design wat het mogelijk maakt om ze open te maken om ze te reinigen en ze weer dicht te drukken voor zacht soepel gebruik. Kleverige drankjes zijn geen partij voor de rietjes en ze zijn verkrijgbaar met een houder, zodat je ze handig mee kunt nemen onderweg. Ze zijn gemaakt van voedselveilig platina siliconen en hittebestendig.

Hebruikbare drinkflessen

herbruikbare rietjes en drinkfles

Plastic waterflesjes kan je ook vervangen. Hoe heerlijk het is om een flesje water mee te nemen als je ergens naar toe gaat, hoe makkelijk je het kan vervangen dor een herbruikbare fles.

Het beste alternatief voor wegwerp plastic : de herbruikbare Hip flessen.

Acht miljoen ton plastic – dat is de hoeveelheid die elk jaar in onze oceanen terecht komt. De verwachting is dat de consumptie van single use plastic de komende 10 jaar zal verdubbelen. Omdat Hip vindt dat dit anders moet, introduceert dit eigentijdse merk een gehele collectie met herbruikbare artikelen, o.a. gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan. Met het gebruik van Hip draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan betere leefomstandigheden over de hele wereld.

Stijlvolle waterflessen

De vrolijke waterfles van Hip doet denken aan een klassieke heupfles en is ideaal om mee te nemen in je tas. Hij is gemaakt van lichtgewicht kunststof, heeft een inhoud van 650 ml en heeft een lekvrije draaidop met lus.

Alle producten van Hip zijn BPA vrij en vaatwasser bestendig. Verkrijgbaar vanaf € 8,99, bij o.a. cookinglife.nl en bol.com.

Over Hip

Hip wil op een vreedzame manier al het wegwerpmateriaal uit de wereld verbannen en vervangen door prachtig ontworpen, duurzame artikelen. De hippe waterflessen en stijlvolle koffiemokken zijn uniek, functioneel en maken wegwerpbekers en -flesjes overbodig.

Het bedrijf zorgt voor een duurzame productie en steunt verschillende milieu-initiatieven en goede doelen. Zo zorgt elke aankoop voor 2 dagen schoon drinkwater voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Hip past dus niet alleen bij je levensstijl; het ook nog eens goed voor je geweten.
Hip – waar stijl en functionaliteit een ‘goede’ combinatie vormen.

Duurzame producten op What’s on mama’s mind

Matrassen, duurzaam geproduceerd
Herbruikbare wattenschijfjes van Paper&Boo
Hoe was je je haren met een Shampoo bar?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

94 gedachten over “Herbruikbare rietjes en drinkflessen Hip

 • 30 juni 2020 om 11:34
  Permalink

  De blauwe kleur vind ik erg mooi, ook de lievelingskleur van onze 2 meiden

  Beantwoorden
 • 30 juni 2020 om 09:50
  Permalink

  De schoolbeker van mijn zoon is pas kapot gegaan. Van deze drinkbeker zal hij heel blij worden. De groene vindg hij mooi.

  Beantwoorden
 • 27 juni 2020 om 16:28
  Permalink

  Wat een mooi en goed idee,
  ik neem graag de blauwe Hip drinkfles mee!

  Beantwoorden
 • 24 juni 2020 om 22:16
  Permalink

  Sowieso de roze. Ik ben toch nog wel benieuwd naar de herbruikbare rietjes. Kan je die echt keer op keer proper krijgen? En wat op restaurant voor de kids? De toekomst zal het ons leren. 😇

  Beantwoorden
 • 23 juni 2020 om 09:00
  Permalink

  Wat een leukje, die fles! Ik zou voor de roze gaan, erg mooi!

  Beantwoorden
 • 23 juni 2020 om 08:55
  Permalink

  Ben heel benieuwd hoe deze in gebruik zijn!
  Ik zou voor de roze gaan 😇

  Beantwoorden
 • 23 juni 2020 om 08:48
  Permalink

  Wow, die rietjes zouden hier heel goed van pas komen, er wordt hier graag met een rietje gedronken en deze lijken me perfect en makkelijk schoon te maken. Die drinkflessen zien er ook superleuk uit, ik zou graag de donkerblauwe willen winnen

  Beantwoorden
  • 23 juni 2020 om 11:00
   Permalink

   Super leuk! 😍 Ik ben al een tijdje op zoek naar handige rietjes. Als ik iets mocht uitzoeken zou ik voor de roze drinkfles gaan, mijn lievelings kleur! Die past mooi bij al mijn andere roze spulletjes 💕

   Beantwoorden
 • 23 juni 2020 om 07:20
  Permalink

  Wat een leuke win actie. Doe graag mee. Mocht ik winnen ga ik voor de kleur Sky. Lijkt me ideaal voor mijn dochter die na de zomer naar de middelbare school gaat. En die rietjes lijken me ook ideaal. Ben gastouder en dan zijn rietjes best makkelijk en die papieren vind ik vooral bij kleine kinderen niks.

  Beantwoorden
 • 22 juni 2020 om 21:04
  Permalink

  wat een mooie fijne fles ik zou voor roze gaan.

  Beantwoorden
  • 24 juni 2020 om 20:42
   Permalink

   We gebruiken hier in huis ook steeds minder plastic. Geen plastic borden, bestek en bekers op een verjaardag. Herbruikbare rietjes zou het feestje compleet maken. De fles is wel heel erg leuk. Doe super graag mee voor de lichtroze.

   Beantwoorden
 • 22 juni 2020 om 09:25
  Permalink

  Ik vind deze actie echt super, want we brengen onze kinderen groot met een voorkeur voor duurzaamheid.

  Beantwoorden
 • 22 juni 2020 om 08:41
  Permalink

  wat een uitkomst, ideaal om mee te nemen tijdens een dag weg of naar het werk. Ik doe graag mee.

  Beantwoorden
  • 23 juni 2020 om 10:17
   Permalink

   Ik zou graag de roze willen winnen voor onze dochtertje. Ze drinkt alleen door een rietje en verslind hier nogal wat rietjes in de week. Hoe handig is dat om een herbruikbaar rietje te hebben.

   Beantwoorden
 • 21 juni 2020 om 21:55
  Permalink

  JA, super leuke winactie!
  We hebben geen voorkeur voor een kleur, want veel belangrijker….duurzaam!!! (En daarbij komt dat de kleurtjes allemaal leuk zijn)

  Beantwoorden
 • 21 juni 2020 om 20:59
  Permalink

  De SKY is the limit…zo mooi. Over 3 weken schoolvakantie. Wat trots op de kieren hoe ze in dezbijzondere. Tijd toch schitteren…ik hpeljk te mijn schitterende te winnen BEKER…na voor alle opa’s en oma’s weesjes maken met papieren rietjes van je bent mij favoriet dadels zelf ….ontspannen met een drankje met een riet

  Beantwoorden
 • 21 juni 2020 om 17:45
  Permalink

  ik zou graag de donker blauwe willen winnen. De rietjes zijn voor mijn 90 jarige moeder die niet zonder rietjes haar drinken kan drinken.

  Beantwoorden
 • 21 juni 2020 om 12:39
  Permalink

  Erg mooi en handig, ook om mee te nemen naar mijn werk, ik vind de roze kleur 🤗🤗 Groetjes Anneliese

  Beantwoorden
 • 20 juni 2020 om 15:03
  Permalink

  STONE ZOU IK KIEZEN. MOOIE NEUTRALE KLEUR DIE IEDEREEN UIT ONS GEZIN KAN GEBRUIKEN.

  Beantwoorden
  • 28 juni 2020 om 10:58
   Permalink

   Praktisch voor onderweg, deze duurzame fles! Donkerblauw graag! En de kids zullen zeker blij zijn met de rietjes!

   Beantwoorden
 • 20 juni 2020 om 10:23
  Permalink

  ik zou voor de groene gaan, erg ideaal voor als ik straks na mijn zwangerschapsverlof weer ga werken!
  maar ook nu, toch wat te drinken bij wanneer ik met onze kleine meid in de ochtend ga wandelen wanneer het qua temperatuur nog kan!

  Beantwoorden
 • 20 juni 2020 om 10:01
  Permalink

  Wow! Heel gaaf! Ik ben net bevallen en geef borstvoeding, dus moet heel veel drinken. De groene fles zou super zijn!

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 23:31
  Permalink

  Deze Herbruikbare rietjes en drinkflesjes gebruiken , is een goede zaak.
  Wij moeten als bewoners van deze unieke planeet geen weggooi plastic meer gebruiken, het vervuild onze prachtige zeeën .
  Ik doe daar graag aan mee en ga voor de kleur: licht blauw , de kleur van de zee.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 22:32
  Permalink

  Superleuke flesjes en ideaal de rietjes. Ik doe heel graag mee en zou voor de kleur sky gaan.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 20:56
  Permalink

  HIP Drinkfles – Polypropyleen – 650 ml – Lichtblauw

  Bij Zwitserland denk ik aan een groen landschap om fijn te wandelen en te klimmen.
  Alleen bij die gedachte ga ik al ‘glimmen’.
  De prachtige vergezichten vind ik echt top.
  Daarvoor maak ik tijdens het wandelen graag een stop.
  Met de HIP Drinkfles in bezit,
  weet ik dat ik tijdens mijn wandeling nooit meer met dorst zit.
  Daarin houd ik mijn water bovendien koel en fris
  en die verfrissing is het fijnste wat er is!

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 20:24
  Permalink

  Super handig deze rietjes. Voor de fles zou ik gaan voor donkergroen

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 19:23
  Permalink

  In mijn lievelingskleur blauw, handig hoor.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 19:22
  Permalink

  Wow gaaf ik loot graag mee voor de roze super voor mijn meisje Fajah wie graag water drink

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 18:59
  Permalink

  Ik doe graag mee voor deze duurzame producten. Ik ga voor de kleur blauw!. Kunnen mijn mannen hier ook gebruik van maken!.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 18:37
  Permalink

  Wauw een leuke winactie, ik doe mee voor de blauwe, voor onze zoon!

  Beantwoorden
  • 22 juni 2020 om 11:33
   Permalink

   Wat een geweldige actie! Duurzaamheid voorop! Als ik win zou ik graag de stoere groene variant willen winnen!

   Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 17:11
  Permalink

  Ik zou voor de kleur roze gaan wat hier populair is🌸

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 17:08
  Permalink

  ik zou voor zwart of donkerblauw gaan. de lievelingskleuren van mijn zoontje

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 15:23
  Permalink

  Wow, leuke flesjes! Ik zou heel graag eentje in de kleur groen willen. Deze kleur pas echt perfect bij mijn picknickborden, dus zou hij zou mee kunnen in de mand

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 15:22
  Permalink

  Mijn favoriete kleur is roze, dus daar ga ik voor ! Gaaf……

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 15:02
  Permalink

  Groen is de lievelingskleur van mij en mijn zoontje dus dan kunnen we samen doen (of er ruzie over maken)

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 14:58
  Permalink

  goed bezig!! Mooie actie, mjjn voorkeur gaat uit naar roze!

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 13:47
  Permalink

  ik wist dat helemaal niet dat vanaf volgend jaar de wegwerp plastic eruit gaat.
  wel goed voor de natuur idd

  ik waag dan ook zeker een kans voor de roze

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 13:12
  Permalink

  Wat een mooie drinkfles, die kan ik goed gebruiken als ik onderweg ben. Ik vind de donkerblauwe kleur de mooiste.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 12:37
  Permalink

  Wauw wat een te gekke drinkflessen! Daar kan je mee gezien worden 🙂
  Ik maak dan ook heeeeeel graag kans op de roze variant

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 12:21
  Permalink

  Superleuke milieuvriendelijke actie. Ik zou gaan voor de kleur blauw!.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 12:18
  Permalink

  Deze flesjes zijn niet alleen handig, maar ook nog mooi !
  Ik zou voor de lichtblauwe gaan…

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 09:28
  Permalink

  Top dat het duurzaam is. Ik doe graag mee voor de lichtblauwe drinkfles.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 09:27
  Permalink

  Wauw…wat een superleuke duurzame en milieubesparende flessen! Mijn dochter is nu niet meer zo van de roze tinten, voor haar zou ik graag de lichtblauwe fles winnen. 😍

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 09:23
  Permalink

  Ik vind het echt te gek dat je steeds vaker aandacht besteedt aan het probleem dat wegwerpplastic creëert en het over duurzame én stijlvolle oplossingen hebt! wat met deze fles wil iedereen toch gezien worden? Praktisch, duurzaam én een heuse eyecatcher! Hij is ook nog eens lekker dun, dus past makkelijk in elke handtas. ideaal!
  Ik zou voor de variant in Sky blue gaan.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 09:17
  Permalink

  Wat een leuke en goede actie (weg met de plastic soep in de oceaan) Ik doe graag mee voor de roze fles!

  Beantwoorden
  • 19 juni 2020 om 09:12
   Permalink

   Wat een leuke drinkfles in de kleur grijs! Ideaal met het warme weer en goed voor het milieu!

   Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 07:39
  Permalink

  Heel graag de cloud! (grijs) Wat een prachtige en rustgevende kleur!
  Nu maar afwachten en duimen….

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 04:44
  Permalink

  Wat een leuke winactie! Ik loot graag mee voor de roze drinkfles.

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 04:33
  Permalink

  Milieuvriendelijk, super, ik loot mee. Graag de kleur groen

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 04:32
  Permalink

  Wat leuk! Zo duurzaam en goed voor het milieu. Ik doe graag mee en mijn voorkeur gaat uit naar de fles in de kleur lichtblauw

  Beantwoorden
 • 19 juni 2020 om 01:18
  Permalink

  Ideaal! Goed voor het milieu en kostenbesparend! Kortom, ik doe graag mee voor het roze exemplaar.

  Beantwoorden
 • 18 juni 2020 om 22:30
  Permalink

  Ik doe uiteraard mee voor de roze. Met 2 meiden kan het niet anders… En dan kan mama die mooi gebruiken in haar gin tonic 🙂

  Beantwoorden
  • 19 juni 2020 om 08:31
   Permalink

   Ik ben nieuwsgierig naar de herbruikbare rietjes voor de kids! Voor mijn man zou ik de grijze fles kiezen, lekker stoer!

   Beantwoorden
 • 18 juni 2020 om 15:58
  Permalink

  Ik ben meteen even gaan gluren bij HIP; wat een boel kleurtjes! Ik vind de donkerblauwe erg mooi!

  Beantwoorden
  • 18 juni 2020 om 15:57
   Permalink

   Super handig!! 🥰 De grijze drinkfles is erg mooi. ❤️

   Beantwoorden
  • 18 juni 2020 om 20:21
   Permalink

   Ik ben meteen even gaan rondneuzen bij HIP en ik vind de donkerblauwe erg mooi!

   Beantwoorden
   • 19 juni 2020 om 23:43
    Permalink

    Wat een mooi en strak design! Ik zou voor de roze variant gaan.

    Beantwoorden
    • 20 juni 2020 om 22:49
     Permalink

     Wat leuk een winactie!! Ik zoek al een lange tijd een drinkfles, welke herbruikbaar is. Niet echt in verdiept, maar dit lijkt mij een prima fles! Niet te groot en voldoende water mee. Ik zou graag een roze willen winnen 🙂

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *