Kinderboek: Hoe word ik astronaut? 8 – 12 jaar

Binnenkort start de Kinderboekenweek weer, dit jaar is het thema Worden wat ik wil, over beroepen. Wat een prachtig beroep is astronaut? Maar hoe word je nou astronaut? André Kuipers en Govert Schilling maakten samen het bijzondere boek Hoe word ik astronaut? Dit is het ultieme boek voor toekomstige ruimtevaarders en kinderen die meer over de ruimte willen weten. Boordevol illustraties, foto’s en persoonlijke tips van astronaut André Kuipers zelf.

Op 4 oktober start ook de World Space Week; wereldwijde Space Week, daar ben je als toekomstig astronaut ook graag van op de hoogte.

Hoe word ik astronaut?

Hoe word ik astronaut

Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het?
In dit superinteressante boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken.
Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen!


Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtloos te zijn.

Hoe word ik astronaut? | André Kuipers & Govert Schilling | ISBN 978 94 932 3602 8 | € 15,99 | 8 – 12 jaar | Verschijnt: 15 september

Over André Kuipers en Govert Schilling

André Kuipers weet alles over astronauten. Hij woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. Samen schreven ze het ultieme handboek voor toekomstige ruimtevaarders.

Kinderboeken over astronauten

andre kuipers ruimte

Kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!
Kinderboek: Armstrong De avontuurlijke reis van een muis naar de maan
Kun je gamen in de ruimte?
Ruimte tuigen


mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboek: Hoe word ik astronaut? 8 – 12 jaar

  • 27 september 2021 om 18:13
    Permalink

    Dit interessante boek heb ik op mijn verlanglijstje van Bol gezet.
    Leuk cadeau voor mijn kleinzoon met Kerst.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *