Het nieuwe kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!

Het nieuwe kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO! verschijnt vandaag op 12 april, op de Internationale Dag van de Bemenste Ruimtevaart én precies 60 jaar na de lancering van Joeri Gagarin, de eerste mens in de ruimte.

3, 2, 1, GO! is een unieke combinatie van fictie met de leukste non-fictieweetjes. Voor alle kinderen die met André mee willen op een spannende ruimtemissie! Het boek zit boordevol informatie voor kleine ruimtereizigers.

Kinderboek andre kuipers

Kinderboek van André Kuipers: 3, 2, 1, GO!  

André krijgt een speciale brief.
Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency.
Daar kun je leren hoe je astronaut wordt.
En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte!
Maar er is één voorwaarde.
Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen.
En er mogen maar twee kinderen mee…

Behalve dat het een erg leuk verhaal is, staat het boek vol met feitjes en leuke weetjes. Weet jij bijvoorbeeld al wat er allemaal in en aan een astronautenpak zit? Het ruimtepak heeft een koptelefoon en een kabel voor een hartfilmpje, weet je wat nog meer? Je leert het van André in dit boek. Kan je eigenlijk naar de wc in een raket en hoe kom je bij het ruimte station? Heb jij ook nog ruimte vragen? Dan is dit boek echt een aanrader.

André Kuipers de Nederlandse Astronaut

Kinderboek andre kuipers

Wij kennen hem allemaal, maar dankzij zijn leuke kinderboeken is hij ook bekend bij jonge kinderen. Dat maakt astronauten, ruimte en sterrenstelsels allemaal nog aantrekkelijker voor de kinderen. Het grappige is, dat ik mij nog heel goed herinner dat ik een tekst over Wubbo Ockels moest lezen, als AVI-test. Ik herinner het mij nog heel goed, dat het ging over de zwevende hollander. De eerste Nederlandse ruimtevaarder, daar las ik toen over en nu lezen mijn kinderen over en verhalen van André Kuipers.

André Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde en werkte 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS.

‘Als kind verslond ik de sciencefictionboekjes die ik kreeg van mijn oma. Spannende avonturen in het heelal stonden aan de basis van mijn ruimtevaartdroom. Op mijn beurt hoop ik met de boekenserie over De kleine astronauten heel veel kinderen te inspireren met wetenschap, techniek en de schoonheid van onze prachtig, unieke planeet.’ – 

Het kinderboek 3,2,1 GO! is verkrijgbaar vanaf 12 april. André Kuipers | Illustraties: Paco Vink | ISBN 978 94 929 0178 1 | € 11,99 | Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 7 jaar | Verschijnt: 12 april

Bekijk ook:

Het overzicht met kinderboeken
Alles over hoe het nieuwe AVI-lezen werkt

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *